Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfsfsdvsdv

"zacieki", plamy po elewacji

Polecane posty

Gość fdfsfsdvsdv

jakies 3 miesiace temu mialam elewacje domu. jest to stary dom, jeszcze z czasów wojny. po okolo 2 miesiacach zaczely wychodzic jakby "zacieki", "smugi", źle to wygląda. nie wiem co robic, zglosilam reklamacje, pomalowali kawalek jesli n ie wyjdze to samo w ciagu tygodnia beda malowac od nowa.. czy moze ktos powie o co chodzi.?

Gość Taka jest prawda!
Czy masz protokol z tych prac? Prawdopodonie nie dali podkladu pod tynk,gdy pojawiają się opady deszczu wychodzą niedoskonalości.Zdaje sie samo malowanie nic nie da? Musi być polożony prawidlowy podkład.

Gość fdfsfsdvsdv
i co teraz trzeba będzie to wszystko zdzierać i robić od nowa??

Gość elewator_szyderca
A możesz wstawić fotki tych zacieków/plam? Akurat zajmuję się elewacjami więc może coś doradzę

Gość fdfsfsdvsdv
kurcze dzosiaj juz nie dam rady zrobic zdjęcia.. to są takie jakby podłóżne zacieki odchylające się wrózne strony. są jasniejsze od koloru domu, a w srodku nich idzie jeszcze jeden zaciek cienki, w tym samym kolorze co dom...

Gość elewator_szyderca
Hmm a czy po deszczu woda śmiga po tych zaciekach czy są suche? Jeśli panowie gruntowali całą ściane sumiennie to nie powinno być prześwitów od kleju. Wariantów może być kilka ale nie chcę gdybać. GG 20942268 tu wyślij fotki to coś poradzę :) a mogę zapytać ile za m2 wzięli?

Gość fdfsfsdvsdv
Dupą płaciłam, jak mam że za metr? Dwa razy dałam za cały dom, trzech ich było

Gość szokobons
uziemienie od kabiny prysznicowej zalepione białym, kocim gównem.

Gość grzesiek..
Wiesz, nikt tutaj nie jest ekspertem, najlepiej będzie, jak skontaktujesz się z jakimś dobrym rzeczoznawcę budowlanym, który powie co i jak, i z czyjej winy wyniknął problem. Ja osobiście korzystałem z usług dr inż. Przemysława Stawiarskiego, który pomógł wygrać z nieuczciwą firmą - www.stawiarski.com.pl. Z tego, co wiem, to pracuje w całym kraju.

Gość gość
Bardzo dobrym sposobem na usuwanie zacieków jest specjalny preparat MossGo. Radzi sobie z algami i mchem, np. na porośniętych dachach. Warto spróbować.

Gość gość
U mnie chłopaki kiepsko zrobili obróbki blacharskie, czego efektem były właśnie plamy i zacieki. Generalnie nie radzili sobie z elewacją, więc nie wzieli kasy. Druga firma zrobiła już porządnie, ale widać, że była bardziej profesjonalna. Mieli sprzęt, rusztowania z http://euro-rusztowania.pl/ - mieszadła, doradzili przy obróbkach, dachu – widać, że ekipa z pomysłem na robotę.