Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lisa may..

ciaża czyisc na l4 wtym zawodzie

Polecane posty

Gość lisa may..

asystentka stomoatologiczna czy lepiej pracowac czy isc na l4 ?

Gość lisa may..
?

Gość lisa may..
podpowie ktos

Gość lepiej isć na l4
zawód dość ciężki nie chodzi o to że stoi sie na nogach ale o urządzenia lampy itp ja bym nieryzykowała

Gość niuu
ty nie wiesz? Zapytaj lekarza.

Gość lisa may..
dzięki też tak czuje jeszcze dochodza rózne roztwory chem. do dezynfekcji no i ludzie nie wiadomo co przyniosa do gabinetu a tam wszystko sie rozsiewa

Gość lisa may..
czuje ze tak lecz chcialam zobaczyc czy nie przesadzam:)

Gość moja znajoma ma gabinet
stomatologiczny i pracowała prawie do porodu, więc jednak chyba te lampy i inne tam obecne nie szkodzą ... ona bardzo dba o zdrowie, przesadnie powiedziałabym, więc na pewno nie pozwoliłaby sobie na narażanie życia czy zdrowia dziecka. Ona kocha swoją pracę, swój gabinet, to jej pasja ta "dłubanina" jak mówi ;-) I czuła się dobrze, więc pracowała. Najlepiej porozmawiaj z lekarzem jeżeli masz wątpliwości.

Gość no a jakie to masz
czynniki niebiezpieczne ? Bo tak sobie myśle ( nie wiem czy mam racje) że ciężarnych to u was pełno i chyba nie ma innych standardówy leczenia zębów, oprócz innego znieczulenia ?? Z ciekawości pytam - jeśli chcesz iść - idź. Składki płacisz i ci sie należy. Ja sama jestem na zwolnieniu od 5tc, z tym że ja pracuje na produkcji, i w zasadzie to lekarka mi dala ultimatum, 'dziecko albo praca' bo poprzednia ciążę straciłam. Nie żałuje i nie mam wyrzutów sumienia :D stres i wysilek mi nie potrzebny. Gratuluję i życzę spokojnej ciąży i zdrowego dzieciaczka

Gość sunshineee
to zależy czy masz ciężko i złą atmosfere, od samopoczucia Twojego podczas ciązy i wielu innych czynnkików

w innych krajach kobiety pracuja przez cala ciaze, tylko w Polsce kazda chce na zwolnienie isc,bo przeciez kazda praca taka szkodliwa, nawet nie mozna ka fotelu siedziec w pracy, bo jak kartka na biurku zaszelesci to przyszla matka moze sie zestresowac i to zaszkodzi dziecku.

Gość lisa may..
dziękuje inaczej byc dentystką jak twoja znajoma a inaczej asystentką są to inne światy ona nie dezynfekuje tych wszystkich narzedzi i caly czas siedzi a u mnie to gorzej .. W Większości stoje martwie sie bo to 1 trym. i 1 ciąża moja nie wiem czy warto zdrowie narażać za te marne grosze do leni nie naleze ale poprostu długo starałam sie o ciąże stąd te obawy dziękuje i równiez gratuluję

Gość lisa may..
samuel nie mówię o takich przypadkach bo gdybym miała prace biurowa to l4 by ospadło ale to inny charakter pracy

Gość moja znajoma ma gabinet
siedzi? właśnie ona cały czas stoi, nie potrafi na siedząco pracować... i generalnie jest sama, więc dezyfekuje i robi wszystko ... ale ja wcale Ci nie radzę, żebyś pracowała, najlepiej żeby lekarz Ci doradził... Moja znajoma na produkcji pracowała bardzo ciężko, wręcz niebezpiecznie, a lekarz nie dał zwolnienia... wkońcu aż kierownik się wkurzył i pismo pisał do lekarza.... więc lekarze też różni... jeżeli masz możliwość zwolnienia i chcesz tego to Twój wybór.

Gość jako że zagranica to
Ja pracowałam do 12tc. Nie pracuję w Polsce. Potem byłam na świadczeniu które płaci moja firma ubezpieczeniowa-to tzw. ubezpieczenie na wypadek choroby i wyobraź sobie,że w kraju ciąża to jest chorobą. Wystarczy wykupić dodatkowe ubezpieczenie na taką ewentualność i zapłacą za czas pobytu w domu. Także jak nie wiesz to nie mów. Pracują te osoby które czują się naprawdę dobrze lub te, które takiego ubezpieczenia nie wykupiły-bo to pakiet rozszerzony,większość z oszczędności kupuje podstawowy...

Gość d.z.iunia
Mam dentystkę w rodzinie, ma 3 dzieci i w każdej ciąży pracowała praktycznie do końca. Też dezynfekuje i też siedzi pod lampą. Więc nie wiem, jak to jest z tą szkodliwością. Ja osobiście bez względu na zawód poszłabym na zwolnienie.