Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allall

tak mało jest tu studentów?

Polecane posty

Gość allall

ponawiam pytanie: w tym roku zaczynam studia zaoczne I stopnia i mam pytanie: czy bede musiała pisać jakieś dodatkowe egzaminy wstępne? jak tak to kiedy i jak to wygląda? Poza tym powiem szczerze nie mam zielonego pojęcia jak wygląda studiowanie, co to jest sesja i na czym polega pisanie pracy licencjackiej (czy mgr.) Po co jest promotor i czy to wszystko jest takie trudne jakie sie wydaje byc . Jeśli ktoś jest w stanie poświęcić mi troche czasu i odpowiedzieć, bedę niezwykle wdzięczna

Gość allall
i czy na studiach zaocznych sa też murzyni ?

Gość allall
z ciekawości pytam, bo lubię duże badyle

Gość allall
widać nie ma... A wszystkie podszywy pozdrawiam, czasem można sie z was nieźle posmiać;)

Gość paolla3d
Trwoga mnie ogarnia, jak widzę jacy ludzie wybierają się na studia. Skąd my mamy wiedzieć, jakie zasady panują na twojej uczelni, nie wiedząc nawet co to za uczelnia? Tak trudno poszukać informacji na stronie internetowej, albo zapytać w dziekanacie? Mam nadzieję że były jakieś wstępne egzaminy i ty autorko z własnej głupoty się na nich nie pojawiłaś. Ot taka naturalna selekcja.

Gość allall
paolla zluzuj majty ,jak cie stary nie grzmoci to sie wyzywaj na innych ,szmato

Gość paolla3d
mój stary ma badyla na 30 cm i grzmoci mnie codziennie, a ty pasztecie pryszczaty zazdrościsz

Gość allall
30 to mój ma w zwisie ,a jak mu stanie to sąsiedzi pranie wieszaja na nim ty kurwo

Gość allall
do paolla3d: nie raz i nie dwa przeglądałam strone uczelni i nie było żadnej wzmianki o egzaminach a jeśli po prostu nie miałaś zamiaru mi pomóc to po co wtrącasz swoje niepotrzebne zdanie??

Gość allall
podszywie, fajna masz zabawe?

Gość kasaa
hahaha ale komedia

Gość allall
zadałam tylko niewinne pytanie ,a tu taka jatka ,ludzie co się tu dzieje?

Gość kasaa
tu nie ma sensu się pytac bo większość nie potrafi pisać na poziomie

Tylko na niektóre uczelnie trzeba zdawać jakieś egzaminy, głównie na studia techniczne trzeba zrobić jakiś projekt przy jury czy coś takie, albo np na aktorskie studia trzeba sie dostać przechodzac coś takiego jak :casting: . Jeśli juz jestes przyjeta na studia to nic nie musisz zdawać. Zjady są co tydzien (piątek sobota niedziela lub tylko sobota i niedziela ) lub co 2 tyg (piątek sobota niedziela, lub tylko sobota i niedziele ) - zalezy od uczelni. Rok jest podzielony na 2 semestry. Zimowy i Letni, pod koniec jest SESJA , są to egzaminy z każdego przedmiotu , trwa ona zazwyczaj ok 2 -3 zjazdy, potem są poprawki itd. chcesz coś jeszcze wiedziec ? studiuje zaocznie.

Gość allall
a gdzie ma sens ? chyba sama musze sobie poradzić

Gość allall
chce wiedzieć czy chcesz być ze mną

Szkoda, ze ludzie podszywający nie sa troszke mądrzejsi , posmiałabym się a tak to tylko żal mi, że żyje w takim społeczeństwie .. No coż , ;)

Gość allall
możemy zyć razem,mozemy zacząć je naprawiać ,możemy zdobyć cały świat ,tylko kurwa nie bierz już olga kresek bo sama widzisz ,ze coś kiepskawo z tobą :-)

Gość allall
a jak z pracą licencjacka i praktykami? Jak obszerna ma być praca i czy pisze sie ją samemu czy promotor pomaga czy tylko próbuje nakierować? A co z praktykami - trzeba je sobie samemu załatwiać czy załatwia je uczelnia no i czy trzeba za to dodatkowo płacić? Bedę studiowac turystykę na państwowej uczelni

Gość bhfdhfd
U mnie promotor nakierowywał tylko, a pracę trzeba było pisać samemu. Ale nie martw się, to wszystko wygląda na trudne z daleka :) Co do praktyk to u mnie załatwiać trzeba było samemu i nie trzeba było nic płacić (bo niby za co? ;))

Gość allall
no to juz w miare jestem w temacie;) dziekuję za pomoc

Praktyka jest dodatkowo. Wiekszość ludzi pracuje studiujac zaocznie , wiec nie maja mozliwości odbycia praktyk. Ja skonczyłam teraz 1 rok, pracuje, o praktykach nie ma mowy. Promotor nakieruje Cie i potem sprawdzi pracę poprawi błedy. Ale pracę licencjacką pisze sę dopiero na 3 roku, wiec spokojnie, wszystkiego dowiez sie nie bieżąco :) (Moja kolezaanka studiuje dziennie turystyke na uczelni prywatnej i musi chociaz raz odbyć praktykę. Na zaocznych nie wiem jak jest z turystyką, ale wątpie by ktoś dał rady odbyć np 3 miesieczna praktyke jeśli pracuje. ) jeszcze cos?:P

Gość allall
fajni jesteście ,kocham was :-)

Gość allall
też prawda, a o praktyke zapytałam bo mój kolega jest na zaocznych wf i ma praktyki no ale on ma swoja działalnosc wiec ma czas zeby je zrobic

Gość allall
a jeszcze chciałam zapytac o rozpoczecie jak to wygląda? Czy rok zaczyna sie od razu zjazdem na weekendzie czy jest jeszcze jakas wczesniejsza "impreza" takie jakby to nazwac - powitanie czy cos w tym stylu :p

Wiadomo, jesli masz praktyke zgodną z kierunkiem studiow to potem łatwiej o pracę a jest tez mozliwość , że gdy skonczy się okres praktyki moga Ci ę przyjąć na stałe. Ale niestety wiekszosc nie ma możliwosci odbyc praktyk i ciagnie jednocześnie studia i pracę za 1100 zł.

Gość allall
dzieki wielkie manaam, bardzo mi pomogłaś:)