Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Między mną a koleżanką wywiązała się dyskusja i chciałam uzyskać odp na pytanie. Czy dzień po okreie można zajść w ciażę przy cyklach 30 - 31 dniowych?

Gość eweeeeelina
można chociaż małe na to szanse.

Gość elka_wp
jest to mało prawdopodobne, bo dni płodne są w okolicach owulacji, a ta powinna wystąpić później. ale jednak jest niewielkie, jeśli współżyłaś bez zabezpieczenia

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
szanse baaardzo małe chyba, że cykl się rozregulował i owulacja nastąpi szybciej. Z drugiej strony moja przyjaciółka w obie ciąże zaszła ze stosunków które odbyła zaraz po okresie. Kiedy kobieta się nie obserwuje pytanie to zostanie zagadką ;)

Gość martap4
Owulacja następuje wtedy w 16-18 dniu, ale długie cykle częściej potrafią się rozregulować. Nigdy nie ma pewności kiedy nastąpi owulacja, dopóki nie nastąpi. Jeśli kochałaś się dzień po okresie, to jest małe ryzyko. Tak jak pisała poprzedniczka, zdarzają się ciąże z tego dnia.

chodzi mi konkretnie o stosunek w prezerwatywie z wytryskiem w pochwie, oczywiscie w prezerwatywie... dzień po skonczeniu się okresu.

Gość Co się martwisz
Jest coś takiego jak zjawisko podwójnej owulacji i trzeba o tym poczytać. Poszukaj na necie i poczytaj sobie o tym.

Gość martap4
to jeszcze mniej prawdopodobne, w prezerwatywie wiadomo :) zdarzyło Ci się i martwisz się teraz?

@martap tak... tzn nie mi, koleżance i ona się martwi, a ja nie wiem jak ja uspokoić. I czy to jest raczej bardziej czy mniej rawdopodobne, ze zaszła.

Gość martap4
prezerwatywa Ci nie pękła?

Gość martap4
rozumiem, myślałam że Tobie. uspokój ją, bo to praktycznie niemożliwe. owulacja jest zwykle w 16-18 dniu cyklu, dni płodne od owulacji jak zwykle. dodatkowo prezerwatywa, więc niepotrzebnie koleżanka się denerwuje