Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziulah

glukoza w moczu :(

Polecane posty

Gość madziulah

Piszę aby prosić was o radę. Jestem w 18tc. Dziś robiłam rutynowe badanie krwi i moczu. W moczu pojawiły mi się 3 jednostki glukozy a nigdy jej nie miałam. Trochę sie wystraszyłam. Jutro (czyli po 24h) idę powtórzyć mocz i chcę też zrobić poziom cukru we krwi. Powiedzcie czy taki poziom glukozy w moczu to coś niepokojącego czy może być wynikiem nadmiaru spozytego wcześniej cukru? Dzień wcześniej zjadłam bardzo dużo owoców. Wizytę mam we wtorek dlatego sama chce powtórzyć jutro badania. Czy któraś z was tak miała i było ok? Czytałam że minimalne ilości glukozy w ciąży mogą się pojawić ale i tak się denerwuję:(

Gość madziulah
up

Gość wcale jeszcze
nie swiadczy o cukrzycy. Jesli podczas kolejnych badan cukier bedzie sie pokazywal to wtedy mozna podejrzewac cukrzyce. Mala ilosc glukozy lub bialka w moczu u ciezarnych to nic niepokojacego. Musisz kochana pilnowac tego, rob badania i patrz czy aby cukier nie wzrasta. Cukrzyca objawia sie okolo 24 tc. pozdrawiam i mam nadzieje ze wyniki beda ok.

Gość madziulah
dzięki za uspokojenie. Zobaczę jak będą wyglądały wyniki po 24 h no i czy glukoza we krwi est ok

Gość cukiereczeeeek
cukier w moczu pojawia sie zazwyczaj gdy poziom glukozy we krwi jest duzszy czas ponad norme.koniecznie zrob cukier z krwi.jak ten cukier w moczu byl oznaczony ??? tak?? 3(+++)

Gość madziulah
nie 3 mmol/l