Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mowidka

antykoncepcja, inaczej, co sądzicie??

Polecane posty

Gość d.z.iunia
ja używam baby compa, to trochę ulepszona wersja pearly, ten sam producent. Jestem b. zadowolona.

Gość dobrze ze rodzice
nie stosuje tego ale tez i nie stosowałabym - brak zaufania

Gość aqu-qu
to to samo, jakbyś sama sobie temperaturę mierzyła i robiła wykresy...nie ryzykuj

czytam o tych urządzeniu, jak narazie żadnej negatywnej opinii, więc się chyba zdecyduję ja właśnie nie będę ryzykować wykresami, bo u mnie się to nie sprawdza

Gość nie nie nie i jeszcze raz nie
0,7 to bardzo niskie zabezpieczenie, porównywalne z badaniem śluzu i temperatury. Czyli dla tych, co mają regularne miesiączki i nigdy na nic nie chorują. Bez sensu, strata pieniędzy a ryzyko bardzo duże :(

ja bym chciała opinie kobiet które to mają, potrzebuje opinii w praktyce a nie w teorii, żadna metoda ci nie daje 100% ŻADNA

ale tabletki ają wskażnik 0,2 więc ponad 3 razy pewniejsze :) Więc takie narzędzie jest tylko dla zarobienia kasy, bo równie dobrze możesz mierzyć temperaturę i obserwować śluz za darmo :)

TABLETKAMI TRUĆ SIĘ NIE BEDE, na mierzeniu temp, i robieniu wykresów to nie dala mnie, u mnie sie to nie sprawdza,może nie umiem, ale ryzykować aż tak nie bede, obserwacja śluzu jet u mnie nie możliwa, zadki przypadek ale u mnie nie ma możliwosci obserwacji, chyba sie zdecyduję, ten przedmiot ma dużo pozytywnych opinii,

no to powodzenia i gromadki nieplanowanych dzieci przy wydaniu kupy kasy :)

Gość radziłabym nie pakować się
hahaha - rozumiem, że to ty jesteś sprzedającą :) Powodzenia !!!

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzxxxxxxx
Lepszy kalendarzyk, bo tańszy, a wyjdzie na to samo. Ja stosuję z narzeczoną - kondom+stosunek przerywany+kalendarzyk i wszystko gra. Uprzedzając to nie czuję się sfrustrowany stosunkiem przerywanym, ja wolę na kobiece piersi, brzuch czy pośladki trysnąć. Dla mnie nawet dziwnym jest w kobiecie trysnąć, ale cóż czeka mnie to, ale dopiero po ślubie - PEWIEN ELEMENT PRAWICTWA:D

Używam pearly od roku, jestem bardzo zadowolona. Są minusy, bo nie można się kochać kiedy świeci czerwone światełko, ale ogólnie wszystko jest ok. Zdrowo, bez hormonów.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzxxxxxxx
Ja sam nie wiem dlaczego ludzie łykają te tabletki. Jest tyle możliwości zabezpieczeń. Wystarczy połączyć i bawić się odpowiedzialnie.

Każdy robi to co uważa za stosowne, mi tabletki nie służą i dla mnie pearly to najlepsze rozwiązanie.

Gość Tylko byście dzieci rodziły
Tak - chcącemu nie dzieję się krzywda jednak po co niszczyźć sobie zdrowie.

Aggie napisz coś więcej, ufasz temu urządzeniu?? opisz mi początki, wszystko napisz rozmawiałam z mężem, on też jest pozytywnie nastawiony, oboje jesteśmy osobami wierzącymi a pearly był by w końcu połaczeniem,

Gość 3 dni
Takie urządzenie samo to za mało na antykoncepcję.

Aggie gdzie kupiłaś to urządzenie na allegro czy moze w sklepie stacjonarnym, ja bym wolała kupić w sklepie ale u mnie nie wiem gdzie tego wogóle szukać,

Gość Frąfla
0,7 to bardzo niskie zabezpieczenie, porównywalne z badaniem śluzu i temperatury. Metody naturalne termiczno-objawowe mają 0,6 (najnowsze badania). Plasują się zaraz po Mirenie 0,2 i wkładce miedzianej 0,6 - 0,8. Nie warto się truć chemią.

Gość Frąfla
I słusznie, po co, jeśli jest tyle innych możliwości.

ale kalendarzyk i mierzenie temp, u mnie jest nie możliwe, a chcielibyśmy też żyć zgodnie z wiarą, dlatego pearly był by dla nas idealny, dlatego szukam opinii innych

Mowidka już Ci piszę - urządzenie kupiłam w aptece wysyłkowej "tanie leczenie". Można tez kupić na stronie producenta, tam jednak wyszło odrobinę taniej. Początki to hm po prostu musiał się trochę nauczyć mojego cyklu, ale nie trwało to długo, dość szybko zaczął dawać zielone.