Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto też tak uwaza????

badanie nasienia pilna porada potrzebna

Polecane posty

mój mąż miał mieć dzisiaj badanie nasienia na ruchliwość w Alfa Leku w Wwie. zalecenia to: 7 dniowa absencja, nie picie alkoholu. powiedzieli ze nasienie moze oddać rano do pojemnika i przed 14stą przyjśc do kliniki oddac to do badania. jak się dzisiaj okazało doktorek diagnozujący spermę jest na urlopie o czym nie raczyli nas poinformować i usłyszeliśmy "przyko nam". mój mąż jest wściekły. zadzsoniłam do Invimedu i tam z kolei usłyszałam ze nie moga przyjąć tej próbki bo powinna być maksymalnie w ciągu 30 minut od oddania do pojemnika prekazania do badania, a okres abstynencji wynosić powinien od 3 do max 5 dni czy ktos mi udzieli odpowiedzi jak to w koncu jest? chciałabym ta sperme gdzies dzisiaj oddać? ktos mi poleci jakąś klinikę w warszawie? czy jednak to się nie nadaje do diagnozy już?

nikt nie badał pomocy!?

Gość moj maz jest dopiero przed
badaniem...ma zaleconą abstynencję do 5 dni, zakaz gorących kąpieli przez ten czas, i oddania nasienia w czasie poł godziny - godziny od pobrania. Takze nie wiem jak to jest naprawde...

no własnie tez jak teraz czytam to widze ze piszą o 3-5 dniach i do pół godziny. nie wiem co za kretynka zatem w tej klinice takich informacji ludziom udziela, juz tam nie pojdziemy więcej. czy ktos jeszcze ma informacje na ten temat plisss help!

Gość kwiatek205583
Abstynencja 3-5 dni i najlepiej oddać nasienie w klinice. Na 100% ta wersja jest poprawna.

Gość tak zgadzam sie z powyższa
osoba od 2-do 5 dni wstrzęmiężliwości sexualnej i max do godzinki nasienie przywiesc wiem bo mój mąz tez tak miał

Gość patrzę i nie wierzę!!!
musi być oddana do badania do 30 minut po pobraniu. plemniki nie są w stanie długo przeżyć poza organizmem, więc nie da się ich zbadać po dłuższym czasie. z tej próbki pobranej dzisiaj to już na pewno nic nie będzie.