Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Inezkand

Guzki tarczycy+guzek piers+tradzik+nadmierna potliwosc

Polecane posty

Gość Inezkand

Witam! Mam 22 lata i dwa lata temu wykryto u mnie guzki tarczycy. Przyjmuje Levothyroxin (amerykanski odpowiednik Letrox). Guzki zamiast malec, czy tez znikac, urosly. To sa ich obecne wymiary: jeden z nich 1.2 cm, drugi 1.4 cm i trzeci 1.1 cm. Mam rowniez niedoczynnosc tarczycy. Kiedy ostatni raz badalam poziom prolaktyny wynosil on: 48,14 [4.79-23.3] Rok temu wykrylam rowniez guzka na prawej piersi o wymiarach 8.1mm x 3.7 mm (o charakterze gruczolako-wlokniaka, typ budowy: gruczolowy, zbity. Jest on wyczuwalny reka. Zlecono mi powtorzenie badania USG za rok (co wypada w tym roku). Od kilku miesiecy czuje promieniujacy bol guzka. Czasami na tyle silny, ze nie musze dotykac piersi zeby odczuwac ten bol. Do tego wszystkiego mam nadmierna potliwosc, szczegolnie w okolicach prawej pachy. Czy moze to miec jakies polaczenie z guzkiem prawej piersi (w opisie USG jest napisane, ze guzek jest polozony na godzinie 10 tej). Od dwoch lat walcze z bardzo uporczywym tradzikiem. Duze, bolesne guzki pokrywaja cala moja twarz i bardzo dlugo sie goja. Gdy bylam mlodsza rowniez mialam tradzik, ale innego typu i nie tak bolesny. Przyjmowalam antybiotyki oraz Curacne. Pomoglo, ale tylko na jakis czas.... Myslalam, ze probelmy z cera wywolane sa niedoczynnoscia tarczycy... Levothyroxin nic nie pomaga, i szczerze mowiac nie czuje zeby pomagal na jakiekolwoiek inne objawy jak zmeczenie, bezsennosc czy tez zimne dlonie i stopy itd. Prosze o wszelkie porady... Czy te objawy i guzek pieri wraz z guzkami tarczycy moga byc jakos powiazane i wskazywac na inne klopoty niz niedoczynnosc tarczycy? Naprawde nie wiem, co ma mam robic...czuje sie z tym okrponie... Dziekuje za cenne rady, Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować