Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliber 44.,.,.,.,.,.,.,

slucha kto jeszcze hip hopu?bo chybatroche ten gatunek umiera

Polecane posty

pamietam bum 10,15 lat temu,teraz cisza.

starsi słuchają starych płyt, nowego nie słuchają a młodzi jarają się jp

Gość byłem wczoraj na sylwestrze
słucham chip-chopu, lóbię go:)

Gość dobry temat
ale mówisz o Polsce? czy o swiecie? na swiecie hip hop umarł z 10-15 lat temu.. nic ciekawego sie nie dzieje. a polki rap zawsze był mizerny i kopiował sztucznie amerykanski, z małymi wyjatkami oczywiscie

Gość manioo ciekawskii = )
I niech wreszcie zdechnie, bo generalnie jest to nic nie warte.

Gość 6654
hip-hop i rap to chłam, oby ta "muza" w ogole zniknela

Gość hfdshfbsjhdba
i bardzo dobrze, że ten gatunek umiera, zwłaszcza polskiego czy innego europejskiego pseudo hip hopu. Nikt nie dorówna pierwotnemu rapowi w wykonaniu afroamerykanów. Te polskie i inne europejskie bełkoty powinny już dawno zniknąć. Przecież to totalna skifa!

Gość hfdshfbsjhdba
Tutaj wystarczy nieco wysłuchać oczywiście znając angielski (albo skorzystać z tłumaczenia tekstów dla językowo-niekumatych)... Od razu rzuca się różnica choćby w kwestiach słów, przekazu oraz brzmienia wokalnego pomiędzy rapem afroamerykańskim a hip hopem np. polskim: Afrorap/hip hop: http://www.youtube.com/watch?v=31qvLIdKpGI Polski hip hop: http://www.youtube.com/watch?v=mvWBhULYoKk W przypadku Mezo, aranżacja muzyczna całkiem ok, ale... tekst płytszy niż zwykła kałuża przed blokiem... WOW Kolejny przykład płycizny... : http://www.youtube.com/watch?v=cVq2_XA9TK8 W dodatku głos Tede w czasie rapowania brzmi tak, jakby za chwilę miał zrobić kupę, o płyciźnie słów nawet nie wspominając Dla przykładu... nieco nie afroamerykański raper potrafi rapować bez naprężonej żyłki w tyłku, mimo tego, że jest... biały, ale ma w sobie coś jak ekspresja: http://www.youtube.com/watch?v=aSLZFdqwh7E Potrafi to zrobić bez zbędnego wysiłku i bez „łacińskich przecinków co słowo. Poziom obu mocno uderzający na niekorzyść Tede - tania paplanina przeplatana epitetami. Najlepszy przykład rapowania dosłownie własnego życia ubierając to nieco bardziej „poetycznie bez rzucania mięsem i też z ogromnym stylem: http://www.youtube.com/watch?v=Yp9uolmmr04 http://www.youtube.com/watch?v=N6voHeEa3ig Na koniec... polskim pseudo raperom wydaje się, że ich życie to ulica, kwestia tego, że im się wydaje i hiphopują, bo nie powiem że rapują o czymś, co tak na prawdę jest dla nich abstrakcją. Nie wspominając o niskim polocie pana Rysia, bo ten, to już w ogóle. Mieszkanie w bloku spółdzielczym, gdzie oboje rodzice charowali i nie mieli czasu dla młodych synów to już tragedia życiowa i trzeba teraz pokazać epitetami, czego nauczyło podwórko... Kwestia tylko tego, że tak na prawdę żaden z nich nie ma pojęcia o prawdziwym wychowaniu ulicznym. Podstawowe pytanie tylko... po co tyle epitetów w ich utworach, gdy choćby nawet taki 2Pac czy choćby Coolio wiedzieli czym jest wychowanie ulicy, ale w ich utworach umieli rapować... z sensem i... dosłownie poezją??? Rap może być i jest świetny, gdy rapują świetni ludzie :) Po prostu.

Gość mamstrasznykłopttttttttttttttt
Posłuchaj Eldo, OSTR..

ale tak to jest jak się słucha tego co telewizja podpowiada

Gość 666 simian raticus GHAH FTWT J
ICP and ODB!

"Mieszkanie w bloku spółdzielczym, gdzie oboje rodzice charowali i nie mieli czasu dla młodych synów to już tragedia życiowa i trzeba teraz pokazać epitetami, czego nauczyło podwórko..." - Pokazać? Uważasz, że wszyscy robią coś na pokaz? Ja rozumiem, że Tobie w życiu było lekko, ale dlaczego dyskryminujesz ludzi, którzy nie dość, że mają odwagę powiedzieć o tym co sami przeszli (nikomu łatwo nie jest rozmawiać o takich rzeczach) to jeszcze dają siły tym, którzy przechodzą przez to samo. "Kwestia tylko tego, że tak na prawdę żaden z nich nie ma pojęcia o prawdziwym wychowaniu ulicznym" - Powiedz lepiej o czym Ty masz pojęcie. Bo już na pewno nie o hip-hopie Polskim. Po co wypowiadasz się na temat na który nie masz pojęcia. Nie rozumiesz przekazu, intencji, nic. Więc siedź cicho, słuchaj swojej ulubionej muzyki i niech tak zostanie. Peace. ;]

Paktofonika, Kaliber44,3Xklan to bylo cos i kazdy jeden artysta (nie bede wymieniac bo nie chce zadnego z nich pominac ) zwiazany z kawalkami z tego okresu to po prostu... az brak mi slow, to sa prawdziwi artysci i dobrze ze zapisali sie na " kartach kultury".Magik tak potrafil trafic do czlowieka jak nikt inny,Jego teksty sa genialne i kazdy jeden po przesluchaniu zna sie na pamiec! co swiadczy o ich fenomenie! Chwala Bogu,ze Focus, Rahim, Sot, Gutek i wielu innych zwiazanych z okresem siwetnosci hip hopu w Polsce tzn dla mnie to sa lata 1996-2000 nadal zajmuja sie ta muzyka bo dzieki nim wycofalam sie ze stwierdzeia ze ta muzyka jest malo ambitna. Oby tak dalej chlopaki.

Gość hfdshfbsjhdba
Nie wspomnając o Eldo (nie ma o nim mowy wyżej), bo nie jest wcale najgorszy, jego teksty... hmmm... lepsze takie niż jakiegoś Tede czy innego komercyjnego szajzu. Co do mnie dociera? Masz linki powyżej, pomijając ogólnie żałosny polski hip hop. Ogólnie do Eldo odnoszę się neutralnie, ponieważ jest jednym z najlepszych polskich hiphopowców, ale tak czy inaczej... nikt jak dotąd nie pobił tekstami coolio, 2 pac, notorious i dziś oni też siedzą w niszy, ale... ich teksty są właśnie... tym co rusza. Poruszają nie tylko problemy własnej dupy, ale też ogólnospołeczne ;) Posłuchaj sobie tego w małej ilości wyżej, jak nie znasz angola to znajdź sobie tłumaczenie tekstów a zobaczysz wtedy co może ruszać :)

Paktofonika, Kaliber44,muzyka powazna pezeta(chodzi mi o jego druga plyte),pare walkow tede,moze pierwsza molesta,wzgorze ,ewentualnie stary liroy i kilka nut daba solo. tyle jesli chodzi o polski hip hop jest dla mnie godne uwagi.

Gość hfdshfbsjhdba
>>kiiidmankaa "Powiedz lepiej o czym Ty masz pojęcie. Bo już na pewno nie o hip-hopie Polskim. Po co wypowiadasz się na temat na który nie masz pojęcia. Nie rozumiesz przekazu, intencji, nic. Więc siedź cicho, słuchaj swojej ulubionej muzyki i niech tak zostanie. Peace. ;]" Mam pojęcie o tym, o czym większość hiphopujących w Polsce pojęcia nie ma :) Idę słuchać rapu, bo nie wiem czym hiphop tak na prawdę jest. Trudno go określić na moje realia... nie wiem czym jest czas spędzamy pod blokiem, za to wiem czym jest czas spędzony w różnych miejscach byle nie w domu :P Cheers ;)

Gość Kajsjaa.
Nikt nie słucha tego szajsu dla pseudointeligentów, no sory za szczerość ale taka właśnie jest ta wasza muzyka

wiadomo,ze Ci wyzej wymienieni przez Ciebie sa genialni,kazdy kto slucha tej muzyki wie o tym dobrze,ale mowa o Polskiej scenie hip-hopowej ,ktora wg mnie byla swietna lata temu ,a teraz podtrzymuja ja te osobyy,ktore wlasnie wtedy graly.oni maja talent i wkladaja w to serce i to slychac w ich muzyce dlatego nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora bo taki chlam wspolczesny komercyjny to juz nie to samo co wtedy wiec nie oceniajmy wszystkich artystow przez pryzmat Tede-go bo wtedy logiczne jest,ze powiemy "polska nie ma znaczenia na scenie hip-hopowej" Docenmy tych ,ktorzy znaja sie na tym :)

ja slucham raczej mocniejszej muzy,metal,hardrock,punk,hardcore itp ale pare kapel hip hopowych uwielbiam.

to oczyiwscie do Kajsjaa.