Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helphelphelp

Chlamydia - help!!

Polecane posty

Gość Helphelphelp

Hej, jestem przerażona i nie wiem co myśleć ani co robić - mam przyjaciółkę która u mnie często przesiaduje, wczoraj przyznała mi się, ze skoczyła gdzieś w bok i złapała chlamydie kilka miesięcy temu, wyszło jej w cytologii. Jestem przerażona bo nie chce sie zarazić, czytałam, ze można np przez używanie tej samej toalety ale ile stron o tym, tyle opinii, był ktoś z Was w takiej sytuacji albo wiece coś na ten temat? Błagam, pomocy.. Mieszkam z facetem, planujemy ślub i dzieci i nie chce żeby skok w bok mojej koleżanki zawazyl na mojej przyszłości czy zdrowiu, jak można sie przed tym ustrzec?

Gość dziwiciesies
zbadaj się ,50 zł test

Gość dziwiciesies
nie zaszkodzi, możesz mieć i wcale nie od niej, proste leczenie

Gość Helphelphelp
Boje sie komukolwiek powiedzieć. Nawet facetowi..

Gość dziwiciesies
jak masz to facet też musi się zbadać, nie ma się czego bać, to nie jest typowa wenerka, mozna się nią zarazić na basenie

Gość Helphelphelp
Zawsze bardzo sie pilnuje na tym punkcie, badania, unikam publicznych toalet, na basen nie chodzę, dlatego tak mnie to przeraża.. Ale dzięki za słowa otuchy, za kilka dni zrobię cytologie, jakby ktoś coś jakieś doświadczenia miał to bym była wdzięczna za podzielenie sie..

Gość dziwiciesies
ja robiłam dwa razy, bo chodzę na basen czasem,zwykłe badanie a chlamydia może być rakotworcza

Gość Helphelphelp
Tak mnie to przerazilo ze wolalam nie czytać na ten temat za dozór ale wiem, ze powoduje poronienia i ze dziecku można przekazać a my właśnie zaczynamy myśleć nad powiekszeniem rodziny

Gość dziwiciesies
wolalabym mieć 10 chlamydi niż jednego hpv

Gość kkiiia
to co wy robiłyście że się boisz,sexiłyście się?

Gość dr dziennikarstwa Piotr B.
Hahahahhaahhhahahhahahhahahhaha

Gość dziwiciesies
dostaniesz antybiotyk i twoj facet i koniec sprawy

Gość Helphelphelp
Nie, ale ona używa mojej toalety, ręczników jak zostaje na noc, siada gdzie chce, ostatnio w bikini bo często sie opałamy

Gość Helphelphelp
Dziwiciesies dzięki, mam nadzieje, ze to tak prosto wyglada, jak opisujesz.

Ale wiesz że po tym już nie można mieć dzieci, wiesz to prawda?

Gość dziwiciesies
to znaczy nie wiem, bo nie miałam ale to bakteria nie wirus, uzywasz ręczników p oniej?

Gość Helphelphelp
Nie używam, zawsze wszystko piore, mam na serio lekka manie na punkcie higieny i tego typu rzeczy dlatego tak teraz panikuje, może nie potrzebnie.. Nie wiem czy kategorycznie nie można mieć po tym dzieci, mam zamiar zapytać sie specjalisty a nie tutaj amatorów lekarzy bo każdy organizm jest inny i wymaga zbadania a nie ogólnej opinii.

Gość dziwiciesies
panikujesz, ja się kapałam w wannie z kolezanką która miała chlamydię. to jest groźne jak się o tym nie wie, bo jest często bezobjawowe

Jedynym objawem jest to że nie możesz mieć już nigdy dzieci po zakażeniu. Więc życze miłego bezdzietnego życia :classic_cool:

Gość Helphelphelp
To może być jedynie skutek, objawów za bardzo nie ma, więc odsyłam do wypowiadania sie na mniej ambitne tematy. Zrobię lada dzień badania a koleżanki na pewno przez jakiś czas będę unikać i nie zapraszać, aż sie sama z tym ogarnie :)

Czy objaw nie jest skutkiem infekcji? Z logiką na bakier widze :classic_cool:

Gość dziwiciesies
zbadaj się dla siebie jak chcesz zajśc w ciazę to i tak powinnaś

Gość Helphelphelp
A ja życzę za złośliwość i życzliwość , aby pan specjalista złapał coś o wiele gorszego przy pierwszym przypadkowym razie.

Gość dziwiciesies
moja kolezanka nie wiedziala i zrobiła jej się endometrioza

Gość Helphelphelp
Wole o tym nie czytać i sie nie zaglebiac za bardzo bo nie zasne, heh.. Aż sie boje iść na badania. Chyba jednak jestem przewrazliwiona

Przynajmniej bede miał dzieci a ty psy i koty :D

Gość Helphelphelp
Chyba nie dozyjesz.

]Ale wiesz że po tym już nie można mieć , wiesz to prawdadzieci Nie wiem ile kosztuje badanie na chlamydie w Pl. Jesli sie zarazilas leczenie jest Np Doxocyklina co nie zawsze jest przyjemne. Ja mialam 3 lata temu stwierdzona Chlamydie ale nie w cytologii tylko we krwi. Chlamydia nie leczona moze utrudniac zajscie w ciaze lub doprowadzic do poronienia lub np zrostow w jajowodach.

Gość gość
Witam, właśnie zdiagnozowałem u siebie to ścierwo zrobiłem badania i wyszło mi igg 71,6 czyli przewlekła infekcja. U mnie było tak że mam od dłuższego czasu takie objawy: ogólne osłabienie i brak chęci do życia, tycie, nie mogę się dobudzić i wstać rano ile bym nie przespał i wypoczywał, zawalone zatoki pogorszenie po jedzeniu cukru, nabiału, glutenu mięsa, strzelanie w stawach w szczególności skokowym, palcach, szyi, sztywność i bolesność szyi, powiększenie gruczołów łojowych, zaczerwienienia i wysypki na twarzy duże krosty wyskakujące na twarzy klatce, przedramionach, brzuchu, swędzenie skóry głowy, słabe włosy i paznokcie, słabe funkcje kognitywne, kiepskie samopoczucie cały czas. Zacząłem więc szukać rozwiązania np. przez dietę no i okazało się się jest niewielka poprawa samopoczucia przy odstawieniu produktów zapalnych. Mam też incydent z nużeńcem, miałem uczucie jakby poruszania się czegoś w różnych częściach ciała. Ostatnio zacząłem edukować się odnośnie zdrowia, diety, badań żeby po objawach obstawić najbardziej prawdopodobne choroby, zrobiłem badania za 800zł na najbardziej prawdopodobne i na razie trafiłem na chlamydie. I znowu zacząłem czytać i znalazłem taki artykuł mistykabb.wordpress.com/2014/09/22/1078/ że to właśnie nużeniec może być wektorem dla różnego rodzaju bakterii, wirusów, grzybów dermatologia.mp.pl/lista/115624,postepowanie-lecznicze-w-przypadku-nuzycy tylko wg. innych naukowych artykułów te roztocze ma 70% społeczeństwa i co przeleczymy chlamydie a ona wróci do nas z tym roztoczem albo złapiemy to na basenie albo saunie wg. badań chlamydia przenosi się drogą kropelkową i b. często daje objawy grypy. Nużeniec często też powoduje problemy ze spojówkami właśnie infekcją chlamydią. Znalazłem protokół odnośnie leczenia sekretyhipokratesa.pl/2016/07/23/1-polski-protokol-leczenia-bakterii-komorkowych-i-wirusow-metoda-leczenia-sm-cfs-pcos-rzs-etc/ czy ktoś go stosował? Tam jest wpis żeby leczyć stosować kozieradkę z np. cynkiem u mnie kozieradka super oczyszcza zatoki.