Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vkaa

Dieta doktora DUKAANA !!

Polecane posty

Gość Vkaa

Hej dziewczyny ;) mam pytanie stosowała z was któraś diete Dukana ? Lub któraś z was chce ją zacząć ?? ;] chcialabym sie dowiedzien o niej jak najwiecej ;) Dziękuje z góryy ;)

Gość PauluśKa
Hejj;) Ja właśnie jestem w trakcie stosowania;p

Gość Vkaa
Ooo ... Która fazaa ? ;) ja waże 69 kg .. wzrost 163 .. chce zaczać ale czy warto ?

Gość PauluśKa
W trakcie II jestem;) ważyłam 66 kg wzrost 160 to mniej więcej chyba podobna budowa;p jak jesteś wytrwała to warto:) ważę teraz 57 po 3 miesiącach:)

Gość Vkaa
Taak jestem wtrwała .. ;) tylko jescze nie orientuje sie o co chodzi .. 3 miesiacee .. ? to przez 2 mieesiace caly czas faza I czyli same proteiny ? Jak się czujesz w tej chwili ?;]

Gość PauluśKa
Czasem jest max ciężko jak ktoś coś smakowitego je a tobie nie wolno ale trzeba sie przyzwyczaić;) poza tym jest dużo przepisów które ułatwiają życie;) co chcesz wiedzieć to pomogę:)

Gość PauluśKa
Podejrzewam że jakbym była 2 miesiące na proteinach samych to już by mnie dwa razy nie było;p pierwsza faza trwa od 2 do 9 dni bodajże w zależności ile chce się zrzucić. Trzeba zrobić test dukana najlepiej. potem jest faza druga w której trzeba wytrzymać dopóki nie osiągnie się celu. dalej trzecia i czwarta mające na celu w skrócie nie doprowadzenie do efektu jo-jo:)

Gość Vkaa
Dokładnie tak jak piszesz;) moi znajomi maja taki nawyk ze specjalnie sie zachwycaja slodkimi rzeczami .. wiec jestem troche wytrwala i sie smieje ale nie jem ;)))) .. hmm .. czyli pierwsza faza trwala przez 2 miesiace .. ? myslalam ze moze tylko 10 dni .. z tego co slyszalam .. ;) hmm w jakich godzinach jesz ? :)) dużo ? desery i przystawki czy ograniczasz .. caly czas spada ci waga czy bylo tak ze wazylaś wiecej?:)

Gość PauluśKa
Czuję sie raczej dobrze, chociąż ostatnio zaczęłam podjadać, ale muszę się wziąć za siebie;)

Gość Vkaa
hah ;D dlatego się dziwie .. to jak az 3 misiace? :)

Gość PauluśKa
W żadnym wypadku dwa miesiące. I faza do 9 dni tylko nie więcej! Ja w fazie I byłam ok. 5 dni chyba a dalej [rzez trzy miesiące na II i ciągle na niej jestem. jem o każdej porze o której jestem głodna do około 20. póżniej zazwyczaj głodna nie jestem;) nie ograniczam deserów bo brakuje mi słodkiego. robię sobie takie jakie wolno;p tu masz link do super stronki tam wszystkiego się dowiesz. przeczytaj sobie dopiero zacznij dietę jak coś;) http://www.dieta-dukan.pl/forum/

Gość PauluśKa
Miałam zastój jakieś trzy tygodnie ale potem waga spadła. u mnie to się waha waga nie tak że jak mam to 57 to więcej nie będzie raz jest mniej raz więcej ale powoli idzie w dół.

Gość Vkaa
A test dukana ? tzn ? .. ;] Jakie mniej wiecej Ty potrawy jesz;] ?

Gość Vkaa
Aleee pogratulować .. ;] mysle ze dam rade chcialabym bardzo 55 .. pewnie to nie realne .. ;/ ale za marzenia nie karaja wiec moze dam radee .. ;) bede sie trzymac ile bede mogla na tej diecie;] .. a efekty widzialas od razu ? .. ;] typu płaski brzuch .. luzne spodniee ;] ?

Gość PauluśKa
http://www.dietadukan.pl/oblicz-swoja-wlasciwa-wage link do testu zrób to będziesz orientacyjnie wiedziała jak długo stosować dietę. Co do potraw to wszystkie biorę z forum z tej I strony. Trzeba jeść tylko dozowlone p[rodukty które tam są opisane i są też przepisy na dania tylko trzeba trochu poczytać to będziesz wiedziała więcej:) Co do efektów...do tej pory ich za bardzo nie widzę;/ jedynie to w talii mi ubyło sporo. Ja mam szerokie biodra i wiesz coś tam znikło ale nie tyle ile bym chciała;p ale dam radę. w spodnie wbiłam się o numer mniejsze;p

Gość PauluśKa
I pewnie że dasz radę jest duża różnorodność posiłków...ja schudłam 9 kilo i chcę jeszcze więc ty też możesz:)

Gość Vkaa
aaa to lajtowo .. czyli jakis efekt jest ;]] .. znajomi napewno widza ;] .. jezeli chodzi o ta face II to ja nie rozumiem moge stosowac ja jak tylko dlugo bede chciala ale jak mam jesc ?? ... np jak jest szynka z indyka to do tego mam mieszac np ogorka .. czy jeden dzien proteiny a drugi warzywa ? .. nie czaje ;)

Gość Vkaa
gratuluje 9 kilo to bardzo duzo;)

Gość PauluśKa
Ja stosuję jeden dzień same proteiny drugi proteiny z warzywami i tak na zmianę. Można też 5 dni tego i 5 tego. Czyli tak jednego dnia wcinasz same białko tzn. mięso ryby nabiał wszystko z tabeli dozowlone. Drugiego jesz to samo tylko jeszcze ci wolno warzywa oczywiście nie wszystkie;p i tak dalej następnego dnia znowu same proteiny itd...

Gość Vkaa
ktoro bardziej polecasz ? .. czyli tak jak mowilam ze np twaróg i nie wiem pomidor?;]

Gość PauluśKa
no tak w fazie proteiny jesz sam twaróg a w fazie proteiny + warzywa jesz twaróg z pomidorem;p ja idę tym trybem 1/1 czyli co drugi dzień P/PW

Gość Vkaa
aaa to dobrze ... ;) dziękuje ci ślicznie za wiadomości ;) jeszcze napisze o tej diecie jak sprawdze .. lub jak bede w trakcie .. ;)) ide spać od jutra zaczynam .. ;) trzymam za ciebie kciuki ;))) dobranoc ;)

Gość PauluśKa
OO no to super:) dziękuję Ci bardzo i też trzymam za ciebie kciuki:) poczytaj sobie na forum naprawdę dużo się dowiesz:) i napisz jak ci idzie;) buziaczki :**