Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawwwaaaa

Wysyp trądziku po tabletkach

Polecane posty

Gość ciekawwwaaaa

Witam od 6 dni zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne YAZ i zauważyłam straszny wysyp na czole. Pytanie moje jest takie czy to przejdzie czy juz zawsze tak bedzie???:/

Gość kkkkkyyyyyyyy
Mi nie przeszło, musze się smarować maściami mimo że tabletki odstawiałm pól roku temu.

Gość ciekawwwaaaa
A ile masz lat?? i jakimi maściami smarujesz?

Gość kkkkkyyyyyyyy
Mam 30 lat i przygodę z trądzikiem zakończyłam 7 lat temu, tabletki zrobiły mi taki bajzel że już nigdy więcej ich nie wezmę.

Gość Bohoboco
rowniez dostałam wysypu po pigułkach.odstawiłam je, ale zaburzona rownowaga hormonalna sprawiła,ze wysyp towarzyszył mi przez ok.rok potem był dermatolog, ktory potwierdził,ze to po pigułkach,ze to przez hormony własnie.dostałam antybiotyk ale pomógł na dwa miesiace,potem wszytko wrociło do" normy".dopiero po wizzycie u ginekologa i zazadaniu od niego diany wszystkie objawy po 6 msc,zazywania ustapiły.od roku nie biore nic i mam spokój.

Gość Bohoboco
radze Tobie opakowanie skonczyc,moze po ustabilizowaniu ,przyzwyczajeniu sie organizmu wysyp zniknie.jesli nie to tzreba poprosic lekarza o zmiane.

Gość ciekawwwaaaa
ja miałam w wieku 20 lat problem z trądzikiem aż zostały mi blizny potrądzikowe i teraz mając 24 lata po zaczęciu brać tych tabletek czoło mam całe w jakiś grudkach:/zastanawiam sie czy przerwac branie tych tabletek czy skończyc opakowanie i co zauwazyłam oprócz tego to ze okres miałam zawsze 3-4 dni a teraz jest 6 dzień i dalej plamie;/

mnie takie wpisy i doświadczenia jak ciekawwweeeej skutecznie odstraszają od brania hormonów kiedykolwiek. Mam podobnie z trądzikiem.. 20 lat i dopiero co moge uznac ze jest wyleczony. Powiedziałam sobie że NIGDY nie tkne tabsów, żeby nic sobie nie rozwalić.. i żeby znowu się nie zaczęła droga przez mękę z syfami (bo prawda jest taka ze zaden dermatolog na jakiego trafialam nie wiedzial jak to leczyc) ;/ I tak zostało mi kilka blizn, bo mój trądzik ciągnął sie 7-8 lat :( Dziewczyno, tobie radze po pierwsze konsultacje z lekarzem, po 2 prawdopodobnie najlepiej jakbyś skonczyła to opakowanie nieszczęsne tak jak tu radzą, po 3 gdyby problem z trądzikiem po odstawieniu tabsów się nie skonczył sam w przeciągu kilku miesięcy zrobić badania na hormony i próbować jakoś sobie znowu ustabilizować gospodarkę hormonalną, bo teraz ona z pewnością szaleje, a jak będzie po odstawieniu to sie dopiero zobaczy, może samo wróci do normy, oby... W ogóle przed przyjmowaniem hormonow TRZEBA zrobić sobie szczegółowe badania, jak widać bycie królikiem doświadczalnym sie nie opłaca. Chyba ze lekarz robił, a i tak teraz problemy... To już sama nie wiem :(