Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młodamama25

ruchy dziecka w górnej czy dolnej partii brzucha?

Polecane posty

wczoraj panikowałam na forum że nie czuje ruchów. Chyba z tych nerwów poczułam wieczorem jakby bąbelki które rozbijają się o brzuch oraz pulsowanie w dole brzucha. Dzisiaj mam to samo: rano oraz po posiłku plus mrowienie-czy to "to"?

Gość niuu
A który tydzień? Na początku ruchy czuje sie bardzo nisko na samym dole brzucha. Potem coraz wyżej.

Gość niuu
Nie przypominam sobie żadnego pulsowania ani mrowienia. Raczej delikatne muśnięcia. Jeśli to są ruchy to będą się powtarzać.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo
prawdopodobnie to to :) dzidzia ma jeszcze dużo miejsca wiec odczuwać możesz w wielu partiach brzucha. a po jedzeniu się najczęściej uaktywnia bo pobudza ją glukoza. ja odczuwałam na początku ciąży w podbrzuszu, twoja macica nie jest jeszcze tak wysoko żebyś czuła np pod żebrami stąd te "niskie" rejony :)

Gość gryczka
W 19 tygodniu ruchy nie muszą być jeszcze wyczuwane regularnie. Również na początku czułam jakby "bąbelki", takie pyknięcia, w dole brzucha, pod pępkiem. Dopiero gdy dziecko jest wyraźnie większe, a macica bliżej żeber, ruchy czuć wyżej. Pod koniec ciąży mój syn wkładał mi nagminnie jedną nogę pod żebro :-D