Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamiza061

Instynkt macierzyński...

Polecane posty

Gość tamiza061

W jakim wieku poczułyście instynkt macierzyński. Ja jestem bardzo zaskoczona ze pomimo mojego młodego wieku czuję instynkt macierzyński. A jak to było z wami?

Gość nigdy nie poczulam , choc
mam dwoje dzieci.pokochalam, gdy sie urodzily.

Ja zaczelam marzyc i czuc ze chce dzieckon jakos w wieku 16 lat. Z zaczeciem staran czekalam do 19 roku zycia.

Gość tamiza061
Ja mam dopiero 20 lat a odczuwam instynkt macierzyński jakbym miała juz lat 30. Nie wiem dlaczego się tak dzieje. po prostu chciałabym mieć już dziecko.

Gość weqweqwqw
intynkt macierzyński to mit dawno wysmiany przez naukowów

Gość tamiza061
Ale jest przecież coś takiego że odczuwasz chęć posiadania dziecka. Prawda?

Gość gjkoiki
Mam 45 lat i nigdy czegoś takiego nie poczułam, żadnej "chęci posiadania dzieci też nie".

Gość tamiza061
Widocznie nie każda kobieta to czuje... Ja chyba należę do innej grupy które odczuwają chęć posiadania dziecka

Tamiza 061 ja mam 16 lat i czuje bardzo silna chec posiadania maluszka-synka... Wczoraj moj facet za przeproszeniem sie we mnie spuscil i teraz chce sprawdzic czy jestem w ciazy juz po pierwszym razie,ale musze troche poczekac zeby test byl bardziej wiarygodnyszczerze mowiac jezeli wyjdzie pozytywnie bede sie bardzo cieszyla.jak bedzie negatywny wstrzymam sie do ukonczenia szkoly...

Gość tamiza061
No jeżeli masz 16 lat to lepiej sie wstrzymaj. Myśle że w tym wieku nie powinnaś ryzykować. Ja mam 20 lat, bardzo chciałabym mieć dziecko , ale niestety nie mam pracy więc na razie muszę wybić to sobie z głowy.

Gość tamiza061
Mój narzeczona ma pracę ale niezbyt dobrze płatną , także na wychowanie dziecka by nie starczyło. Ale gdyby była wpadka bardzo bym się cieszyła.

Gość Joanna666
Ja mam tak od pół roku już... co ciekawe wcześniej mówiłam, że nigdy nie będę miała dzieci i nawet ich nie lubię (no chyba, że są w miare "kumate"). A mam 20 lat.

Gość tamiza061
Joanna Też kiedyś tak mówiłam ze nie urodzę że nie chcę. A teraz to sie zmieniło;-)

Gość tamiza061
Boję się on i tak się nie zgodzi. Nie mam pracy. Nie mamy mieszkania. Wiadomo jak w tych czasach ciężko o mieszkanie, nawet o kredyt. Cóż trzeba przeboleć. Kiedyś napewno będę miała dzidziusia.

Tamiza ... Odezwe sie jutro bo jestem strasznie zmeczona,chociaz nie wiemm czym bo prawie caly dzien przelezalam :p chcialabym z toba porozmawiac na ten temat,nie ma problemu?? Dobranoc :)

Gość tamiza061
Ok...Dobranoc...;-)

Gość tamiza061
Dziękuje;-)

Gość hehaaaeaa
Rudzia16, a jak będziesz miała dziecko to kto je utrzyma? Gdzie będziesz z nim mieszkać? Jak na nie zarobisz?

Gość tytytygy31
Nie wiem jak naukowcy do tego podchodzą, tzn do instynktu macierzyńskiego. Chodzi zapewne o sygnały wysyłane przez nasze ciało, ktore odbieramy jako chęć posiadania dzieci...kurcze to normalne, tak samo jak to,że mamy ochotę na seks :) Jako osoba po 30 mogę się wypowiedzieć z pewnej perspektywy. Kiedy miałam 16-17 lat miałam właśnie tzw chcicę na dziecko, lubiłam zajmować się siostrzenicą, towarzystwo dzieci sprawiało mi radość etc. Potem przeszło, na studiach na samą myśl o ciąży wpadałam w panikę, to był dla mnie ewentualny koniec świata. Po studiach poznałam mojego ukochanego z którym jestem do dziś. To nie jest tak,że jak spotykamy miłość życia to od razu włącza nam się światełko, "tak z nim chce mieć dzieci". Fakt po 25 roku życia wpadka nie byłaby tragedią, ale ja zwyczajnie nie lubiłam dzieci, drażniły mnie i w życiu sama bym się na nie nie zdecydowała. W wieku 29 lat włączyło mi się znowu światełko (więc kilkanaście lat przerwy) na dzieci...chociaż nadal ich nie lubię (obcych) i teoretycznie nie chce mieć i nie chcę się zdecydować...tylko moje hormony najwidoczniej chcą i to bardzo ;) Generalnie myślę,że to kwestia hormonów, w wieku nastu lat dojrzewamy, stajemy się kobietami i hormony szaleją....a potem około 30 tki organizm daje znaki, że tzw. zasoby się kończą ;) Czy jednym słowem, od kochającej dzieci nastolatki przeszłam przez etap,że nigdy nie chcę mieć dzieci to stanu pośredniego, chcę ale nie chcę ;)

Gość tamiza061
Hm bardzo ciekawe. Może mi też się zmieni. Ale póki co bardzo bym chciała.

Gość nidy nie mialam chcicy na
dzieci. W pewnym momencie stwierdzilam( dosc pozno) ze warto przekazac geny i przezyc w zyciu wszystko , czyli macierzynstwo tez. Wtedy urodzilam , jestem szczesliwa matką, ale na pewno bez instynktu przed urodzeniem, zagladania do wozkow, bawienia sie lalkami. Cudze dzieci nadal mnie nie bawia, natomiast szaleje na punkcie zwierzat ( i wlasnych dzieci tez)

Gość tamiza061
Ją kocham wszystkie dzieci. Ale nie mam póki co tak by zaglądać do wózków. Po prostu coś tam w środku we mnie krzyczy ze jestem gotowa na macierzyństwo. I ją także kocham zwierzęta a przede wszystkim psy:-)

Hehaeaaa czy jakos tak, moj facet ma prace,bardzo platna,wynajmuje domek ktory wlasnie zaczynamy remontowac.on placi,razem wybieramy kolory,meble ;) powiedzial ze jak bedzie taka potrzeba to utzyma i mnie i dziecko...