Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młodamama25

dziecko poruszyło się wpiątek i do tego czasu nicccc...?

Polecane posty

dokładnie w piątek poczułam 2 kopniaki małego-bardzo intensywne więc to na pewno było "to" i od tego czasu cisza. Powinno być chyba tak że jak sie już poruszy to codziennie powinnam czuc jego ruchy a tu nic...martwie sie

Gość Mama slodziutkiej dziewczynecz
Spokojnie u mnie corcie moglam wyczuc dopiero jak sie polozylam , zrelaksowalam i to tez nie zawsze. Czylam ja co kilka dni i tak bylo az do konca ciazy. Malo sie ruszala i delikatnie. Urodzila sie zdrowa i silna 3,5 kg:)

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo
a który tydzień? bo po 30 powinnaś już czuć codziennie. spróbuj potrząść brzuchem zeby obudzić dziecko, połóż się na lewym boku i próbuj sprowokować jakiś ruch. zjedz coś słodkiego. jak nie pomoże podjedź na izbe przyjec na sprawdzenie tętna

Gość Ela003
trochę niepokojące, że nie czujesz ruchów. Oczywiście to nie musi oznaczać nic złego, broń Boże nie chcę Cię straszyć. Może Twoje maleństwo nie jest zbyt aktywne po prostu, taka natura :) spróbuj zjeść coś słodkiego lub napij się słabej kawy, powinno pomóc. Właśnie, który to tydzień?

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo
na tym etapie to raczej norma ze sie nie rusza codziennie. ale spróbuj ze słodyczzami i leżeniem na boku :)

Gość belzebubeńka
kobieto zasuwaj do szpitala.migiem.sprawdzą ktg zrobią może usg i będziesz spokojniejsza.moje kiedyś nie ruszalo się pół dnia i myślałam,że zawału dostanę.

Gość Ela003
aaa jak 19 tydzien to raczej normalne. Nawet jak się dziecko rusza to nie zawsze poczujesz bo malutkie jeszcze

Gość bieszczadzki czar
bez przesady. za wcześnie na takie panikarskie akcje szpitalne :P

Gość wdfcqwdcdsac
do szpitala czy lekarza nie zawadzi się przejechać i to dziś żeby się chociaż uspokoić ja co prawda w 2 ciążach jak poczułam ruchy to co dzień je czuję a od 21 tygodnia jestem w sanie określić do jakiej godziny wykona 10 serii ruchów i jest to już stała pora w 20 tyg jak byłam na wizycie pytałam się o ruchy i ich częstotliwość i lekarz powiedział że w tym tygodniu nie jest istotna ilość ruchów tylko to żeby je odczuwać a skoro ty ich nie czujesz to pojedź to sprawdzić

Gość Mama slodziutkiej dziewczynecz
Ja tez panikowalam ze dziecko sie nie rusza, ale miedzy 18 a 25 tygodniem to dziecko mi sie praktycznie nie ruszalo. Jak slyszalam o codziennym ruchach to dziwilo mnie to. Wiele razy bylam u lekarza na sluchaniu serduszka i wszystko ok. Dziewczyno nie panikuj, nigdy nie mialam tak zeby dziecko mi sie ruszalo codziennie, nawet jak bylam w 30 czy 35 tc. Tak jak dzieczyny pisaly, poloz sie na boku i zjedz cos slodkiego, ale mysle ze twoj maluszek jest jeszcze za maly. On spokojnie plywa sobie w srodku i ma jeszcze mnostwo miejsca wiec nie musisz czuc codziennie jak kopie. Ale lekarz najlepiej rozwieje twoje watpkiwosci.

Gość flora pro aktif
w 19 tygodniu nie czuje sie ruchów codziennie bo dziecko jest jeszcze bardzo małe i ma dużo miejsca. możesz jechać na IP na pewno cie przyjmą, ale po co robić z siebie histerycznke, nawet nie jesteś jescze w połowie ciąży.

Gość wdfcqwdcdsac
jak jesteś w stanie to zjedz całą czekoladę, napij się zimnego soku pomarańczowego i połóż na lewym boku i oddychaj przeponą połóż rękę na brzuchu bo czasem możesz nie poczuć od środka ruchu tylko lekkie jakby rozpychanie powinno być dobrze ale jak się martwisz to jedź od razu do lekarza wiesz może i głupio panikować tak od razu ze szpitalem ale ja zawsze uważam że lepiej spanikować niż potem żałować

Gość flora pro aktif
poza tym pierwsze ruchy pojawiają sie najpóźniej w 22 tygodniu wiec fakt ze odczulaas je wczesniej nie znaczy ze masz je czuc teraz codziennie.

Gość flora pro aktif
a owoce? chodzi generalnie o podwyższenie poziomu glukozy we krwi

zjadłam czekolade wypiłam kawe, zimny sok i na to jeszcze winogrona teraz czuje coś jakby pulsowanie w dole brzucha i takie bąbelki które idą ze środka pepka ku górze. Czasem pobolewa mnie brzuch tak jakbym narobiła się brzuszków....

Gość wdfcqwdcdsac
to pulowanie to może być dziecko ja czasem też tak małą czuję a z tymi bąbelkami od pępka w górę - to mi na niestrawność wygląda :-) dno macicy masz na wysokości pępka więc dziecko czujeszpo niżej to wyżej to jelita