Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kangusek

moja zona karmi piersią czterolatka, nie wytrzymam :(

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia & 9
18:31 [zgłoś do usunięcia] Mała czarna kawka 22 Bo niby czemu psycholog zaleca aby 4roletnie dzieci nie widziały nago swoich rodziców?? Bo to może zostawić slad w głowie. A 2,5-3 letnie dziecko nie powinno widzeć nagiej osoby płci przeciwnej. To chyba jakis psycholog z KUL-u

"A udowodnione naukowo że to ma zły wpływ na człowieka już w dzieciństwie" co ma zły wpływ? karmienie piersią? już was kompletnie pogięło. kiedyś karmienie kilkuletniego dziecka było czymś zupełnie normalnym bo to było najlepsze jedzenie. teraz mamy dostęp do bardzo dobrej jakości jedzenia i dlatego nie ma potrzeby karmić 4 lata czy więcej. ale opowiadanie pierdół że karmienie piersią "wyrządza krzywdę w kontekście seksualnym" to chyba może tylko ktoś kto "w kontekście seksualnym" sam spore odchyły.

Mała czarna kawka 22 - bardzo ciekawe ponieważ ja z kolei oglądałam dokument że karmienie piersią do 4-6 roku życia wcale nie jest szkodliwe, wręcz przeciwnie. Nie mówię, że tak powinno się robić, ale nie sądzę by potępianie matek karmiących do 2.5 - 3 lat należy potępiać.

Gość ja tylko
To prawda, pamiętam jak jako małe dziecko zobaczyłam w TV panią która stała jak ją Bóg stworzył. Długo nie mogłam się otrząsnąć. To naprawdę nie jest wskazane dla malutkiego dziecka. Z biegiem lat to mi wyparowało z głowy, ale długo o tym pamiętałam. To jednak niezdrowe. Co innego rozmowa i uświadamianie dziecka w sprawach seksualnych, a co innego paradowanie przed dzieckiem na golasa :-O offerma - a dla ciebie to ja mogę być nawet mega egoistką, ważne że nikt w rodzinie mnie za taką nie uważa :) Dziecko ma ze mnie "pożytek" bo nie chodzę już struta jak przez pierwsze 3 mies. karmienia i mąż też ma ze mną wesoło. Także wszystko na plus.

Gość Mała czarna kawka 22
Po co pisać sie rozwodzić....już wy mi wybrałyście że to psycholog z kulu napisał :) akurat nie psycholog z kulu tylko seksuolog(przepraszam że się źle wyraziłam) i to całkiem normalny. Trzeba się trochę zainteresować. Oczywiście oni nie mówią że zalecane jest karmienie to roku a chodzi o samą seksualność. WHO zaleca do 2go roku życia karmić piersią. Ale je nie zamierzam i to mój wybór. Np. udowodnione jest że dzieci rodziców ktore widziały do póxnego wieku przedszkolnego i szkolnego swoich rodziców nago miały w przyszłości więcej partnerów seksualnych-chyba to o czymś świadczy? Ja sama miałam 2ch i i dobrze że drugi zostal moim mężem.(ufff)

Gość Zuzanna Amelia & 9
18:36 [zgłoś do usunięcia] Dounia Mała czarna, a tak z ciekawości pytam, jakie to szkody? Jak to jakie? Nie bedzie wystarczajaco wstydliwe aby jakis zboczony klecha mogl je smialo molestowac bez ryzyka ze sie to wyda. Przeciez nie bez powodu to akurat w srodowiskach religijnych powstaja takie chore teorie.

Gość ja tylko
ale opowiadanie pierdół że karmienie piersią "wyrządza krzywdę w kontekście seksualnym" to chyba może tylko ktoś kto "w kontekście seksualnym" sam spore odchyły. Może dla matek zafiksowanych na macierzyństwo. Mi na szczęście nie odwaliło po porodzie i potrafię rozgraniczyć bycie matką, a bycie kochanką. Seks jest ważny w moim życiu, był wcześniej i nie widzę powodu aby to zmieniać tylko dlatego że jest dziecko. A to że biegający, gadający malec z zębami łapiący mnie za cycka może mnie irytować, to już moja prywatna sprawa. Może ciebie nie irytowałaby córeczka która ciągnie cię kilka razy dziennie za "ptaka" bo ma taką ochotę. Nie ważne że to niczemu nie służy, ale jeśli miałaby taką ochotę? :P

Gość ja tylko
Mała czarna kawka 22 - jest różnica pomiędzy paradowaniem nago a karmieniem piersią, nie uważasz? Dla mnie naga pierś w filmie czy na żywo przy mojej twarzy, to żadna różnica. I tu goły cyc i tam.

Gość Zuzanna Amelia & 9
18:41 [zgłoś do usunięcia] ja tylko To prawda, pamiętam jak jako małe dziecko zobaczyłam w TV panią która stała jak ją Bóg stworzył. Długo nie mogłam się otrząsnąć. To naprawdę nie jest wskazane dla malutkiego dziecka. Z biegiem lat to mi wyparowało z głowy, ale długo o tym pamiętałam. To jednak niezdrowe Bardzo dobry przyklad. Bo gdybys od malego byla obyta z nagoscia to taki obrazek pani w TV nie wywolalby u Ciebie szoku. Ludnosc prymitywnych plemion w goracych rejonach swiata chodzi nago lub prawie nago i jakos nie staja sie zboczencami z tego powodu.

Gość ja tylko
Aha, odpisałam wyżej trochę nie na temat. ale opowiadanie pierdół że karmienie piersią "wyrządza krzywdę w kontekście seksualnym" to chyba może tylko ktoś kto "w kontekście seksualnym" sam spore odchyły. Jednemu dziecku to będzie "zwisało" a inne jak ten chłopiec z filmiku co mama go karmiła jak ten już był chodzący do szkoły, to kto wie, może mu to nie wyjść psychicznie na zdrowie.

Gość ja tylko
Bo gdybys od malego byla obyta z nagoscia to taki obrazek pani w TV nie wywolalby u Ciebie szoku. Ale wywołał. Nie chciałabym zapamiętać piersi mojej mamy, wybacz.

ja tylko - proszę Cię , naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy obnażoną piersią a całkiem nagą kobietą? W takim razie w ogóle powinniśmy chodzić ubrane jak muzułmanki.

"Nie ważne że to niczemu nie służy," tyli że karmienie piersią służy właśnie zdrowiu dziecka i fizycznemu i psychicznemu. tymczasem wy staracie się tę prawdę zakłamać przy użyciu jakichś "radzieckich naukowców" żeby tylko wam wygodniej było. zresztą nie wiem czy z egoizmu czy z głupoty zwyczajnej. może po prostu uległyście tej wszechobecnej seksualnej propagandzie wg której jak kogoś obrzydza dwóch pedałów walących się w dupska to jest "nietolerancyjny" i się leczyć powinien z "homofobii" ale jak ciebie obrzydza 4 latek ciągnący cyca to jest "normalne". świat zwariował.

Gość ja tylko
A niby to czemu naga pierś miałaby być czym lepszym, czy innym niż naga pipka za przeproszeniem. Może pierś wydalaby się dziecku czymś "gorszym", nie tobie to osądzać.

Gość Zuzanna Amelia & 9
Wywolal bo nie bylas wczesniej z tym obyta. Sama to napisalas. Jestes wlasnie typowym przykladem do czego doprowadza pruderia i taka /moim zdaniem - niezdrowa/ wstydliwosc. Ja bym wolala aby moje dzieci mogly ogladac mnie nago od najmlodszych lat niz mialyby byc potem narazone na taki wlasnie szok jak u Ciebie.

Dziecko nie pamięta tego w jakiej sytuacji widziało gołe ciało ale pamięta że wogóle widziało. Czy to karmienie w późnym wieku czy paradowanie nago. Powtarzam! to moje zdanie ! Wy sie nie musicie z nim zgadzać! Nawet nie musicie sie zgadzać.

Gość ja tylko
offerna - na szczęście to ja decyduję czy obrzydza mnie dwóch gejów którzy idą za rękę po mieście, czy 8 latka wisząca na matczynej piersi.

Gość Zuzanna Amelia & 9
ja tylko - piers kojarzy sie dziecku z pokarmem /jesli jest karmione piersia/ Za to nie slyszalam nigdy o przypadku karmienia pipka.Wiec to mocno bezsensowny przyklad.

Gość ja tylko
Ja bym wolala aby moje dzieci mogly ogladac mnie nago od najmlodszych lat niz mialyby byc potem narazone na taki wlasnie szok jak u Ciebie. Zuza - spokojnie, szok przeżyłam jak byłam maluszkiem. Potem na podwórku i w szkole podstawowej nie raz bawiliśmy się w doktora :P szoku wtedy nie doznawałam, bo to był właściwy czas. Pruderyjna bynajmniej nigdy nie byłam, nie jestem i nie będę. Seks jest dla mnie bardzo ważny i zawsze był :)

Gość 23123123123123
Nie nakręcajcie się, od razu widac że autorka to kobieta, która zreszta na innym topiku pisze: "kangusek Ja używam tego żelu od jakiegoś czasu i nie mogę na niego nażekać ponieważ łądnie sie pieni, nie podrażnia i chyba dobrz oczyszcza skórę. Też mam rozszeżone pory, ale po żelu nie zaobserwowałam duże poprawy. Pory nadal są widoczne. Może któraś z was ma jakiś sposób na zamknięcie porów??"

"Dziecko nie pamięta tego w jakiej sytuacji widziało gołe ciało ale pamięta że wogóle widziało." tylko że jeżeli nie traktuje się tego ciała tak jak wy je traktujecie - wyłącznie jako obiektu seksualnego to nie ma z tego powodu żadnych "seksualnych zaburzeń". to zależy od wychowania. tak jak zuzanna napisała, jacyś papuasi całe życie chodzą na golasa i jakoś zboczeńcami nie są. ale jak ciągle dziecku kładzie się ten seks do głowy to faktycznie dobrze się to skończyć nie może.

Zastanawia mnie tylko grono popaprańców porównujących to do pedofilii. Jasny sygnał, ż mają problem z sobą samymi. Jak pozbawione własnego życia osobistego mohery

Gość ja tylko
ja tylko - piers kojarzy sie dziecku z pokarmem /jesli jest karmione piersia/ Za to nie slyszalam nigdy o przypadku karmienia pipka.Wiec to mocno bezsensowny przyklad. Niby tak, ale jeśli oglądałaś ten program o matce karmiacej 8 latkę, to chyba widziałaś jakie zabawy urządzała sobie ona z siostrą? Zapychanie bluzek, paradowanie z niby to biustem i gadanie o cyckach, nie doczekanie aż one urosną, tak się wypowiadały. Cholera,może jestem nienormalna, ale to było takie co najmniej niesmaczne :-O A przecież też piersi kojarzyły im się jedynie z karmieniem, a jednak jakieś skrzywienia miały te dziewczynki.

ja tylko - bo piersi od zawsze służyły do karmienia, to nasza kultura zrobiła z piersi obiekt seksualny. To że dziecko ssie pierś jest NATURALNE. To żadne zboczenie.

Gość ja tylko
23123123123123 - szło się domyślić. Chciała rozkręcić całkiem ciekawy topik, ale po co udawała faceta? Chyba żeby było ciekawiej :)

Gość Zuzanna Amelia & 9
09.08.2012] 18:57 [zgłoś do usunięcia] ja tylko Zuza - spokojnie, szok przeżyłam jak byłam maluszkiem Aaaaa rozumiem. Ludzie !!!! Kolejnego geniusza mamy na kafe. pamieta co widziala jako maluszek. Dziewczyno ty sie zglos do polskiej akademii nauk. Jestes curiosum tego swiata. naukowcy uparcie twierdza ze z wczesnych lat nie pamietamy tego co widzimy a tu taki geniusz jak Ty im zaprzecza. No prosze jakie Einsteiny na tej kafe...

topik topikiem ale takie problemy są naprawdę :/