luizas 0 Napisano Sierpień 3, 2012 Witam, zmienilam tabletki z lesinelle na yaz poniewaz przytylam po nich i ogolnie zle sie czulam..aktualnie jestem w 3 dniu przerwy, jutro powinnam dostac okres i tu moje pytanie gdyz nie dopytalam lekarza a dzis wylecial za granice i nie wiem kiedy wziasc pierwsza tab yaz, czy jutro w pierwszym dniu krwawienia czy normalnie po 7 dniowej przerwie, z tego co sie orientuje maja ten sam sklad, bardzo prosze o pomoc i szybka odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Perw mobilna Napisano Sierpień 3, 2012 Matko! Przede wszystkim przeczytaj ulotkę. :/ Jaka przerwę? Przecież YAZ bierze się ciągle, bez przerwy. Najpierw 24 różowe tabletki, a potem 4 białe i potem od razu kolejne opakowanie. A potem będzie, że zaszlas w ciążę biorąc tabletki. :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Perw mobilna Napisano Sierpień 3, 2012 Chodzi o pierwsze opakowanie Yazu... Przeczytaj ulotkę. Tam jest dokładnie napisane kiedy zacząć brać po zmianie z innego preparatu dwuskładnikowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olka980 Napisano Sierpień 3, 2012 Durna pomaranczo. Skoro zmienia dopiero na Yaz to jak mozesz jej mowic o przerwie z bialymi tabletkami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość luizass Napisano Sierpień 3, 2012 Jak mnie draznia tacy ludzie...dostaje bialej goraczki.......po co sie wypowiadasz skoro nie umiesz czytac postow ze zrozumieniem i przede wszystkim po co sie wypowiadasz jesli masz to robic "z laska" z dodatkiem beznadziejnych krnabrnych gowniarskich komentarzy?????? Czekam na kogos kto mial podobna sytuacje- zmieniajac system z 21 na 28, ulotki nie chce mi pobrac gdyz poki co mam dostep do internetu tylko w tel, czekam cierpliwie na zyczliwa i chetna pomocy osobe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość luizass Napisano Sierpień 3, 2012 Ahaa nie dodalam ze dopiero jutro bede w aptece.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Perw mobilna Napisano Sierpień 3, 2012 Napisałaś: "zmieniłam tabletki z lesinelle na yaz" co wskazuje na to, że już zmiany dokonałaś. Niczego nie musisz ściągać. yaz.info.pl Tabletki już powinnaś mieć-skąd wiesz czy nie powinnaś była zacząć przyjmowanie yazu od razu po ostatniej tabletce lesinelle, bez robienia przerwy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enna 0 Napisano Sierpień 3, 2012 Normalnie po 7dniowej przerwie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość luizass Napisano Sierpień 3, 2012 Nawet jesli pomylilam sie w slowie zmienialam a mialo byc zmieniam to i tak nie zrozumialas posta bo pisalas tak jakbym zmienila odwotnie z yazu z dodatkiem dokliwego komentarza o ciazy..jestem juz mama i takie komenatrza naprawde podnosza cisnienie..niewazne nie p to tu jestem..gdybym miala brac tak jak mowisz po ost tab lesinelle to lekarz wczoraj poinformowalby mnie o tym, wiedziac ze jestem w 3 dniu przerwy, wczoraj wypisal mi recepte, dzis juz wyjechal i stad moje watpliwosci..ulotka ulotka, bardziej zalezeloby mi na opisie podobnych doswiadczn.. dzieki enna :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kajaaaaj Napisano Sierpień 3, 2012 mi sie wydaje ze trzeba wziac tabletke w pierwszym dniu krwawienia, ma inny sklad niz lisenelle...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Sierpień 3, 2012 Nie ma innego składu niż Lesinelle tylko inny schemat przyjmowania. Ja może nie zrozumiałam części Twojego postu natomiast Ty nie zrozumiałaś ani jednego słowa z mojego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość luizass Napisano Sierpień 3, 2012 do kogo to skierowalas do mnie??? przeczytaj sobie moj pierwszy post i opusc ten temat bo naprawde mnie draznisz, kaaaajaj sklad tych tabletek jest identyczny...chyba nie otrzymam normalnej pomocy na tym forum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Sierpień 3, 2012 Przecież otrzymałaś ode mnie pomoc. Wchodzisz na stronę tabletek i tam jest jak byk napisane: "Zmiana z złożonego hormonalnego produktu antykoncepcyjnego lub złożonego antykoncepcyjnego systemu terapeutycznego dopochwowego lub systemu transdermalnego. Można rozpocząć przyjmowanie leku Yaz następnego dnia po przyjęciu ostatniej tabletki zawierającej substancję czynną z poprzedniego opakowania, ale nie później niż następnego dnia po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego produktu antykoncepcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego produktu antykoncepcyjnego nie zawierającej substancji czynnych). W przypadku zmiany ze złożonego antykoncepcyjnego systemu terapeutycznego dopochwowego lub systemu transdermalnego, należy postępować zgodnie z zaleceniami lekarza." No chyba, że nie rozumiesz słowa pisanego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość luizass Napisano Sierpień 3, 2012 "Nie ma innego składu niż Lesinelle tylko inny schemat przyjmowania. Ja może nie zrozumiałam części Twojego postu natomiast Ty nie zrozumiałaś ani jednego słowa z mojego." co to jest? pomocy nie otrzylam bo nie moge wejsc na ta ulotke.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Sierpień 3, 2012 Biedna. Strona kafe Ci się otwiera i posty wysyłać możesz, a strona tabletek już się nie otwiera. Link podałam wcześniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość luizass Napisano Sierpień 3, 2012 bardzo dziekuje KOCHANA za pomoc, za to ze wkleilas to co mi bylo potrzebne wiesz niestety nie moge wejsc na ta strone ale chyba sie nie powiesze bo wydaje sie ze to nie wina moja a oprogramowania :))) szkoda ze wczesniej nie wkleilas tego tylko musialas wysilac swoje piekne pauszki na takie piekne i mile slowa ciekawe czy gdybysmy stanely twarza w twarz tez bylabys tak mila i sympatyczna :) pozdrawiam i bardzoooo dziekuje za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Sierpień 3, 2012 Zawsze jestem taka miła i sympatyczna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pebelipoka Napisano Sierpień 4, 2012 Hmm mi sie wydaje że chodzi i zazycie pierwszej tab yaz w pierwszy dzień krwawienia dlatego czekakabym na kogoś kto był w podobnej sytuacji tym bardzieh że zmienia się schemat z 21 na 28 hmmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pebelipoka Napisano Sierpień 4, 2012 Hmm mi sie wydaje że chodzi i zazycie pierwszej tab yaz w pierwszy dzień krwawienia dlatego czekakabym na kogoś kto był w podobnej sytuacji tym bardzieh że zmienia się schemat z 21 na 28 hmmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach