Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomóżcie mamuśki

czy w ciąży można...??

Polecane posty

Gość Pomóżcie mamuśki

Cześć. Od 3 dni wiem, że jestem w ciąży. 4 testy pozytywne. Tłuste dwie krechy :D bardzo się cieszymy. Do lekarza wybieram się we środę a pojutrze na bete. I teraz pytanie. Mieszkam w górach. Czy spacery w tak wczesnej ciąży np do dolinek takie 3godzinne są zabronione? W sensie że za długie? Bo ja mam dolinki chochołowską, kościeliską itp itd prawie pod domem i dzisiaj byłam na takim 3 godzinnym spacerku a potem się zaczęłam zastanawiać czy nie zbyt forsownie??? Czuję się super. ale podobno ruch to zdrowie. Co myślicie?

Gość miszkowata
Jak dasz radę, to chodź, o ile organizm ci pozwoli. Ja spacerowałam przez 3 miesiące mniej więcej przez godzinę, czasem dłużej.

ja spacerowałam ze starszym dzieckiem czasem po 3 h dziennie do ok 6 miesiąca, teraz już nie wychodze sama na dłużej niż godzinkę (8 miesiąc)

Gość kjhgfdjkl;
heh :) ja zeszłam Bieszczady niewiedzac ze jestem w ciazy :) wszystkie wazniejsze szczyty :) nic mi nie bylo

Dowiedzialam sie w piatek, ze jestem w ciazy a w sobote poszlam do Doliny 5 Stawow. Byl upal, ale dalam rade, nic mi nie bylo. Tydzien wczesniej kiedy jeszcze nie wiedzialam, ze w ciazy jestem bylam na Kasprowym. Jesli czujesz sie dobrze to raczej nie ma przeciwskazan. Zastanawialm sie tylko nad zmiana cisnienia - czy jakos moze wplynac na ciaze. Na szczescie synek donoszony i zdrowy. Zasada jest taka, ze jesli sie dobrze czujesz to mozesz robic wszsytko to co przed ciaza - jesli prowadzilas aktywny tryb zycia to mozesz prowadzic go nadal. Nie powinnas jednak gwaltownie zmieniac swoich nawykow i sie forsowac jesli Twoj organizm nie byl do tego przyzwyczajony przed ciaza.

Gość jakie miasto cię interesuje?
ZARA BABY ŚLICZNE masz dzieciątko:P :P :P :P TYlko całowac takiego smyka;) Sama jestem mamą i pamietam jak mój smyk taki był mały,dziś ma już 12 lat:P

Gość Pomóżcie mamuśki
dzięki dziewczyny, naprawdę mi pomogłyście. jeżeli chodzi o zmiany ciśnienia czy wysokości to się nie boje bo od urodzenia tu mieszkam i myślę, że jestem przyzwyczajona. Częste zmiany pogody, temperatury (wahania bywają naprawdę duże- jednego dnia 28 a następnego 12), czy nasz ukochany wiatr halny. Czekam jeszcze na rady co mogę a czego zupełnie nie. Nie mówię o alkoholu itp bo to chyba oczywiste. Pozdrawiam.

Gość miszkowata
Kieruj się tum, co ci organizm podpowiada, a nie tekstami, że nie możesz głaskać kota, farbować włosów, jeść ryb itd. bo wyjdzie na to, że tylko oddychać można. Jeśli chodzi o zmiany ciśnienia, to w tym momencie nie wiesz, jak będziesz to znosiła w ciąży.