Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona.

Czy to może być torbiel?

Polecane posty

Gość zaniepokojona.

Witam. Mam problem i potrzebuję waszej pomocy Otóż moje ostatnie cykle miesiączkowe robią się co raz dziwniejsze. W obecnym okresu dostałam 19 lipca trwał do 25 lipca. Później przez kilka dni nic się nie działo aż do 30 lipca kiedy to dostałam plamienia (głównie przy podcieraniu) i plamienie trwało aż 4 dni! Nigdy wcześniej nic takiego mi się nie zdarzyło. Przynajmniej nie tak długo. Tylko raz miałam małe krwawienie w okresie owulacji ale były to raczej nitki krwi w śluzie a nie plamienie. Teraz ciągle boli mnie podbrzusze i ogólnie nie czuję się najlepiej. Czy któraś z was miała taki problem? proszę o jakieś sensowne odpowiedzi. Odpowiem jeszcze za ewentualne pytania o ciążę otóż uprawiałam peeting 9 dnia poprzedniego cyklu. Uważaliśmy z chłopakiem więc nic się do środka nie dostało, poza tym okres dostałam normalnie. Na wszelki wypadek zrobiłam też test ciążowy w obecnym cyklu, tydzień temu i wyszedł negatywnie. Z tego względu zakładam że ciążę można wykluczyć I tak wiem że to nieodpowiednie forum ale na ginekologii niestety nikt nie odpisuje...

Mam dopiero 18 lat, ekspertem nie jestem, więc najprościej odesłać Cię do ginekologa. Ale widzisz, moja matka ma raka i miała torbiele i w sumie miała podobnie, tylko wydaje mi się, że gorzej. Na wszelki wypadek powinnaś zrobić badanie, zdrowie jest tak ważne. I nie martw się, szybko się je usuwa i proszę, nie załamuj się. Cokolwiek się stanie, pokaż, że dasz radę! Trzymam kciuki i liczę, że wszystko będzie okej!

Kochana. Mam dobrą wiadomość. Myślę, że masz torbieli, torbiel to nagły ból i boli po bokach. Pewnie masz zapalenie pęcherza. To nic takiego i nie jest tak trudne do wyleczenia. Nie martw się.

Gość Malajka_aaa
podbrzusze ? Ale boli Cie konkretnie któraś strona ? Bo z torbielem jajnika to jest tak ,że boli zazwyczaj po jednej stronie no chyba ,ze jestes jakims wyjątkowo pechowym przypadkiem i masz po obu torbiel ale to mało prawdopodobne.

Gość Malajka_aaa
Jeśli nawet to torbiel to wyluzuj ;) Jak ktoś już napisał leczy sie to łatwo ale trzeba sie przejść do gina po receptę na leki.

Gość Malajka_aaa
Też uważam ,że to bardziej pęcherz jeśli boli Ci samo podbrzusze a nie sam jajnik.