Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzywezabki

czy aparat stały może wyprostować nawet bardzo krzywe zęby?

Polecane posty

Gość krzywezabki

Witam, mam 21 lat i bardzo krzywe zęby. Dlaczego wczesniej nic z tym nie zrobiłam? Po pierwsze brak kasy, po drugie dwie opinie ortodontek za młodu; jedna powiedziała że nie ma tragedii i może kiedys się same wyprostują (w wieku 10 lat) a druga, że sa tak pokrzywione że aparat nie pomoże (wiek 15 lat). Ale ja naprawde chciałabym mieć proste zęby :(( Mam górne jedynki wysunięte do przodu i mnóstwo szpar między zębami, każdy tak jakby stoi w inną strone ;( Czy dla mnie nie ma już żadnych szans na uśmiechanie się bez kompleksów? :(

Gość krzywezabki
bardzo smieszne, podszywanie się pod nick. ja mam poważne pytanie i mam nadzieje, że ktoś na poziomie, też czyta kafeterię

Gość hrtuolk
może ale ssij cholinex:)

Gość krzywezabki
jak trochę pomyślę to pójde do dentysty ,bo to chyba najwłaściwsza droga

Gość hrtuolk
ale poproś go o pigułki dopochwowe:)

Gość z krzywymi zebami sie
idzie do ortodonty a nie zwyklego dentysty ...

Gość hrtuolk
ale nie zapomnij, że musisz się rozebrać od pasa w dół:)

Gość hrtuolk
tak, ja nosze aparat, mialam krzywy dol.. i mi wyrownali wszystko :)

Gość pumpliku
oczywiście, że aparat wyprostuje nawet bardzo krzywe zęby tylko musisz mieć na względzie że aparat sprawi że będą w jednej linii a nie zmieni ich kształtu;) jeśli się nie mieszczą w łuku prawdopodobnie będziesz musiała jakieś zęby usunąć w moim przypadku lekarz mnie uprzedził o tym,,, ale po zrobieniu odcisków na zęby okazało się że nie ma potrzeby aby coś wyrywać noszenie aparatu może trać różnie, nawet 3 lata, ja nosiłam 1,5 roku bo miałam małą wadę. Po zakończeniu leczenia rozpoczyna się leczenie retencyjne czyli na noc zakładasz specjalną płytkę... najpierw co noc potem coraz rzadziej, retencja trwa tak długo jak trwało leczenie aparatem, jak masz jakieś pytania to napisz

Gość krzywezabki
pumpulik a zostaniesz moją koleżanką ?

Gość pumpliku
idź koniecznie do ortodonty na konsultacje! jesteś młoda... ząbki będziesz mieć za 3 lata równe po leczeniu, z tym że koszty są ogromne 1 łuk zębowy min 1600zł co miesięczne wizyty 50-100zł

Gość krzywezabki
a poszłabyś ze mną ?

Gość pumpliku
Przykładowy Cennik ortodontyczny Konsultacja ortodontyczna50 PLN Wykonanie modeli diagnostycznych70 PLN Opracowanie planu leczenia100 PLN Separacja50 PLN RTG Zdjęcie (rentgen) RTG: pantomogram75 PLN Zdjęcie (rentgen) RTG: telerentgenogram75 PLN APARATY STAŁE Aparat stały - zamki metalowe antyalergiczne (jeden łuk)1400 PLN Aparat stały - zamki kosmetyczne: plastikowo-ceramiczne (jeden łuk)1800 PLN Aparat stały - zamki kosmetyczne: ceramiczne (jeden łuk)2500 PLN Aparat stały - zamki kosmetyczne: ceramiczne z metalowym slotem (jeden łuk)2500 PLN Aparat stały - zamki kosmetyczne: kryształowe (jeden łuk)2500 PLN Łuk podniebienny - typ: goshgarian250 PLN Łuk podniebienny - typ: bi-helix300 PLN Łuk podniebienny - typ: quad-helix350 PLN Łuk językowy350 PLN Hyrax600 PLN Maska twarzowa200 PLN Szyna nagryzowa akrylowa300 PLN Szyna nagryzowa elastyczna350 PLN Płytka retencyjna (jeden łuk)350 PLN Retainer (jeden łuk)350 PLN Okresowa kontrola z aparatem stałym (jeden łuk)*100 PLN Okresowa kontrola z aparatem stałym (oba łuki)*150 PLN *)stała cena dla wszystkich typów zamków Wymiana jednego łuku40-60 PLN Łuk powlekany50 PLN Podniesienie zwarcia (1 ząb)50 PLN Stripping50 PLN APARATY RUCHOME Aparat ruchomy jednoszczękowy450-550 PLN Aparat ruchomy dwuszczękowy550-650 PLN Elementy dodatkowe (np. zapora dla języka, wał nagryzowy, trzpień)40 PLN Zgryz konstrukcyjny50 PLN Płytka przedsionkowa60 PLN Okresowa kontrola z aparatem ruchomym50 PLN

Gość krzywezabki
pumpliku chyba sie zakochałam w tobie ,jestes taka dobra dla mnie :-)

Gość pumpliku
ja miałam aparat stały do tego łuk podniebny a po zdjęciu aparatu płytka retencyjna i retainer jako leczenie retencyjne

Gość krzywezabki
proszę nie zwracać uwagi na głupie komentarze wpisywane pod moim nickiem, ja już otrzymałam odpowiedz która mnie satysfakcjonuje i dzięki za to pumpliku :) i już się nie wypowiadam, w internecie i tak nie można liczyć na pomoc.

Gość pumpliku
podszywaczu nie bredź, autorka poszła na śniadanie ...

Gość gość
Lepszy będzie stały na krzywe czy ruchomy, co radzicie?

Gość daria1432
Ja mogę powiedzieć, iż stały jest lepszy, mniej z nim roboty. Możesz się skonsultować z doktor Iwoną Gnach-Olejniczak, wyjaśni Ci wszystko. Współpracuję z nią i jest ok :)

Gość gość
Ja też miała bardzo krzywe zęby i spokojnie aparat je wyprostował. Teraz jestem naprawdę zadowolona ze swojego uśmiechu. Ważne aby znaleźć dobrego ortodontę. Ja chodziłam do Pani dr Marii Redlińskiej-Górnickiej. Tutaj znajdziecie dane kontaktowe www.dent-saska.pl.

Gość AdriannaMiłos
Ja podobnie jak moja poprzedniczka korzystałam z pomocy pani Iwony Gnach-Olejniczak!Bardzo jestem zadowolona z leczenia ordontycznego u niej!Myślałam ze już nic nie da się zdrobić z moimi krzywymi zębami a jednak się udało!Zdjełam aparat pół roku temu i cieszę się pieknymi,prostymi ząbkami;)

Gość Marcela_FM
Tak - po to powstały aparaty ortodontyczne (aby prostować zęby nawet bardzo krzywe). Teraz, nie brak aparatów, które są zupełnie niewidoczne. Na myśli mam szczególnie aparat Invisalign oferowany przez warszawską klinikę dentystyczną http://www.declinic.pl który występuje w formie przeźroczystych nakładek.

Gość gość
Też się nad tym zastanawiam :) Moje zęby są strasznie pokrzywione, dużo pracy trzeba będzie włożyć, aby je wyprostować... W każdym razie zdecydowałam się, że się tym w końcu zajmę. W poniedziałek mam konsultację w Rock Your Smile i rozpoczynam swoją przygodę :) Z tego co czytałam na różnych forach i na grupach na FB wada jak moja jest do wyleczenia :) Więc jestem dobrej myśli!