Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubeczek pysznej kawy

wziąść tabsy bez okresu

Polecane posty

mam takie pytanie, wiem że tabletki antykoncepcyjne 1 raz bierze się w 1 dniu okresu, ja mam dośc nieregularne okresy, spuźnia mi sie teraz już 5 dni, za 2 tygodnie wyjeżdzam na urlop z chłopakiem i jestem pewna że mi sie wtedy pojawi, ja mam zawsze takie szczescie czy można wziśc teraz tabsy i przeniesieć okres w inny termin? czy to jest bardzo skzodliwe, i nie wolno tak robić

up

Gość niuu
A jaki właściwie ma być cel tego brania anty wcześniej niż w pierwszym dniu cyklu? Ile czasu już bierzesz tabletki?

taki, by nie mieć okresu na wyjeździe i przy okazji antykoncepcje 1 raz chce wziść kiedyś brałam 2 albo 3 lata

Jeżeli nie bierzesz teraz regularnie tabletek to jedno opakowanie nie przesunie ci okresu, a dodatkowo mogą wystąpić plamienia. To, że brałaś kiedyś nawet kilka lat nic nie zmieni.

chodzi mi o to, czy jak wezme teraz te tabsy to okres dostane dopiero za 21 dni czy wczesniej i czy bedzie antykoncepscja

jesli chcesz przesunac @ to tylko mozesz sobie skrocic 7-dniowa przerwe miedzy jednym opakowaniem a drugim, jesli masz system 24+4 to wtedy mozesz skrocic sobie te 4 dni placebo

teraz dokladniej doczytalam ze bierzesz dopiero 1 raz tabsy, czyli zaczynasz pierwsza tabletke w pierwszym dniu @ po pierwsze to nie radzilabym w takim wypadku przesuwac sobie i brac tabletki pierwszej w jakims innym dniu, po drugie licz sie z tym ze MOŻESZ miec i tak plamienia przez pewien czas na poczatku, zaznaczam mozesz, nie musisz

Antykoncepcji na pewno nie będzie i tak jak już napisano wcześniej bardzo możliwe, że i tak będziesz miała krwawienia czy plemienia spowodawne adaptacją organizmu do tabletek.