Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wredna sklepowa

czy obraziłam klienta?

Polecane posty

Gość wredna sklepowa

wczoraj zwróciłam facetowi uwagę chyba w niezbyt grzeczny sposób. Było to tak, że on płacił już za zrobione zakupy, Miał kupione kilka piw i sporo kiełbasy on był dość "przy sobie" kiedy podszedł i wyłożył zakupy ja do niego z tekstem" brzuch panu znowu urośnie" klient nic nie odpowiedział, chyba to po nim spłynęło, koleżanka ze stanowiska obok dziwnie na mnie spojrzała. Źle zrobiłam?

Gość weerwretr
jesli to nie prowo to faktycznie dosc glupi tekst, kto cie zatrudnil????

Gość trelemorele ele
e tam super zrobiłaś niech zadba o siebie a nie brzucho tuczy:P

Gość wredna sklepowa
niestety nie provo i dlatego pytam, bo mam stracha w oczach

Gość najbrzydsze sa golfy
a co ci do jego brzucha!? nie masz prawa komentować czyjegoś wyglądu w pracy, to niegrzecznie i nieprofesjonalne. Gdybym stała za tym panem chyba sama zwróciłabym ci uwagę:o

Gość nie rozumiem dyskusji
to jest przykład polskiej ekspedientki, wpieprzanie się w nieswoje sprawy, za granica wyleciałabyś za to z pracy

Gość wredna sklepowa
chciałam dobrze...

Gość weerwretr
powinni cie wywalic, masakra jakas.. chyba ze robisz sobie jaja i to zmyslilas bo az wierzyc sie nie chce

Gość wredna sklepowa
dlaczego to takie nie prawdopodobne?

Gość trelemorele ele
dobrze zrobiła dobrze piętnować piwoszy :>:>:>

Gość kasaa
nie na miejscu,nawet jak nie chciałaś go urazić to niestety to zrobiłaś

Gość wredna sklepowa
życzycie mi zwolnienia z pracy:(

Gość kasaa
bez przesady,nie przejmuj się aż tak tym,ale myśl na drugi raz co mówisz i że to może kogoś urazić:)

Gość wredna sklepowa
same narzekacie jak wasi faceci piją piwska...a teraz:(

nie rozumiem jak można "chciec dobrze" takim komentarzem.myślałaś że facet weźmie sobie twoja uwagę so serca i zmieni nawyki żywieniowe? ciesz się że szef nie słyszał i niech to będzie dla ciebie nauczka na przyszłość

sorry ale jakby nawet mój facet miał brzuch piwny to nie życzyłabym sobie żeby jakaś paniusia w sklepie komentowała jego wygląd przy robieniu zakupów

Gość wredna sklepowa
" nie rozumiem jak można "chciec dobrze" takim komentarzem.myślałaś że facet weźmie sobie twoja uwagę so serca i zmieni nawyki żywieniowe?" chyba tak...a wyszłam na tą złą:(

w pracy sie pracuje a nie komentuje spytac to sie mozna 'jak zdroofko' albo ' ale zjebana mamy pogode' a jak ty bys sie czula jakbys kupowala piwo dla meza np na weekend a ekspedientka by ci powiedziala ' chyba nie bedziemy pic we wtorek?' albo kupujesz ser zolty a ona ' ale ser zolty ma duzo kalorii, powinna pani uwazac' nosz koorfa 😴

Gość kasaa
wyobraż sobie jak byś się czuła jak by jakiś facet ci powiedział że masz duży brzuch i potrzebna ci dieta,zwłaszcza przy ludziach jak kupujesz jedzenie...

Gość wqqwwqewewr
ja keidys kupowalam chipsy i jakis mlody chlopak to mnie, ze chipsy są niezdrowe :P

Gość trelemorele ele
powiedziałaby że to nie od jedzenia tylko od pompowania pompką mężą

Gość Wtornicki
ja bym poleciał na skargę to twojego kierasa i byś żarła trawę

Gość po co wpieprzasz się
w czyjeś życie? Zupełnie nie rozumiem takich osób jak Ty. Co Cię obchodzi co je lub pije jakiś obcy facet, którego nie znasz?!

Gość co za idiotka z ciebie
kto ci pozwolił wpieprzać się w cudze sprawy, gościu ma prawo kupować co chce, jest klientem i płaci, należy mu się szacunek a nie takie chamskie wieśniackie odzywki debilka, powinni cię zwolnić

Gość wredna sklepowa
nie jestem debilka!

Gość Wtornicki
W jaki sposób traktować osobę, która nas obraziła?Niegrzeczni sprzedawcy Czy komentowanie publicznie cudzego wyglądu jest zgodne z zasadami savoir vivre ? Odpowiedź na nie znaleźć można w wielu podręcznikach savoir vivre. Jest ona prosta i krótka, jeśli poprzez ten wygląd ktoś nie złamał i to świadomie w sposób drastyczny zasad savoir vivre i wskazań etykiety i brzmi: „Nie. Inaczej mówiąc jeżeli ktoś ubrał się naszym zdaniem w sposób niegustowny, nieładny, źle dobrał kolory lub popełnił jakiś błąd czy nawet wiele błędów w sposobie ubierania, ale nie jesteśmy w stanie udowodnić, że zrobił to celowo, by kogoś obrazić lub zamanifestować swoją pogardę dla zasad, mamy obowiązek powstrzymać się od wszelkich uwag stosując się do dwóch zasad; „O nikim nie wolno mówić źle (obgadywać) i „Nie mamy prawa oceniać innych ludzi. Możemy natomiast komentować czyjś wygląd pozytywnie, w stylu: „Jak ładnie Zosia wygląda w tej sukience, „Ma pani piękne buty itp. Trzeba dodać, że savoir vivre nakazuje wyrozumiałość, która polega na tym, że jeśli ktoś popełnia jakieś nawet obiektywne błędy, ale robi to nieświadomie, bez premedytacji nie należy na to negatywnie reagować. Savoir vivre nie pociąga jednak za sobą postawy tolerancji, a więc zgody na każde zachowanie. Nie wolno nam zgadzać się na wulgarność, chamstwo, świadome, manifestacyjne łamanie podstawowych zasad moralnych, obyczajowych, savoir vivre, wskazań etykiety. Nie będziemy zatem np. tolerować głośnego opowiadania dowcipów na pogrzebie, ale również uczestniczenia w nim w krótkich kolorowych spodenkach i przezroczystej bluzeczce. W takim wypadku mamy prawo skomentować czyjś wygląd. Termin wygląd może dotyczyć urody, tuszy, fryzury, makijażu. Tego nigdy nikomu nie wolno komentować choćby w myśl zasady nie mówimy nigdy i nikomu o wadach innych, w tym również wadach naszego rozmówcy. Nigdy, co wydaje się być oczywiste, nie mówimy nikomu np. „Jest pan za gruby czy nie mówimy o kimś: „Ale grubas. Takie zachowanie jest brakiem ogłady, jest nietaktowne, niesmaczne, grubiańskie.

Gość fdssdvijkpppppawwfghgg
eee ciesz sie ze cie nie opieprzyl lub do szefa nie poszedl,to bylo bezczelne i tak jak ktos tu napisalm "jak mozna chciec dobrze takim komentarzem"? co innego gdy ktos powie chipsy sa nie zdrowe,zobacz roznice zwyczajnie goscia obrazilas