Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tosia_bez an

wyprawka do przedszkola dla 4-5 latka

Polecane posty

Gość tosia_bez an

Witam! Chcialam zapytac doswiadczonych mam, co na 100% jest potrzebne w przedszkolu, co na 100% co roku jest w wyprawce... w przedszkolu córki jeszcze nie ma listy, caly czas jest zamkniete wiec nie mam nawet kogo zapytac a juz powoli chcialabym zacząć kupować potrzebne rzeczy z góry dzieki

Gość Natalia BB eskulap.
Być może przedszkole pobierze pieniadze i zakupi ją, u nas tak było.

kapcie :) wiecej pewniakow nie ma bo jedne przedszkola same kupuja pomoce i przybory a inne zlecaja rodzicom :)

Wymagania mogą się różnic w poszczególnych placówkach, ale tak ogólnie to: -kredki ołówkowe i świecowe -farby, pędzelki i kubeczek na wodę -papier kolorowy (czasami życzą sobie blok techniczny kolorowy również) -paczka papieru xero (do xerowania ćw i jako blok rysunkowy) -blok techniczny -nożyczki -klej (w ilościach hurtowych) -ołówek -gumka do mazania -plastelina -bibuła (z reguły kupowana do podziału, więc każdy przynosił jeden kolor) -kubeczek, pasta i szczoteczka do mycia zębów (nie wiem jak z ręcznikiem - w niektórych placówkach trzeba go we własnym zakresie przynieść i ma być podpisany, w innych są) -woreczek na obuwie zmienne i drugi na strój gimnastyczny Więcej mi teraz nie przychodzi do głowy.

Wstrzymaj się z kupowaniem. Wielu rodziców przepłaca za "firmówki",a potem się okazuje, że dzieci ze wszystkiego korzystają wspólnie i jest płacz, bo "moje były z batmanem". Poza tym najlepiej jak nauczycielka określi co jest potrzebne. Wiadomo, że z pieniędzmi jest w przedszkolach krucho, ale niektóre sporo rzeczy kupują we własnym zakresie.Albo zbierają pieniądze i kupują hurtowo jednakowe produkty dla wszystkich grup.

Gość Madras
Na pewno worek na obuwie zmienne i drugi na strój gimnastyczny, ewentualnie wieszak na ubranie. Nasze przedszkole zapewnia wyposażenie papiernicze, za książki dla 5-latków płacą rodzice.

Gość Madras
Buty zmienne: porządne kapcie dobrze trzymające stopę, z antypoślizgową podeszwą. Strój gimnastyczny: koszulka bawełniana z krótkim rękawem + bawełniane krótkie spodenki z wygodną gumą albo luźne getry, skarpety. Nic sztucznego, w miarę bez zamków, sprzączek i innych trudnych zapięć.