Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kurkomaniaczka

Najlepszy przepis z KURKAMI ;-) Jakieś pomysły ?

Polecane posty

Gość Kurkomaniaczka

Nie lubię grzybów , zjadam jedynie pieczarki oraz kanię, za to mąż uwielbia i kupił pół kilo kurek , kurek jeszcze nigdy nie jadłam choc przyznam jestem ciekawa smaku - napewno dużo lepiej wyglądają niż maślaki ( bleee ) Czekam na oryginalne pomysły :)

Gość dzeńa
najpierw kurke trzeba wypatroszyć i najlepiej upiec nadziewaną

Gość najlepszy smak
kurki mają jak się ugotuje z nich zupę grzybową. Można też zrobić na szwedzki sposób omlet z kilku jaj z duszonymi kurkami albo lekko podsmażonymi. Rzecz gustu, w zupie smak ich i zapach jest najintensywniejszy

Gość a slyszalas kiedys
A ja lubie kurki w smietanie , cala rodzina tez :)

Gość tylko i wylacznie
PIEROGI Z KURKAMI :) pychotka,jak raz sprobujesz to bedziesz je robic do konca zywota ;P

Gość Kurkomaniaczka
zupa odpada na jajecznice szkoda,... w śmietanie przpeis mi sie podoba ale troszke byt prosty urozmaiciłabym go czyms

Gość to zrób na przykład
kurki podduszone, zmielone, zmieszaj z posiekanymi jajkami na twardo, napełnij polówki skorupek jaj i podpiecz na maśle od strony farszu. Też pyszne. Dodatek siekana natka pietruszki, a wszystko ułożone na liściach sałaty lodowej przyozdobione dodatkowo krojonymi swieżymi pomidorami

Gość to zrób na przykład
jak napełnisz skorupki, to zabezpiecz powierzchnię farszu albo tartym serem albo lekko roztrzepanym białkiem i ciut bułki tartej jak w panierce

Gość Juleczka malutka
a ja kurki uwielbiam i mam zawsze w kuchni; mąż - zapalony grzybiarz przynosi mi co jakiś czas koszyczek i na bieżąco wykorzystuję i mrożę... lubię te grzybki a najbardziej ostatnio zasmakowałam w sosach z kurek. Wczoraj np. ugotowałam sos, do tego ziemniaki i kotlety, których nikt już nie tknął... sam sos okazał się idealnym obiadem ;-) A sos gotuję tak - cebulkę tekko rumienię na maśle, dodaję kurki, przez chwilkę razem smażę i podlewam wodą, tuszę, póżniej dodaję śmietanę+odrobinę mąki, na koniec doprawiam solą, białym pieprzem i świeżym koperkiem. pyszne ;-) Można podlać białym winem przed dolaniem wody, poczekać aż trochę odparuje... można wogóle bez wody... ja ze względu na dzieci wczoraj bez winka, ale i tak pycha.

Gość Kurkomaniaczka
dzięki dziewczyny sprobuję :) w sumie robię identycznie z sosem pieczarkowym tylko daję pietruszkę zamiast koperku:)

Gość Juleczka malutka
przy kurkach pieczarka wysiada ;-) to są tak pyszne grzyby, że nawet moja córka niejadek prosi o dokładkę ;-) spróbuj, na pewno mąż będzie zachwycony. Mój mąż z kolei lubi tradycyjnie usmażone kurki - krótko trzeba smażyć, bo twardnieją, dodaję listek, pieprz, czasem cebulkę i pod koniec smażenia solę do smaku. On sobie jeszcze sypie ekstra białym pieprzem i z chlebem się zajada... co kto lubi ;-)