Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..z dnia na dzień życie sięz

Teściowa nas wyrzuca! Załuję,że się zgodzilam :/ pomocy !!! :((

Polecane posty

Gość ..z dnia na dzień życie sięz

Moja sytuacja wydaje się bez wyjścia :( zaszłam w ciążę, w tym czasie pracował tylko mąż. Z jednej pensji trudno utrzymać się na mieszkaniu więc teściowa zaproponowała żeby na początek zamieszkać u niej w domu. Nie byłam zadowolona,ale po paru przemyśleniach doszłam do wniosku,że faktycznie wyjdzie to nas dużo taniej . I póki nie podejmę pracy to może być...Pomieszkaliśmy zaledwie pół roku i totalny koszmar. Młodsze rodzeństwo męża wchodzące gdzie się da i w co się da ..wybiło mi gdy męża nie było 10 min i zaraz sto telefonów gdzie on jest :/ a ostatecznie mąż wrócił z jakiegoś ogniska późno i ta zaczęła wrzeszczeć,że ma sobie mieszkania szukać bo ona lokatorów nie potrzebuje . I teraz gdy zostały dwa miesiące do porodu , a mąż zaczął dopiero nową pracę i to jeszcze bez umowy to ona nas wyrzuca :/ mieszkania drogie a my nie mamy się gdzie podziać,a o braku pieniędzy nie wspomnę ..chcemy coś wynająć na siłę bo nie wytrzymam tu :( czy ktoś widzi w tej sytuacji jakieś światełlko w tunelu ?? pozdrawiam...

Gość jakie swiatelko masz na mysli
bo chyba nie sadzisz ze ktos wam pomoze do twoich rodzicow idzcie albo przytulku

Gość elag
idźcie anrazie do twoich rodziców albo wynajmicie cos na szybko i tyle a od tesciowej trzymajcie sie z daleka

poszukajcie jakiegos pokoju przy rodzinie albo gospodarczego do wynajęcia, jesli mieszkacie w miescie mozecie poszukac taniej na jego obrzeżach

Gość ale jak dzieciaka robiliście
to dach nad głową miałaś ,dziwna jesteś jakaś,decydujesz się na potomstwo a kasy nie masz:O

Gość Paulina 88 :)
Znam to, mam tak samo przygłupią rodzine :o My opłacaliśmy u nich rachunki!!! 😠 a ci wpier.... się do wszystkiego! co gotuje, a dlaczego to?! kiedy i gdzie wychodzimy, co kupujemy etc!! Żyć się nie da przy takich ludziach! Od września się wyprowadzamy, ciesze się jak dziecko :classic_cool: życze powodzenia, a z nimi zerwałabym kontakt, poradzicie sobie.

Gość za krótkie na taką okazję,
JESTEŚ SKRAJNIE NIEODPOWIEDZIALNA ZA SWOJE CZYNY AUTORKO. MĄŻ NIE MA PEWNOŚCI CZY TĄ PRACĘ UTRZYMA A CHCEICE WYNAJMOWAĆ MIESZKANIE? JAK MU PODZIEKUJĄ ZA TYDZIEŃ TO CO ZROBICIE? Z CZEGO ZAPŁACICIE ZA WYNAJEM? BOZE IDE STĄD,BO NIE CHCĘ NAWET MYSLEC O TWOJEJ GŁUPOCIE. ZANIM PIŹDZISKO ROZŁOZYŁAS DO RUCHANIA TO TRZEBABYŁO POMYSLEĆ O PRZYSZŁOŚCI JAKĄ ZGOTUJSZ DZIECKU I WAM.

Gość mateuszzzzzzzzzzz
za krótkie na taką okazję, Takie coś jak ty to matka powinna wysrać a nie rodzić, gdyby tak każda para w pl miała czekać na własne mieszkanie i prace z umową to polcy by wygineli. A ty posiedż u nich odpłać im tym samym , a gdy znajdziesz prace wyprowadzcie sie od nich

Gość za krótkie na taką okazję,
mama dobrze mnie wychowała,nauczyła mnie odpowiedzialności za siebie i drugiego czlowieka tym bardziej. Zanim zdecydowałam się na dziecko to musiałam zabezpieczyć wszystkie aspekty,zanim podjęłam starania o nie. A autorka co? Nie mieli mieszkania,dopuściła do ciązy,teraz nie ma się gdzie podziać? Z tego maja tylko stres i nerwy. ale to juz nie moja sprawa. niech się męczą--Jak lubia wszystko zaczynac od twz.dopopy strony to czemu nie:classic_cool:?

Gość koli_8
Wszyscy tylko ujadać potrafią, ludzie skąd w was tyle jadu? Do autorki Faktycznie ciężka sytuacja, jeśli na swoich rodziców w tej kwestii nie możesz liczyć to może jakaś dalsza rodzina. Nie wiem jak U Was, ale u mnie w mieście ceny wynajmu są astronomiczne. Może faktycznie, ktoś chce wynająć chociaż pokój. Jeśli nic nie znajdziecie to pozostaje cichy rozejm z teściową i zaciśnięcie zębów, szukanie czegoś na stałe. Nie macie jakieś babci, albo samotnej ciotki, kogokolwiek?

Gość wrrrmaleki
# za krótkie na taką okazję, Z taką tępaczką i tak by dziecka nikt nie chiał mieć :classic_cool:

Gość niestety ciezki
no tak - chce sie byc dorosłym to trzeba ponosic konsekwencje swoich czynow. jedna pensja, wynajete mieszkanie, brak pracy autorki - wtedy najlepiej zajsc w ciaze i siedziec u kogos na garnuszku:P z tego co rrozumiem maz zmienila pracę - na lepiejpłatna chociaz? i gdzie on łazi na ogniska jakies jak zona w ciazy w domu siedzi? gownażeria, wcale sie tesciowej nie dziwie:P i przetłumaczcie mi prosze to: ..wybiło mi gdy męża nie było 10 min i zaraz sto telefonów gdzie on jest :/ wybiło ci co?!:P :D

Gość strasznie nie lubię takich
nieodpowiedzialnych ludzi i NIGDY w życiu nie zamieszkałabym z teściową, ale TY jesteścuie w czarnej dupie i MUSICIE siedziec u teściowej i juz. Siłą was nie wyrzuci, a na bruk nie możecie iśc z dzieckiem. Żyaj tam na chama :-O odbije sie to na Twojej psychice, ale sama sobie zgotowałas ten los.

Gość ixyyyyyyyyyyy
maz tez jak widac wyjatkowo odpowiedzialny jest - praca bez umowy jak wie, ze niedlugo powiekszy mu sie rodzina