Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weterankaaa

Niezbędnik każdej starającej się o dziecko - ovufriend.pl !

Polecane posty

Gość weterankaaa

Witajcie, dla wszystkich starających się o dziecko polecam ovufriend.pl.Swietny kalendarz owulacji, wyznacza dni płodne i termin owulacji. Niezbędnik każdej staraczki. Jestem tam już trzeci cykl i gorąco polecam. Jeśli skorzystacie z mojego linku zapraszającego ja sobie uzbieram punkty do lepszych funkcjonalnosci :) a Wy zapewne nie pożałujecie bo portal jest super! http://ovufriend.pl/?code=$user.hash Pozdrawiam, Gosiek

Gość bieszczadzki czar
dzięki za reklamę

Gość czy bedzie owulacja,
to może ci powiedzieć jedynie lekarz na podstawie usg, a wszelkie kalendarze można sobie w d... wsadzić

Gość masajka77
Już tam jestem, spoko miejsce. Sprytna jesteś z tym linkiem ;)

Gość masajka77
Do kogoś powyżej - czy bęzie owulacja to możesz tez sprawdzić jak mierzysz temperaturę, bo po owulacji zaczyna dzialac progesteron i wtedy wzrasta temperatura i wszystko wiadomo. I wlasnie ten ovufrend.pl to wlasnie na tej podstawie wyznacza owulacje, to nie jest żaden kalkulator. A u lekarza to swoja drogą można sprawdzić. Ja bylam i niby wszystko dobrze, a i tak zajsc w ciążę nie mogę.

no no, dalej jedz z reklamą i ściemą, temp może wzrastac a do owulacji moze i tak nie dojść nie dojść, bo nie pęknie pęcherzyk

Gość masajka77
Czy bedzie owulacja - gratuluje pozytywnego spojrzenia na świat i ludzi! Pewnie wszystko moze sie wydarzyc, ale to chyba sytuacje wyjatkowe. Nie znam sie, wiec sie nie wypowiadam. moge pisac tylko o sobie, mi wzrasta i pęka pecherzyk.

a ja coś na ten temat wiem, dlatego mogę się wypowiedzieć

i wbrew pozorom wcale nie są to sytuacje wyjatkowe, a dosyc powrzechne

Gość masajka77
A co wiesz? Jeśli wiesz to sie podziel, a nie sie mądrzysz ;-) (wybacz za bezposrednosc, ale nie lubie jak ktos tak krytykuje zamiast pomagac).

no ale słucham, co chcesz wiedzieć?

poza tym ani się nie mądrzę, ani nie krytykuję - jedynie stwierdzam fakty

Gość masajka77
To napisz mi jak mam wyznaczyc dni płodne, jesli nie moge sobie pozwolic na wizyty u lekarza co miesiąc? Raz byłam na obserwacji cyklu i termin owulacji zgodził mi się właśnie z tym co widziałam na wykresie temp, ale nie mogę chodzić co cykl do gina, bo zbankrutuje, zapłaciłam za to 300 zł...

no to niezły zdzierca z tego lekarza, skoro za monitoring zapłaciłaś 300 zł, ja właśnie twierdzę że tylko usg może dac Ci 100% pewność co do owulacji, a jeśli chodzi o temperaturę, to jest to tylko jeden ze wskaźników, na który może wpłynąć brak snu, choroba, alkohol itp., ale do temp. należy dorzucić obserwację śluzu,ból i plamienia owulacyjne i ewentualnie testy

Gość masajka77
To klinika, może dlatego tak drogo było. Poszłam tam, bo tam miałam poleconego konkretnego lekarza. Był dobry, ale 300 zł to już do niego nie wróciłam :-( A Ty ile płacisz za obserwację cyklu? no to ja w skrócie mówie, że mierze temperaturę, ale też sprawdzam śluz i od czasu do czasu potwierdzam to testami owulacyjnymi. Jak na razie mi to działa ok, bo widzę że tą fazę od owulacji od kolejnej miesiączki mam równą a to by oznaczało, że dobrze mi wskazuje owulacje, bo z tego co wiem to to powinno być równe.

Gość masajka77
Jeszcze jedno, co to są te plamienia owualcyjne?

ja chodze na nfz więc mam za darmo, a prywatnie 50 zł, plamienia owulacyjne mogą ( ale nie muszą ) być delikatnie podbarwione krwią, ale nie zawsze występują, i powiem Ci jeszcze że przed monitoringiem tez obserwowałam swój organizm i wydawało mi sie że owulacja jest, a potem podczas chodzenia na usg okazało sie, że zdarzaja sie cykle bezowulacyjne mimo że miałam wszelkie "dolegliwości" występujace podczs owulacji

Gość masajka77
Ale chyba te 50 zł płacisz za jedną wizytę tak? a trzeba przecież pójśc co najmniej kilka razy, to wychodzi i tak ok. 200zł. A lekarz powiedział Ci dlaczego tak nietypowo miałaś, że temperatura Ci wzrastała a mimo wszystko do owulacji nie dochodziło?