Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ecie pecie co powiecieeeeee

Macie schizę na punkcie swojego wyglądu przed porodem?

Polecane posty

Chodzi mi głównie o higienę. Bo mi chyba odbija. Codziennie się golę - nogi, pod pachami, krocze - a przecież w ciągu jednego dnia nic tam nie wyrośnie... Codziennie myję włosy, choć jeszcze niedawno myłam co dwa--trzy dni, częściej nie było potrzeby. Codziennie sprawdzam, czy lakier na paznokciach się trzyma, jak widzę jakiś odprysk to zaraz zmywam i od nowa... Codziennie moczę stopy w mące ziemniaczanej, robię piling... Itp... A wszystko ze strachu, że poród może zacząć się w każdej chwili i boję się, że poród mnie zaskoczy i pojadę do porodu jak menelka jakaś... :(

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
mnie zaskoczył, jechałam jak menelka i przeżyłam ;)

Gość pffff
serio? o dżizas

Gość serio ja w ogóle o takich rzec
h przed porodem nie myślałam, z resztą nie rodzi się w 5 minut jak sie skurcze zaczną to 10x zdążysz się ogolić gdzie trzeba, a na odpryski na paznokciach nikt i tak nie zwróci uwagi :D

Gość palma odbija
Przeciez na porodówce to oni będą w twoją pisdę patrzeć a nie na paznokcie...

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
to co będzie po porodzie jak nie będziesz miała czasu na takie codzienne zabiegi ? oszalejesz ? :)

Gość marcelina :::::
O ile się nie mylę do porodu trzeba mieć zmyte paznokcie.

Gość pffff
bedzie menelka :D

Ale po porodzie nie będę wychodziła nigdzie na początek, to wiadomo, że trochę odpuszczę. A mi chodzi o sam pobyt w szpitalu. I tak - wiem - że nikt na moje paznokcie patrzeć nie będzie. Przecież napisałam, że mi odbija :( :)

Gość palma odbija
Nie możesz bo jeżeli będzie cesarka to będzie trzeba zmyć. Ciekawa jeste, jak sobie poradziśz z tym, że inne kobiety leżące z toba po porodzie będą oglądąły twoje nabrzmiałe od mleka piersi, twoje zakrwawione krocze czy przepocone włosy :P

mycie włosów - 5min golenie nóg, pachy, krocze, piling stóp - 10 min suszenie 5 - 10 min < w zależności od długości > paznokcie dłonie/stopy + zmycie pozostałości z poprzedniego malowania - 10 min a zatem wychodzi +/- pół godziny aby wykonać powyższe czynności..to pikuś przy tym ile czasu mogą potrwać skurcze :)

Gość palma odbija
To o co ci chodzi?? Najpierw robisz paniekę, jak będziesz wyglądać ale potem jednak cię to nie obchodzi, bo każda będzia tak wyglądać. Zdecyduj się!!

Gość marcelina :::::
Nie wiem czy to taki dobry pomysł ,żeby być sama na sali. Byłam i nie polecam:(

fakt trochę ci odbija, ale jeśli ci to dobrze robi a przecież nikogo tym nie krzywdzisz to sobie dbaj o siebie jak lubisz, co komu do tego.

Ja tez tak mam :) Paznokcie mam akurat niepomalowane, zeby w razie czego nie martwic sie tym, ze trzeba zmywac. Ogolnie lubie dobrze wygladac i nie chcialabym jechac niechlujna do szpitala. Po porodzie zamierzam dbac o siebie tak jak przed ciaza i w jej trakcie.

Gość nie wiem na co liczysz
myślę że to hormony niektóre przed porodem non stop sprzątają

Gość Icy Moon
Ej wytlumacz o co chodzi z tym moczeniem w mace ziemniaczanej, bardzo mnie to zaintrygowalo..prosze...

Gość Icy Moon
Acha, nie nie mam schizy. Porod i reszta pobytu w szpitalu to dla mnie taki hardcor i taka jazda ze nie chce o tym myslec przed i nie chce miec zadnych wspomnien po. Teraz sie nie zastanawiam co i jak, a pozniej wypre z pamieci jak szybko bede umiala.

Z tą mąką to chodzi o to, że stopy są miękkie i nie robia mi się zrogowacenia, kosmetyczka mi doradziła. A z tym wyglżdem chodzi o rzeczy, na które ja mam wpływ. Na nabrzmiałe piersi nic nie zrobię, taki urok ciąży i porodu...

A jeśli mowa o innych kobitach na oddziale to bardziej niż innych rodzących "obawiam się" pielęgniarek, położnych. Bo to one głównie będą mnie oglądać jak mnie Pan Bóg stworzył, inne rodzące w krocze zaglądać mi nie będa.

Gość Icy Moon
Taka papke robisz z maki czy wsypujesz troche do wody? Musze sprobowac bo stopy mam jak hobbit

Gość Icy Moon
Baaardzo dziekuje !