Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuziiii

dziwne upławy - grzybica?

Polecane posty

Gość zuziiii

Ostatnio po antybiotyku miałam grzbice dostałam flumycon 100mg na 7 dni i clotrimazol globulki na 6 oraz masc triderm, jestem po zakonczonej kuracji i po okresie, wszystkie objawy typu - zolte geste i obfite objawy, swedzenie, pieczenie, i opuchlizna - ustapily. Zostal jeden dziwny i niepokojacy.. kiedy po toalecie uzywam papieru to czasem zostaje na nim normalna przezroczysta wydzielina,ale z dziwnymi malymi szarymi lub zielonkawymi grudkami. wyglada to troche jak babole :P poza tym po uzyciu papieru lub recznika po myciu, generalnie po potarciu czuje jeszcze lekkie szczypanie zwłaszcza w okolicach odbytu, Czy to jeszcze niedoleczona grzbica czy może coś innego? Dodam, że upławy same w sobie są normalnej konstystencji i bezwonne sa tylko czasem te szare fafrochy...

Gość zuziiii
halo czy ktos jest w stanie mi odpowiedzieć?

Gość sokrotkaAa..
tak to moze byc niedoleczne, musisz wrocic do lekarza moze potrzebujesz czegos mocniejszego-czasem bakterie sa trudne do wytepienia

Gość zuziiii
a czy to normalne ,ze ginekolog nie zgodzila sie na wypisanie recepty dla pratnera?

Aby się upewnić w czym jest problem zrób sobie posiew mikrobiologiczny, może to być nie doleczona infekcja. Czy leczyłaś partnera?? Powinniście przejść taką kurację wspólnie. Po leczeniu warto zastosować probiotyki ja stosuję lactovaginal, zakładany dopochwowy, który kolonizuję pochwę bakteriami kwasu mlekowego, chroniąc przed nawrotem infekcji.

Gość lady bronka
ja tez po leczeniu infekcji stosowałam przez około tydzień lactovaginal, żeby uzupełnić florę bakteryjną. ale są też dobre probiotyki doustne jesli ktoś nie lubi dopochwowych.

Gość Betty Q
To dość dziwne, że lekarz nie wypisał niczego dla Twojego faceta, zawsze mozesz sama go zaopatrzyc w clotrimazolum. Tak jak poprzednie wpisy ja tez jestem za probiotykami, raczej tymi dopochwowymi, no ale jesli ktos nie lubi sobie tam aplikowac to niech będą i doustne, oprócz tego mozna tez stosowac żel provag. Działa podobnie, łatwy w aplikacji, można nawet chłopaka poprosić o pomoc :)

Gość Malwinka666
Zawsze należy przeleczyć partnera, nawet jeśli on nie ma objawów, to nie znaczy że nie jest chory. Leczyłam nawracającą grzybice prze pół roku, ponieważ mąż cały czas powtórnie mnie zarażał. Po prze leczeniu antybiotykami pamiętaj o probiotykach, ostatnio stosowałam dopochwowo invag, zawiera on bakterie kwasu mlekowego pochodzenia polskiego dlatego jest bardzo skuteczny i szybko kolonizuje pochwę. Można też stosować go profilaktycznie, jak tylko poczuje się dyskomfort w miejscu intymnym np po stosunku.

nie wiem co to może być, możesz posmarować maścią clotrimazolum lub provag żelem, szczypanie powinno ustąpić, podczas najbliższej wizyty powiedz o tym ginekologowi

Gość aaaaanaa
no ja tez nie wiem do końca jak to jest z tymi partnerami bo część lekarzy leczy a część zupełnie to ignoruje? może ten problem u facetów jest znacznie rzadszy niż u kobiet. A brałas probiotyki na odbudowanie flory? po leczeniu powinno się cos wziąść.A na podrażnienia stosuj sobie provag żel albo jakis dobry płyn z kwasem mlekowym.