Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sialalalala i bum

nauka greckiego

Polecane posty

Gość sialalalala i bum

kto z Was sie uczył? z jakich materiałów korzystaliście? Ja rozważam rozpoczęcie studiów

Gość omygoooodd
ja..ale mieszkam we wloszech i chodzilam do liceo classico i w tych szkola ch ucza laciny i greckiego

Gość sialalalala i bum
rozumiem, a co Cię skłoniło do nauki tego języka (jeżeli możesz powiedzieć)? i ile czasu zajęła Ci nauka? dużo czasu poświęcałaś w domu na naukę?

Gość bimbalkaa.
Ja uczylam sie sama. Alfabet zajal mi jakies 3 mies bo ciagle mylily mi sie litery. Np litere "i" pisze sie na kilka roznych sposobow. Ale lepiej sie zalapie mieszkajac wsrod grekow. Sory ze spytam ale na co ci sie go uczyc?

Gość sialalalala i bum
bardzo podoba mi się brzmienie tego języka no i chciałabym kiedyś mieszkać w Grecji, poznać jej kulturę, ludzi, kuchnię

Gość bimbalkaa.
Grecja jest piekna ale o grekach juz nie mam dobrego zdania. Rasisci, chcieliby zeby najlepiej za darmo dla nich robic. Teraz pracy tam nie znajdziesz. Zjezdzaja sie z afryki i innych okolicznych panstw. O prace sie trzeba bic. Ale jak juz ja masz to zyjesz w miare godnie za niewielkie pieniadze nie to co w polsce. W awaryjnej sytuacji zawsze mozesz sprzedac embriony za ok 1 tys euro.

Gość sialalalala i bum
Może ktoś jeszcze się wypowie? Bo nie wierzę, że tylko złe zdanie macie o ludziach w tamtym rejonie.

Gość do autorkiiiiiiiiii..
jesli ci sie podoba, to co sie wahasz?:) wez ksiazke, zagoogluj lekcje, i sie ucz! lepiej sie nauczyc skoro zawsze chcialas niz potem wymawiac sobie ze nie sprobowalas. jesli masz czas, siadaj do nauki,teraz dzieki internetowi mozna szybko znalezc native speakerow, duzo materialow, lekcje nawet na youtube czy busuu.com.. powodzenia!! jezyk zawsze sie przyda, nawet jesli bys tam nie wyjchala.

Gość sialalalala i bum
Dziękuję za dobre słowo :) A może ktoś podpowie jak najlepiej się uczyć tego języka, z czego korzystać?

Gość jineka
Hej. Jakis rok temu rowniez postanowilam sie pouczyc greckiego i zobaczyc, co to w ogole za jezyk. Z racji odmiennego alfabetu nie moglam tak po prostu poczytac o gramatyce, bo nic bym nie zrozumiala. Sciagnelam sobie program rosetta stone i 3 poziomy greckiego i to byl strzal w 10. W I poziomie uczysz sie alfabetu, cwiczysz rozne kombinacje literowe, oswajasz sie z pisownia i przez to coraz latwiej jest ci czytac nowe wyrazy. Naprawde bezbolesnie nauczylam sie podstaw i przede wszystkim pisowni i wymowy, bo tam kazde zdanie czy wyraz jest czytane przez rodowitych grekow. Odradzam tradycyjny sposob nauki, czyli zakup gramatyki i slownika, bo strasznie szybko sie zniechecisz. Jak bedziesz miala jakies pytania, to daj znac;)

Gość nie wiem ale
grecki dla mnie to jakiś stulany język , włoski to pięknie brzmi :) choć jedna Marokanka powiedziała że włoski jej sie nie podoba bo brzmi jak język contadino , dla niej francuski to jak poezja :)

Gość sialalalala i bum
Jak dla mnie to nie ma tego "czegoś" we włoskim, co ma grecki :) Poza tym zależy mi nie tylko na nauce języka, ale poznaniu tamtejszej kultury, mentalności ludzi, historii. A jak wiadomo, łatwiej się tego wszystkiego nauczyć, dowiedzieć , gdy zna się język. Można korzystać wtedy bez problemu z tamtejszej literatury, mediów.

Gość ucz sie ucz
powodzenia! wg mnie dobry pomysl, prace zawsze znjadziesz,zobacz na firm jakich pracownikow z "abstrakcyjnymi" jezykami potrzebuja, teraz lepiej znac grecki czy wegierski niz ten angielski ktory kazdy zna

Gość upek
up up podnosze

Gość sialalalala i bum
Może ktoś jeszcze się wypowie? Albo podzieli się radami, jak najskuteczniej uczyć się języka?