Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gumcia

b hcg za wcześnie zrobiona

Polecane posty

Gość Gumcia

Hej Dziewczyny POMÓŻCIE PROSZE, już sama nie wiem co robić owulkę miałam ok 1.08 dziś czyli 08.08 robiłam bete i wszyło 0,1 zastanawiam się czy wynik jest wiarygodny i czy nie za wcześnie zrobiłam. Test sikany wyszedł pozytywnie bardzo blada kreska, albo ja tak bardzo chce być w ciąży że widze juz te kreski wszędzie. Czytałam gdzieś ze kilka dni po owulacji testy mogą wyjść fłaszywie dodatnie. ak myślicie czy mam jeszcze szanse na ciąże za tym podejściem a bete zrobiłam za wczesnie?

Gość niuu
przy tak niskiej becie test nie mógł wyjść pozytywnie więc coś tu nie pasuje. HCG pojawia się po zagnieżdżeniu -nie słyszałam aby miało się fałszywie pojawiać po owulacji -coś pokręciłaś.

Gość Gumcia
napewno nie pokreciłam wiec zastanawiam się co z tymi testami nie tak kupiłam na allegro firmy core. Ja w zasadzie wszystko wiem ale mam juz mętlik w głowie, beta z krwi wyklucza poprawnosc testu to napewno! ale 2 wyszły jeden po drugim czułość 20 a taki z rosmana juz nie wyszedl. Jestem po 3 poronieniach i juz panikuje, mam bóle w podbrzuszu i jestem jakos dziwnie zmęczona oczywiscie zdaje sobie sprawe ze to może byc autosugestia, ale jak myslisz czy moze sie okazac ze jeszcze sie nie zagniezdziło i beta dlatego wyszla taka niska? czy jest szanasa ze doszlo do zaplodnienia i jeszcze urosnie, czy dac sobie spokój w tym cyklu i czekac na @

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo
weź poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki bedziesz miała pewny wynik, jajka chyba nie zniesiesz nie?

Gość ojtam ojtam
po 8 dniach to żaden test ci nie wyjdzie - może weź i odpuść sobie - jedź na wakacje i baw się dobrze a nie szukasz czegoś czego nie ma

Gość niuu
CZekaj na termin okresu. Jeśli nie przyjdzie zrób test. Ale apteczny a nie jakieś nie wiadomo co z allegro.

Gość test z krwi może Ci
wyjść najwcześniej po 10 dniach od owulacji, test tez nie mógł wyjść dodatni- samo zagnieżdżenie może trwac do 7 dni

Gość Gumcia
Dzięki dziewczyny macie racje trzeba sobie odpuścić, wtedy pewnie samo przyjdzie a ja sie niepotrzebnie spinam. Najgorzej sobie coś do głowy wbić...

Gość Gumcia
Wiem że racjonalnie to nie mógł wyjść test, pewnie jakies buble, wszystkie książki przeczytałam w oczekiwaniu na dziecko i na ciaże, zrobiłam testy aby sprawdzic czy poprawnie dzialają przed owulka wyszły negatywne, te 7 dni po wyszły pozytywnie i zgłupiałam jak zobaczyłam te dwie kreski wiec poleciałam na bete (tylko szkoda kasy trzeba było sobie kupic gacie :) Może ten test zareagował na stezenie LH po owulacji , niby nie powinien sama nie wiem. Wspomnę ze cykle mam długie bo 40 -42 faza pęcherzykowa jest długa bo ok 25 dni, dni ale faza 2 jest ok tak jak powinna być ok 14 dni po owulacji mam @, wiec teoretycznie powinnam zachodzić w ciażę a wiem kiedy jajeczkuje bo mam bóle okołoowulacyjne no iten śluz jak białko jaja...

Gość test z krwi może Ci
a jak długo sie starasz?

Gość Gumcia
praktycznie te poprzednie 3 poronienia to za każdym podejsciem zachodziłam w ciąże jak chcieliśmy tylko nie mogło sie utrzymać najprawdopodobniej przez tarczyce i przciwciała tarczycowe anty tpo. Teraz biore leki na niedoczynność i mam tsh na poziomie 1,8 może jeszcze ciut za wysokie no i te cykle jesze mi sie nie skróciły i teraz zrobiłam nastepne podejscie bo akurat mielismy okazje byc razem podczas owulacji co prawda na 4 dni ptrzd i w ostati dzien szczytu śluzu

Gość test z krwi może Ci
no to przestań się nakręcać, robic testy itp. więcej spontanicznośći, to szybciej się doczekasz- mówię całkiem serio

Gość mi te super czułe testy
wychodziły fałszywie dodatnio.

Gość Gumcia
napewno masz racje, najwiecej złego to robi psychika, tylko jak juz zaczełam obserwować organizm to za bardzo jestem swiadoma siebie, praktycznie nie czuje sie jak w ciąży jak za poprzednim razem tylko ten brzuch mnie pobolewa jak na @, najpierw 3 dni bóli okołoowulacyjnych ( pewnie jak pęcherzyk wzrasta) potem 3 dni spokój a teraz takie dziwne szarpanie w podbrzuszu. chyba musze zacząć życ normalnie przyłożyć sie do pracy odpoczywać i sie cieszyc życiem. dobrze że mam już córcie 10l :)

Gość Gumcia
Mi sie wydaje że oni liczą na naszą naiwność i faktycznie robią dobry interes na tych testach, jest wiele hormonów które mają wspólne białka z b hcg i jak test nie jest wystandaryzowany to wychodzi fałszywie dodatni albo wstarczy potrzymac chwile dłużej w moczu i to samo. ALE JA ZA KAZDYM RAZEM SIE NBIERAM I PO NIE SIEGAM, a tak naprawde to szkoda czasu złudne nadzieje. Sama po sobie juz wiem ze trzeba niestety czekac te dwa trzy tygodnie w napięciu i dopiero zrobic wynik z krwi

Gość bzdura do zagnieżdżenia
zarodka dochodzi między 5 a 12 dniem PO OWULACJI, przeciętnie jest to 7 dni po a żeby wyszedł test z krwi czy z moczu w organizmie kobiety musi się pojawić gonadotropina kosmówkowa, czyli ludzki hormon zwany B -hcg, a ten pojawia się 1-2 dni PO ZAGNIEŻDŻENIU, czyli może być to nawet 14 dni PO OWULACJI

zatem reasumując by jakikolwiek test czy to z krwi czy z moczu mógł pokazać ciążę - wcześniej MUSI DOJŚĆ DO ZAGNIEŻDŻENIA ZARODKA

Gość Gumcia
Dokładnie musi dojść do zagnieżdźenia, czyli reasumując mogło dojśc do zapłodnienia a zarodek sie jeszcze nie zagnieżdził i beta dlatego wyszła taka niska czyli 0,1 bo prawde mówiąc niepokoi mnie ten ból w podbrzusza taki dziwny moze jak na @ ale słabszy. Nigdy takich nie mialam i należę do szczęsciar któe nie wiedzą co to napięcie przedmiesiączkowe

owszem, ale testy z moczu tym bardziej powinny wyjść negatywnie ponieważ są mniej czułe niż test z krwi

Gość Gumcia
wiem ale pisałam ze to buble musza byc i pewnie reagują na inne hormony które mają wspólną grupę białka z bhcg, wiec niepotrzebnie sie nakreciłam, stara a głupia ot co. Zaczekam cierpliwie co ma byc to bedzie i tak nic na siłę nic nie zmienię, matka natura wie lepiej co robi a jak ciąża ma być to będzie