Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozciemi12\988

USG połówkowe

Polecane posty

Gość pomozciemi12\988

ile u was trwalo to badanie i czego dokładnie sie dowiedzialyscie? (chodzi mi o wszystkie szczegóły) w jakiej jakosci bylo robione 2d , 3d. Bede wdzieczna jesli ktos mi wytlumaczy

Gość pomozciemi12\988
up up

Gość pomozciemi12\988
odpowie ktos???????

Gość flora pro aktif
nie wiem ile trwało, z 30 minut. lekarz zrobił wszystkie pomiary, sprawdził narządy zrobił fajne zdjęcia, pokazał nam bijące serduszko. ja byłam na 2d ale mozesz zapisac sie na 3d jak masz taka opcje.

u Nas trwało około 20 min 23 tc prywatna klinika, bardzo dobry sprzęt 2d, koszt 90 zł zdjęcia + nagranie DvD + dokładny opis wiek ciąży parametry : BPD,HC,AC,FL,HL płeć dziecka masa płodu czynność serca - opis serca narządy jamy brzusznej, żołądka, pęcherz - opis jama brzuszna, pętla pępowiny - opis kościec płodu i okolica karkowa - opis łożysko - opis

Gość halo nie do wiary
trwało godzinę. lekarz po kolei oglądał wszystkie narządy, głowę, kończyny. wszystko bardzo dokładnie. pomiary były robione w 2d, bo podobno tak jest lepiej, a na koniec jeszcze 10-15 minut mogliśmy pooglądać dziecko w 3d. do tego komplet zdjęć - wydrukowanych i na płycie.

Gość halo nie do wiary
no i oczywiście wydrukowany dokładny opis i wszystkie wymiary.

Gość mamusia nadopiekuńcza
USG prenatalne 3D/4D z dopplerem kolorowym i nagraniem DVD ;-) - ocena kilkudziesięciu parametrów, m.in. serca, głowy, kręgosłupa, klatki piersiowej, brzuszka, wykluczenie rozszczepu wargi, czy „niedożywienia płodu, itd. Trwało ok. 50-60 minut.

Gość flora pro aktif
aha jeszcze sprawdzali przepływy w pępowinie, ilość wód, płeć, i kosteczki ;) czyli wszytsko :P