Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zrozpaczona233

kiedy bede rodzic ??? pomozcie !!!!!!!

Polecane posty

termin z om mam na 12 wrzesnia ,natomiast z pierwszego usg na 19 wrzesnia..w zwiazku z tym nie wiem ,czy jestem 34 ,czy 35 tc :-\:-\:-\ ani na kiedy sie szykowac na termin porodu masakra

Gość bolkowa fizjonowmia
wyluzuj!!!! zrozpaczona to mozna byc z innych powazniejszych powodow, najwazniejsze, zeby dziecko bylo zdrowe!!! Na usg nie powiedzieli Ci, jak rozwija sie dziecko, w ktorym tygodniu jest rozwojowo? Tydzien roznicy to nie tak duzo, znam mamy, ktore mialy nawet 3 tyg! opanuj sie i ciesz sie ciaza!

Gość Narzeczona i zaraz mama
powinien ci lekarz powiedziec w ktorym jestes tyg. mnie z mies.wypada na 18 sierpnia a z usg na 3 wrzesnia..i tydz. ciazy wyliczaja mi z usg bo bylo robione w 10 tyg. pierwsze i plod odpowiadal wielkosci prawie 3 tyg roznicy

Gość Narzeczona i zaraz mama
zreszta ciaza donoszona jest juz od 37 tyg. i prawidlowa i do 42 tyg wiec wtedy urodzisz i dziecko za wczesnie czy za pozno nie bedzie, urodzi sie jak przyjdzie czas a nie jak Ci wylicza..

Gość miszkowata
Po co panikujesz? Lekarze trzymają się terminu z OM. U mnie między terminem z OM, a ostatnim USG przed porodem było 9 dni różnicy, a urodziłam idealnie w dzień terminu.

Gość fghjkjhgfhjnmkjnhg
w 1szej ciąży termin z om miałam na 16września z usg na 28września urodziłam 11września:)

Gość htyyu
Termin porodu oblicz według daty ostatniej miesiączki..i przygotuj się na poród 2 tyg. wczesniej lub 2 tyg później... i tyle..

ale nie wiem kuedy zglosic sie do szpitala ,bo od terminu porodu trzeba przeciez robic ktg i sprawdzac i nie wiem ,czy jak.np nie urodze tego 12 i bedzie juz 15 to czy jestem juz 3 dni po terminie czy nie itd

W szpitalu zapytają o ostatnią miesiaczke bo na jej podstawie wyliczają przyyblizony termin. Tego sie trzymaj. Nie masz wpisanego przyblizonego terminu do karty ciąży?

Gość byc moze to juz
co Ty sie przejmujesz tymi paroma dniami???:P, gdyby roznica byla miesiac to rozumiem. A termin porodu liczy się od OM, tak mowil mi moj gin i tylko na to trzeba patrzec a termibn z usg jest tylko orientacyjny jak rozwija się dziecko itp