Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehh te wspomnienia okrutne

Czy ktos z was zyje tak jak chce?

Polecane posty

Czy każdy z Was jest szczęśliwy?Nie pytam o polityke,nie mieszajcie tego. Chodzi mi o to czy wszyscy jestescie szczęsliwy,czy zyjecia tak jak parę lat temu to sobie zaplanowaliście?Czy mieliście odwagę postawić się przeznaczeniu i wybrać inną drogę od tej którą wybrał Wam Bóg? Wiem,że to może głupie pytanie w obecnych czasach,jest bieda itp..

Gość szczęśliwaaaa
ja żyję tak, jak chcę :-) i to od dzisiaj :-D rzuciłam robotę, która mnie wykańczała psychicznie, dołowała i odbierała radośc życia. Swierdziłam, ze dość tego, życie mam jedno i skoro juz żyję to nie bedę się tak męczyć. Teraz będe zarabiać mniej i bardziej niepewna będzie kasa, ale w końcu czuję sie szczęsliwa, dziś rano pierwszy raz od 4 lat obudziłam sie z ulgą i uśmiechem na twarzy :-) i dziś mogę powiedzieć, ze zyję jak chcę! dopiero zaczynam

Lepiej pozno niż wcale:)

Gość szczęśliwaaaa
nie wiem czy żyję tak, jak chciałam i pzreciw przeznaczeniu czy Bogowi. Nie rozumeim tego. Ja wierzę, ze wszystkie moje uczucia i decyzje nie są przypadkowe, ze to co robię nawet idąc pod proąd to to jest własnie moje przeznaczenie. Wszyscy sa przerażeni i nie rozumieją mojej decyzji, ale oni sa już tak glęboko zaślepieni kasa i kasą że nie widza życia, a ja chcę żyć

szczęśliwaaaa - czy ty jesteś upośledzona ?

Gość szczęśliwaaaa
ja raczje nie, a ty?

Gość Tytyt
Tak, taki zawod mam, ze daje mi duzo niezaleznosci. I lubie to, co robie. Tak wiec jestem szczesliwa i zadowolona. Moje zycie w znacznej mierze uklada sie tak, jak chcialam.

Gość ja na ogol zyje , jak chcę
w kazdym razie czuje sie wolna. Bog nie ma z tym nic wspolnego w moim wypadku. Jestem zadowolona z rodziny, przyjaciol, dzieci.Akceptuję siebie. Dysoponuje wlasnym czasem, a czas w zyciu najcenniejszy, Nie boje sie mowic,co mysle, to tez wielki komfort. Nie mam problemow finasowych( fakt,ze i jakichs niezwyklych wymagan) i to tez ulatwia zycie .

Gość sierotka marysia zza granicy s
. A ja zaprzepaściłam swoje zycie..Start miałam okrutny,rodzice ktorzy nie interesowali się mną..Całe zycie bieda..Poznałam obecnego męża,wszystkie mi go zazdrościły,bo zawsze był zaradny,miał pomysł na życie.. I wtedy poznałam JEGO..Zakochałam się,był przeciwieństwem mego męża,lubił zycie,był non stop wesoły,on tez się we mnie zakochał,chciałam nawet popełnić szaleństwo by z nim być..Ale wiedziałam,że on mi nie zapewni takiego zycia jakie zapewnił mi mąż..I cierpię..Tyle lat minęło a ja wciąż tęsknię za NIM..Za męża wyszłam,bo nia miałam w sumie wyjścia..W wieku 17 lat musiałam isc do pracy albo mogłam isc do domu dziecka..Uciekłam z mężem za granicę,co za okrutne zycie..

Gość lady-in-red
Ja nie jestem szczęsliwa. Dopiero zaczynam swoje zycie, ale widzę, ze wszystko jest zupełnie inne, niż sobie wyobrażałam. To jakiś okropny mechanizm, w którym człowiek jest trybikiem i przez całe zycie wykonuje z góry zaplanowane, mechaniczne czynności. Myślałam, że jest inacaej, że wszystko jest bardziej niezwykłe, magiczne, że będę ciągle odkrywać jakieś niezwykłości i pochłaniać łapczywie niesamowitości życia. Pomyliłam się i jestem zawiedziona :(

Gość szczęśliwaaaa
nie zazdrość, bo to osłabia Twoją energię życiową, tylko zacznij myślęc czego pragniesz i zrób to! nie bój się :-) masz jedno życie, zrób wszytsko by było jak najbardziej Twoje, zastanów się jak chciałabyś żyć i dąz do tego małymi kroczkami i nie daj sobie wmawiać, ze czegoś się nie da, ze nie dasz r4ady itp. Od takich pomocników uciekaj!

Gość szczęśliwaaaa
lady-in-red dobrze że to widzisz, dlatego nie daj się zmechanizować ;-) nie rób tego, co wszyscy robią, rób to, co czujesz, ze powinnaś, że chcesz bo tylko wtedy to coś bedzie miało sens i bedzie nadawało sens Twoejmu życiu. Jak będziesz żyć wbrew sobie to będziesz nieszczęśliwa, zdołowana i wypalona w wieku 30 lat

Gość lady-in-red
szczęśliwaaaa, rozumiem, co chcesz mi powiedzieć, ale pewnych rzeczy nie da się zupełnie przeskoczyć. Nie jestem aż taką nonkonformistką, zeby np. rzucić wszystko, odejść ze studiów, nie pracować i wyjechać za miasto, żeby zbudować sobie własnoręcznie drewniany domek i żywić się skarbami lasu :) Nie mówię, ze akurat tak chciałabym zyć, ale chcę powiedzieć, ze, póki co, od wszystkiego oczekuję czegoś więcej, a kiedy okazuje się czym rzeczy są na prawdę, jestem zawiedziona...

Gość szczęśliwaaaa
rozumiem Cię :-) to wszytsko jest przytłaczające i dlatgeo trzeba nabrać dystansu do życia. Ja tez jeszcze niedawno myślałam,że chcę od życia czegos więcej, ale jak sie okazało to więcej znaczy w moim przypadku dokłądnie takei życie jakie opisałaś :-) bo nie chodzi o to, co uda Ci sie zdobyc w ciągu życia, bo niczego ze soba do grobu nie zabierzasz, najważniejszy jest każdy dzień i umiejętnosć cieszenia się z życia. Ja jeszcze niedawno zarabiałam po 10.000 na miesiąc, mam własny dom, samochód, ale nigdy nie byłam szczęsliwa :-( i dzisiaj juz wiem, ze pieniądze nie dają radości, jeśli człlowiek ie nauczy sie cieszyć po rpostru życiem, samym faktem istnienia. Nie chcę tych dóbr, mogę żyć w małym derwnianym domku w lesie i jeśc jagody :-D ale rozumiem że każdy moze mieć swoje preferencje i ok byle tylko się nie zatracić w tym materialnym świecie, gdzie wszyscy tylko popychają Cie do kariery, do kasy, do kupowania, kupowania kupowania... bo człowike obrasta w rzeczy które nie są mu ani potrzebne, ani nie dają mu radości

Gość Złotawstążka
Ja też nie jestem niestety szczęśliwa, a tak bardzo bym chciała obudzić się któregoś dnia i pomyśleć sobie jaki cudowny czeka mnie dzień .. a tu w zamian szara rzeczywistość, smutna.

Gość szczęśliwaaaa
też tak miałam do niedawna, wiem co czujesz, to okropne uczucie :-(

Gość Złotawstążka
Myślę, że w życiu jest najważniejsze robić to, co się kocha, realizować się w czymś, co sprawia nam przyjemność, niestety często popełnia się błędy w młodości i potem one rzutują na nasze dalsze wybory, ja niestety nie mam na tyle odwagi, by iść pod prąd, ale cały czas myślę o tym by ją zdobyć, rzucić dotychczasowe życie i postawić wszystko na jedną kartę, może kiedyś się w końcu zdecyduję. Zgadzam się, że pieniądze szczęścia nie dają. Trzeba żyć, a nie udawać, ze się żyje, a prawdziwe życie gdzieś ucieka :-(.

Gość lady-in-red
Szczęśliwaaa, miło jest słyszeć, że udało Ci się znaleść szczęście :) Ja nie oczekuję, że dadzą mi je materialne rzeczy, bo wiem, że nie, chociaż zdaję sobie sprawę, że pieniądze są potrzebne do życia (choćby niewielkie, 1000zł miesięcznie :P). Wiem też, że będę musiała poddać się z góry ustalonemu porządkowi - studia, praca, emerytura i że będę tym coraz bardziej przytłoczona (już jestem, mimo moich 22lat). Zawsze chciałam dokonac czegos niezwykłego, wieść niesamowite, nieprzeciętne życie, ale zauważyłam, że z czasem każda niezwykłość staje się przeciętna, jeśli trwasz w niej dłużej... A szczęscie? Są czasem chwile, jakby nieco odrealnione, które trwają tak krótko, że niemal nie da się ich odczuć, a jednak głęboko wzruszają i dają nadzieję na to, że jest coś więcej. One przychodzą niespodziewanie. Pojawiają się w zachodzącym słońcu, albo fragmencie koncertu. To jakieś takie niesamowite uczucie, że jest coś więcej. Chyba właśnie tak jest, że szczęście można odczuć tylko w ułamkach sekund :)

Gość szczęśliwaaaa
właśnie, tzreba żyć, a nie udawać, ze się żyje, bo straconego dnia nikt nam nie zwróci, prawda? Takie przebłyski błogości i szczęścia są własnie po to, by uświadomić nam, ze warto żyć :-) warto wypełniać swoje zycie jak największa iloscią takich chwil i momentów.