Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załanamaalgerbraa

krwawienia miedzymiesiaczkowe po 6 latach brania tabletek pomozcie

Polecane posty

Gość załanamaalgerbraa

brałam 6 lat tabletki, odstawilam i dostaje normalna miesiaczke, ale w miedzyczasie mam plamienia ;/ w marcu bylam u ginekologa mam nadzerke ale powiedzial ze malutka. wczoraj kochalam sie z facetem i znow krew ;/ dzis brazowe plameinia co sie dzieje :(

Gość ehh taka samaaaa
mam to samo.... nie chcę Cię załamywać, ale u mnie trwa to już ponad 2 lata na początku były plamienia, teraz już od 16 dnia cyklu, aż do 30 - czyli do końca cyklu mam plamienia- brązowe, różowe, krwawienia itd miałam usunięcie mięśniaka, nie pomogło jama macicy zdrowa, bez zmian, wszystko z nią ok cytologia grupa I - trzy razy powtarzana dla pewności żadnej choroby wenerycznej nadżerki brak grzybicy brak po prostu hormony... nie pekają mi pęcherzyki, mam policystyczną budowę jajników jak się okazuje (wcześniej przed anty tego nie było) teraz będę mieć badania hormonów, tarczyca, estrogen i prolaktyna - bo progesteron w normie musisz iść do dobrego endokrynologa

Gość załanamaalgerbraa
cholera nie zartuj ;/ no ja mialam robione na tarczyce i wszystko ok moze zrobic usg? bo nie ukrywam ze mnie dusi, jestem nerwowa... 2 lata?? cholera ;/ ja juz mam tego dosc...

Gość ehh taka samaaaa
no mam nadzieję, że u Ciebie tak nie będzie ale piszę jak jest u mnie jakbym wiedziała to bym nigdy nie brała pigułek mówią, że piguły nie szkodzą, taaa jasne miałam też badania na ukryte stany zapalne, markery nowotworu jajnika itd wszystko ok ja wiem, że u mnie to raczej coś z estrogenami mam ich nadmiar - stąd mięśniak i stąd te ciągłe plamienia i krwawienia w 2 fazie cyklu jak brałam clostilbegyt, który hamuje estrogeny - to były jedyne miesiące gdy nie miałam krwawień

Gość ehh taka samaaaa
ps usg to podstawa cytologia i kolposkopia też

Gość załanamaalgerbraa
cytologie miałam wszystko niby ok kolposkopii u nas nie ma... ;/

Gość ehh taka samaaaa
no to musisz udać się gdzieś gdzie jest, bo to bardzo ważne badanie - niestety polscy lekarze niezbyt często je wykonują dowiesz się z niego czy nie masz zmian na szyjce macicy, czy nie masz nadżerki lub też zmian endometriozy na szyjce

Gość załanamaalgerbraa
nadzerke mam, lekarz powiedzial ze małą i ze ma zostac.. ;/ no dziekuje Ci coraz bardziej jestem wystraszona