Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Torqio

Chcecie przenieść się do Średniowiecza?

Polecane posty

Gość Torqio

Jak czulibyście się jako średniowieczni rycerze, damy dworu, angielscy łucznicy bądź włoscy kusznicy, chorążowie, bakałarze i kupcy? Czy oglądając widowiska historyczne zastanawialiście się jakby to było brać udział w czymś niecodziennym? Wyobraźcie sobie jeden dzień: leniwy poranek w obozie pod zamkiem, kąpiel w balii, posiłek ugotowany nad ogniskiem, przygotowanie oporządzenia do turnieju, adrenalina tuż przed potyczką i oklaski publiczności - najcenniejsze te od Damy w imieniu której walczyłeś, zasłużona uczta przy piwie i miodzie, w tle muzyka sprzed wieków do której zatańczysz z Damą... Mogę wprowadzić Was w ten wspaniały Świat! Jedynym kryterium są chęci i uśmiech - z tym mogę powitać Was w drużynie oraz udzielić wszelkiej pomocy na dobry początek! Zapraszam do dyskusji.

Gość Torqio
@marines27 sądzę że problemy były ale nie stanowiły esencji życia ludzi w dawnych czasach... Teraz po prostu za bardzo się nimi przejmujemy. A co do samej zabawy w rekonstrukcję... nie jest wcale taka droga jak się wydaje - a w zasadzie można się dobrze bawić, spędzić fantastycznie urlop w oderwaniu od gadżetów i zmartwień... i nie wydać na to ani grosza :)

Gość a cóż za problem wystarczy
iść na procesją w Boże Ciało, i masz średniowiecze

Gość Torqio
@a cóż za problem wystarczy to jest akurat całkiem inna sprawa i z rekonstrukcją historyczną nie ma nic wspólnego, a co dopiero z dobrą zabawą...

Gość gokio
nie,wtedy było ograniczenie intelektualne,przemoc,brud i ubóstwo

Gość Czy ten związek ma sens?
"Wyobraźcie sobie jeden dzień: leniwy poranek w obozie pod zamkiem, kąpiel w balii, posiłek ugotowany nad ogniskiem, przygotowanie oporządzenia do turnieju, adrenalina tuż przed potyczką i oklaski publiczności - najcenniejsze te od Damy w imieniu której walczyłeś, zasłużona uczta przy piwie i miodzie, w tle muzyka sprzed wieków do której zatańczysz z Damą..." No tu akurat za wiele się nie zgadza :-O To chyba tylko dzień turniejowy opisałeś. A "tańcy z Damą" też raczej nie było :-O

Gość Torqio
@Czy ten związek ma sens? opis jest dużym uproszczeniem ale trudno opisać np dwa tygodnie obozowania pod Malborkiem... mogę próbować odpowiadać na każde pytanie ale nie wiem czy to akurat będzie miało duży sens. http://oblezenie.zamek.malbork.pl/ tutaj można obejrzeć zdjęcia właśnie z Malborka :)