Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misska@@

wynik krzywej cukrowej 75g

Polecane posty

Gość misska@@

Witam mam takie pytanie robiłam krzywą cukrową obciążeniem 75g i wynik: na czczo 97- norma do 106 po dwóch godzinach 128- norma do 140 normy jakie podaję są na wydruku z tego laboratorium gdzie robiłam badanie, jak odbierałam wyniki pani w laboratorium powiedziała że wszystko ok i tak też myślałam- że są dosyć w górnej granicy ale że są ok. Byłam wczoraj na wizycie u ginekologa , zobaczył te wyniki i zalecił mi dietę cukrzycową, mówi że cukrzycy niby jeszcze nie ma ale mam się pilnować. Czy są tu jakieś mamy które miały zbliżony wynik do mojego? Czy jest on naprawdę taki zły? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Gość aliza
wynik bardzo dobry. ja mam cukrzycę i co prawda nie miałam krzywej cukrowej, ale przy wykryciu miałam wynik 1262mg% ;/

Gość misska@@
Dziękuję że się odezwałaś:) 1262 to na czczo? ja nie zapieram się że mój wynik jest idealny ale naprawdę myślałam że jest ok bo jest w normie a teraz zaczęłam się martwić, niedość że mam nadciśnienie to teraz jeszcze widmo cukrzycy:( czytałam od wczoraj sporo o tej diecie i tak naprawdę to boję się już cokolwiek jeść żeby tego nie podnosić:(

Gość niuu
wynik masz w normie więc o co chodzi ginowi?

wynik jest w normie aczkolwiek jest bliko gornej granicy ja co prawda mialam po 2 h 190 wiec to wysoko ale udalo mi sie przez ostatnie 2 miesiace byc tylko na diecie... niestety jedyna rzecz ktora podnosila mi cukier to cheb i bulki... jadlam specjalny chleb dla cukrzykow i wase... twoj wynik sklania do samokontroli i wykluczylabym z niej cukry proste... (slodycze, ciasta, bite simetany itp...) trzeba pamietac ze cukier rowniez podnosi nabial dlatego nie poleca sie go na sniadanie... kup glukometr i popros swojego ginekologa o recepte na paski do niego... i kontroluj sie... do puki cukier w normie nie zmieniaj nic w diecie...

wynik jest jak najbardziej prawidlowy..ja mialam nad czczo 80 a po dwoch godzinach mialam 128 i lekarz powiedzial ze bardzo dobrze i nie mam czym sie martwic wiec nie wiem czemu twoj lekarz zalecil ci diete

Gość ht6u6u
ja mam wyniki czasami powyzej 250 i w krzywej powyzej 190 na pewno a mam stan przedcukrzycowy.

Gość misska@@
Dzięki za odzew dziewczyny:) dzwoniłam jeszcze do innego ginekologa- nie prowadzącego ale babki u któej robiłam usg 3d/4d bo mój nie ma i powiedziała mniej więcej to co wy- że jest wynik w normie ale w górnej granicy i muszę się bardzo pilnować bo to dopiero 29 tydzień i jeszcze sporo do końca , mówiła że w sumie nie powinno przekraczać 90 na czczo i 120 po dwóch godzinach, sugerowała mi zrobienie w tym i w przyszłym tygodniu poziomu cukru na czczo i gdyby znów było przekroczone 90 mam jeszcze raz zrobić obciążenie glukozą najbardziej mnie zdziwiło to 97 na czczo bo dzień wcześniej naprawdę nie jadłam nic słodkiego, owoców, soków i tak myśłę jaki byłby ten poziom na czczo gdybym jadła:(

nic sie nie przejmuj...ja od poczatku jadlam i do tej pory jem slodkie bo mam po prostu na nie ochote i wogole i lekarz mowil ze mam sobie nie zalowac:) ciaza to nie choroba