Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Październikowa_mama

Pieluszki wielorazowe alternatywą dla pampersów?

Polecane posty

Dziewczyny a co myślicie o takiej alternatywie dla pampersów http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-wieloraz owe-alva-dodatkowe-napy-i2518582202.html/. Zastanawiam się właśnie ale mam wątpliwości. Koleżanka mi mówiła że ona się na nie skusiła jeszcze je sprowadzała bodajże ze stanów bo u nas tego jeszcze nie było. Mocno się na tych pieluszkach zawiodła popierwsze bezprzerwy trzeba było prać malutka wykorzystywała ok 30 pieluszek dziennie to po kilku praniach te wkładki wyglądajy jak szmata do podłogi zwłaszcza jeśli chodzi o kolor.

Gość sdsre
Ja robie wszystko zeby ulatwiac sobie zycie a nie utrudniac, wiec uzywam jednorazowych, a i tak padam czasami na gebe ze zmeczenia.

sprawdzają się ale raczej u dzieciaków które sa w trakcie treningu czystości i uczą się korzystania z nocnika, wcześniej jak dziecko małe - tak jak piszecie, po kilku praniach do niczego.

Gość d.z.iunia
Ja kupiłam dla dziecka wyprawkę z wielorazowych. Dziecko na początku sika podobno ok. 10 razy, więc nie wiem, skąd 30 pieluch??? Poza tym otulacz zmienia się co 3-5 przewinięć, także ja bym problemu nie robiła z prania pieluch, w końcu każdy dziś ma pralkę w domu. A jeśli po kliku praniach wyglądają jak szmata do podłogi, to muszą mieć fatalną jakość.

Gość Pozdrawiam październikową
mamę, bo ja też październikowa tylko 2011 i 2007:) Ja bym się nie bawiła w takie pieluchy wystarczająco dużo zabawy jest z dzieckiem bez pieluch wielorazowych.... Może jestem nieekologiczna, ale guzik mnie to obchodzi, jakoś "zieloni" nie przychodzili mi pomagać w opiece nad dziećmi. Jak dla mnie tylko jednorazowe typu pampers.

Gość d.z.iunia
Ale tu nie chodzi o zielonych (przynajmniej nie mnie), tylko o skórę mojego dziecka... Dla siebie też używałabyś jednorazowych, napakowanych chemią, nieprzepuszczalnych majtek, żeby nie musieć ich prać???

Gość Kakami
Hehe dokładnie! Jestem w ciąży w kupiłam już wyprawkę wielorazowych właśnie dla dziecka a nie dla zielonych ;P Chyba non stop siedzieć w wielkiej, grubej nieprzepuszczającej powietrza podpasce przez dwa lata a w majciochach z grubej bawełny i polarku jest dużo gorzej :/ I co byś wolała włożyć na pupę gdybyś miała podrażnienie, wysypkę, odparzenie --- no chyba nie plastikową podpaskę :) W reklamach mogą mówić swoje - że miękko, sucho i skóra oddycha. Ale proszek też wszystko dopiera po zanurzeniu w telewizji, więc dlaczego nie mieliby kłamać i w przypadku pieluch.

Gość Bądź sobą
Nie wyobrażam sobie wielorazowych. Pampersy zmieniamy często. Dajcie znać jak szybko przyjdziecie na jednorazowe szczególnie te co są teraz w ciąży:)

Gość Chojniak
Używałam przy pierwszym dziecku. Wcale dużo pracy nie ma, bo są odkazacze, nie trzeba prasować. Zero odparzen u dziecka bez stosowania kremów. Teraz jestem w drugiej ciąży i tez mam zamiar Uuuużywać wielorazowych.