Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kurkomaniaczka

Najlepszy przepis z KURKAMI ;-) Jakieś pomysły ?

Polecane posty

Gość Kurkomaniaczka

Nie lubię grzybów , zjadam jedynie pieczarki oraz kanię, za to mąż uwielbia i kupił pół kilo kurek , kurek jeszcze nigdy nie jadłam choc przyznam jestem ciekawa smaku - napewno dużo lepiej wyglądają niż maślaki ( bleee ) Czekam na oryginalne pomysły :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzeńa
najpierw kurke trzeba wypatroszyć i najlepiej upiec nadziewaną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepszy smak
kurki mają jak się ugotuje z nich zupę grzybową. Można też zrobić na szwedzki sposób omlet z kilku jaj z duszonymi kurkami albo lekko podsmażonymi. Rzecz gustu, w zupie smak ich i zapach jest najintensywniejszy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a slyszalas kiedys
A ja lubie kurki w smietanie , cala rodzina tez :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tylko i wylacznie
PIEROGI Z KURKAMI :) pychotka,jak raz sprobujesz to bedziesz je robic do konca zywota ;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kurkomaniaczka
zupa odpada na jajecznice szkoda,... w śmietanie przpeis mi sie podoba ale troszke byt prosty urozmaiciłabym go czyms

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to zrób na przykład
kurki podduszone, zmielone, zmieszaj z posiekanymi jajkami na twardo, napełnij polówki skorupek jaj i podpiecz na maśle od strony farszu. Też pyszne. Dodatek siekana natka pietruszki, a wszystko ułożone na liściach sałaty lodowej przyozdobione dodatkowo krojonymi swieżymi pomidorami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to zrób na przykład
jak napełnisz skorupki, to zabezpiecz powierzchnię farszu albo tartym serem albo lekko roztrzepanym białkiem i ciut bułki tartej jak w panierce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Juleczka malutka
a ja kurki uwielbiam i mam zawsze w kuchni; mąż - zapalony grzybiarz przynosi mi co jakiś czas koszyczek i na bieżąco wykorzystuję i mrożę... lubię te grzybki a najbardziej ostatnio zasmakowałam w sosach z kurek. Wczoraj np. ugotowałam sos, do tego ziemniaki i kotlety, których nikt już nie tknął... sam sos okazał się idealnym obiadem ;-) A sos gotuję tak - cebulkę tekko rumienię na maśle, dodaję kurki, przez chwilkę razem smażę i podlewam wodą, tuszę, póżniej dodaję śmietanę+odrobinę mąki, na koniec doprawiam solą, białym pieprzem i świeżym koperkiem. pyszne ;-) Można podlać białym winem przed dolaniem wody, poczekać aż trochę odparuje... można wogóle bez wody... ja ze względu na dzieci wczoraj bez winka, ale i tak pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kurkomaniaczka
dzięki dziewczyny sprobuję :) w sumie robię identycznie z sosem pieczarkowym tylko daję pietruszkę zamiast koperku:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Juleczka malutka
przy kurkach pieczarka wysiada ;-) to są tak pyszne grzyby, że nawet moja córka niejadek prosi o dokładkę ;-) spróbuj, na pewno mąż będzie zachwycony. Mój mąż z kolei lubi tradycyjnie usmażone kurki - krótko trzeba smażyć, bo twardnieją, dodaję listek, pieprz, czasem cebulkę i pod koniec smażenia solę do smaku. On sobie jeszcze sypie ekstra białym pieprzem i z chlebem się zajada... co kto lubi ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×