Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luiiizka

czy drugi poród rzeczywiście jest szybszy i łatwiejszy? jak bylo u was?

Polecane posty

Gość luiiizka

jestem bardzo ciekawa.... :)

Gość luiiizka
podobno kuciapa jest bardziej rozjechana

Gość luiiizka
podszywom dziekuje

przewaznie tak ale nie ma reguly. moja przyjaciolka 1e dziecko urodzila bardzo szybko i latwo (az pielegniarki byly zdziwione). a pozniej byl syn, porod zagrozony, ciecie, okazalo sie za male, wszytsko miala porozrywane, dziecko obwiniete pepowina, nie mogli go wydostac. porod bardzo dlugo trwal i lekarze zalowali, ze nie zdecydowali sie na cesarke. pozniej dluuugo dochodzila do siebie, dluzej lezala w szpitalu i maluch tez teraz mowi, ze gdyby tak wygladal jej 1y porod to na ie dziecko by sie nei zdecydowala

Gość luiiizka
kilka dni temu wracałam z warzywniaka i tak mnie wzięło, że w mojej dziurce zagościł dorodny kabaczek

Nie zawsze. Pierwsze dziecko podobno jest zawsze mniejsze , a następne są większe wiec bardziej boli , i u mnie tak było , pierwszy poród mi zajął niewiele ponad godzinę i nie bolało nawet , przy drugim myślałam ze jeszcze trochę i urodze samą siebie ! Ból byl okropny i ciągnęło sie godzinami , na dodatek drugie rodzilam w Holandii gdzie nie dają znieczulenia ani nie rozcinaja cię żeby pomoc w porodzie , serio! Debile uznają ze kobieta ma urodzić siłami natury i czekają aż pękniesz sama! W Polsce jednak lepiej rodzic ..

tak.pierwszy porod ponad 11 godzin i wywolywany a drugi porod zaczal sie sam.o 12 bylam na porodowce a o 15.22 mialam juz corke przy sobie. bylo latwiej bo wiedzialam co mnie czeka ale i dlatego ze porod zaczal sie sam.