Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o co tu kaman???

Zglupialam... Chodzi o drugie dziecko.

Polecane posty

Gość hjioruiorerfg
I weź tu zrozum rozum :) a swoją droga czy 2 czy 3 to i tak kobieicie na głowę. Skoro ma teraz 3 lata to zaczekaj z dwa i wtedy moze jak bedzie różnica 5 lat bedzzie lżej a z dwójka maluchów to inaczej bo jedno sobie mama a derugie sobie mama :0

Gość mam podobnie jak ty..
hjioruiorerfg dobrze piszesz :) ale to już nie będzie takiej super więzi jak jest 2 maluchów , przykładowo dzieci sąsiadów są wszędzie razem różnica wieku 2l chłopiec starszy i dziewczynka, gdzie ich nie zobacze to prawie zawsze razem się bawią. Mi właśnie chodzi o coś takiego ,moja koleżanka ma siostrę starszą o 5l i mówiła, że ona nigdy nie miała czasu na wspólne zabawy, wolała swoje koleżanki. No bo jak przykładowo 15latka ma się bawić z 10latkiem.. oczywiście zdarzają się wyjątki gdzie ta różnica 5lat będzie lepiej funkcjonować niż przy 2-3 to normalne, wszystko zależy od dzieci, wychowania i więzi. Tyle, że rzadko spotykam modele rodzeństwa 2-3 żeby nie było ze sobą zżyte na początku i się ze sobą nie bawiło.

Gość o co kaman???
Córka nie ma 3lat. Dopiero ma 1,5 moze sie zasugerowałaś tym, ze wspomniałam o przedszkolu. U mnie jest taka opcja ze maja grupy dla dzieci, które skonczyly 2latka wiec na przyszły rok jak znalazł.