Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaola89

pomocy, co ja zrobiłam !!:((((((

Polecane posty

Gość olaola89

wypadają mi BARDZO włosy, a ja je dzisiaj postanowiłam zafarbować. Stwierdziłam ze nawet jak nie farbowalam kilka miesiecy prawie rok to i tak wypadaly garsciami, wiec to nie tutaj problem. Kupilam wiec rafbe i dzisiaj zafarbowalam, wlasnie splukałam i to co widze to jest jakas masakra :((( jestem cała roztrzesiona, zostawiłam KŁĘBY włosow w wannie przy splukiwaniu, przy lekkim dotknieciu wypadają garscami cały czas !! Założyłam teraz recznik na glowe, bo nie mam sily ich dalej wyciagac :((( naprawde wypadło mi ich całe mnostwo i dalej lecą , mam wrazenie ze strace zaraz [polowe wlosow ;( Boze po co je zafarvowalam, pomozcie, co zrobic??

Gość tarcza antyżyczeniowa
zetnij na krótko i kup sobie vitapil w aprece

Gość magda985675
idz do lekarza, wypadajace wlosy moga swiadczyc o powaznym zdrowotnym problemie

Gość olaola89
łykam vitapil i nie pomaga :( u lekarza tez bylam- zbyl mnie i powiedzial, ze nawet jak wypadaja naa tle hormonalnym to tak naprawde mi na to nikt nie pomoze, ze nie da sie tego skutecznie leczyc czy cos :/ wiec przestalam szukac tam porady

Gość Marzenia się spełniają_*
bzdurę powiedział, jeżeli na przykład masz niedoczynność tarczycy, która powoduje czasem masakryczne wypadanie włosów, to lecząc to (łykając sztuczne hormony tarczycy) można to powstrzymać, a po pewnym czasie włosy zaczynają odrastać albo nadmiar testosteronu, który uszkadza cebulki włosowe - to też się leczy idż do dobrego lekarza, może jakiegoś polecanego endokrynologa? poproś o zestaw skierowań na badania - warto nawet zrobić to prywatnie, jeżeli nie uda się wydębić skierowania na NFZ, przecież i tak płacisz za pastylki na włosy z apteki takie wypadanie nie jest normalne i na pewno da się coś z tym zrobić, vitapil tu nie pomoże, to brzmi jak coś poważniejszego

Gość olaola89
mialam ostatnio robione badania hormonalne z uwagi na nieregularne miesiączki. Brałam pod uwage to, ze moga mi wypadac na tle hormonalnym wlosy. Wyszedl mi nadmiar prolaktyny i jednego męskiego hormonu. Dotsalam tabletki antykoncepcyjne antyandrogenne, więc gdyby przyczyna byl nadmiar androgenow to preciez powinno sie poprawic :( skoro od 4 miesiecy bhiore takie tabletki. A tutaj nie ma w ogole poprawy, a nawet sie pogorszylo, jestem zalamana ;(

Gość Marzenia się spełniają_*
pamiętaj, że jest więcej hormonów niż tylko te odpowiadające za "okres", czyli płciowe dlatego warto się wybrać do dobrego endokrynologa i je skontrolować, gdy włosy tak lecą dobry endokrynolog wypisze też skierowanie na inne badania, które uzna za wskazane przy wypadających włosach, nie tylko hormonalne

Gość olaola89
dzieki.. musze sie wybrac, chociaz kolejki straszne , wiec bede musiala wydac troche kasy prywatnie

Gość na pocieszenie napiszę
mnie zaczeły wypadać włosy po odstawieniu tabletek hormonalnych na wypadanie włosów pomogła trochę maseczka Natur Vital z Drogerii Natura generalnie dobre są maseczki do skóry włosów z henną nie wiem na jaki kolor farbujesz włosy, ale może w przyszłości warto przestawić się na farby roślinne np hennę, basmę ?

Gość na pocieszenie napiszę
ups maseczki do skóry głowy....