Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaaaa24

Drugi poród po pierwszej cesarce

Polecane posty

Gość malaaaa24

Witam wszystkie panie. Mam problem ponieważ mój "lekarz" nie potrafi mi pomóc postanowiłam napisać do Was. Mianowicie chodzi o drugi poród po pierwszej cesarce, choć od pierwszego minęło 5 lat nie wiem czy teraz nogę urodzić naturalnie??? Proszę o pomoc bo strasznie się denerwuję..

Gość porod sn
ja mialam cc 19 mies temu za dwa misiace mam termin kolejnego porodu - silami natury

a dlaczego poprzednio miałaś cesarkę? jeśli teraz nie masz wskazań do cięcia to możesz naturalnie...

Gość malaaaa24
Wcześniejszą cesarkę wykonali mi o10 pomimo rozwarcia 10 cm od godz 4rano, synek miał owiniętą główkę, rączkę i nóżkę, w dodatku ułożenie główki było nie takie, ale nikt nie zrobił mi USG, niestety. Mój lekarz nie pracuje w szpitalu i nie wie jak to teraz działa. Bardzo chciałabym urodzić siłami natury :)

Gość ojtam ojtam
zadzw do szpitala i się zapytaj - w moim robią cc chyba że kobieta się uprze i lekarz wyrazi zgode to można próbować sn ale on twierdzi że 50% tych sn i tak się konczy cc

Gość rodziłam naturalnie po cc
wszystko zależy z jakiego powodu byłą cesarka, jeśli z takiego jak napisałaś, to SN powinien być możliwy, ale też zależy od stanu blizny - lekarz powinien ją obejrzeć.