Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ipo ślubie

Czy zdjęcia zrobione w krzywym obiektywie podobają się wam?

Polecane posty

Gość ipo ślubie

Nasz fotograł dał nam zdjęcia z pleneru, które nam się niezbyt podobają, bo sa powykrzywiane, mają nieproporcjonalne części ciała. Był oburzony. Twierdzi, że takie zdjęcia bardzo się podobają parom młodym, i takie się teraz robi. Dla mnie to jakieś karykatury

Gość olatola1
Ale wszystkie zdjęcia takie macie? Jak dla mnie takie zdjęcia mogą być fajne i ciekawe, pod warunkiem, że jest ich tylko kilka na cały materiał z pleneru.

Gość Renkaaa
Mi się nie podobają, są tragiczne, postacie są powykręcane generalnie dramat. Nie chciałabym takich zdjęć w ogóle.

Gość Fotograf na Ślub
Dlatego trzeba oglądac, oglądac i jeszcze raz oglądac portfolio fotografa, którego wybieracie na ślub. Dzieki temu poznacie jego styl pracy, sposób kadrowania, obróbki etc. i nie będzie później niespodzianek... A oglądac nalezy nie tylko portfolio, proście o kilka pełnych materiałów ślubnych, fotograf z doświadczeniem napewno Wam je pokaże. Btw. to nie krzywy obiektyw, tylko szerokokątny ;) Pozdrawiam Anita Komorowska - www.ArtisticZoom.pl

My z mężem jak wybieraliśmy fotografa to właśnie patrzyliśmy żeby nie robił tych zakrzywionych zdjęć, takiej "beczki" bo nam się to strasznie nie podoba. Jeszcze takie zdjęcia z pleneru ujdą, ale co innego jak ktoś robi takie zdjęcia na ślubie i weselu, i na środku para młoda ładnie a po bokach goście powyginani - to okropnie wygląda.

Gość worek kartofli
ohyda

Gość DaagaB
Zdjęcia pokrzywione, przerysowane to raz a dwa to scenografia ważniejsza od młodej pary. Tłumaczenie że taka jest moda to czysty debilizm zapatrzonych w siebie i wykreowanych sztucznie w interneie fotografów. Widziałam zdjęcia z pleneru robione we wnętrzu Warszawskiej politechniki. 90% tego co widać na zdjęciu to widok okien. W jednym z nich siedzi malutka mało widoczna młoda para. Czyli komu fotograf robił zdjęcia, oknom czy młodej parze. Fotograf bardzo internetowo utytułowany. Oglądanie port folio też nie zawsze wszystko pokazuje. W jednym albumie pokazywanym narzeczonym najczęściej są zdjęcia z wielu ślubów co nie jest wykładnikiem umiejętności fotografa. Ja też zostałam tak zmanipulowana przez fotografa. Najlepsze są polecenia poczty pantoflowej i oglądanie u znajomych zdjęć

Gość rybieoko
Btw. to nie krzywy obiektyw, tylko szerokokątny tzn rybieoko Zapewne fotograf lubuje się w rybimoku i go nadużywa lub używa nie rozważnie