Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Invisible11

ziomek potrzebuje pomocy sluchajcie powazna sprawa

Polecane posty

6 Invisible11 Czesc jestem nastolatkiem w wieku 16 . Jestem osoba dosc spokojna, wiekszosc mi mowi ze jestem zabawny i spoko. Tylko prawde mowiacczesto jestem malomowny z czym mi bardzo zle. Sam nie wiem o czym gadac z innymi, z osobamiktorych nieznam, tym bardziej z osobami starsZymi. Niepotrafie rozmawiqc z osobami starszymi a jak sami mnie o cos zapytaja mam problemy z odpowiedzia. Czesto wpadam takie ' depresje'kiedywgl niemam humkru nic mi sie nie chce i nie chece mi sie nic robic. Jestem wtedy jak w duch. Bardzo mi zle z ttm da sie temu jakoszaradzic? Z jedynaosoba,z ktorasiewspanialedogadujejest moja dziewfzyna z nia moge robic wszystko i o wszystkich rozmawiac. Z niamam najlepsze kontakty, lepsze niz z moimi rodzicami. Z rodzicami ogolnie mam srednie kontakty malo z nimi rozmawiam a nawet bardzo malo, ale to jest tez moja wina nie znajduje czasu by siasc z nimi i sprobowac porozmawiac, w koncu to im zawdzieczam dafh nad glowa i utrzymanie. A wracajac do mojego problemu to chcialbym uslyszec pare porad co moglbym zrobic, a podejme sie kazdej proby, zebym mogl, potrawil rozmawiac z innymi normalnie. Podam przyklad: siedzimy na balkonie klai sie rozmowa a ja siedze cicho boje sie powiedziec co kolwiek i sam nie wiem co mowic, jak zaczac.Zawszesiedzei slucham a mi jest z tym nie przyjemnie. Jak byc bardziej o.czym rozmawiac i na jakisposob,nie chce slyszec odpowiedzi typu badz soba etc. Probuje czasami sam zaczac rosmowy ale ciezko mi to.idzie po prostu jestem juz tak nastawiany psychicznie i jie potrafie sie przelamaf. Naprawde orosze o.pomoc.

Gość fochland
wiesz, chyba rozumiem jaki masz problem ale weź pod uwagę, że jeszcze się uczysz i życie poznajesz, nie masz konkretnych zainteresowań, jedynie trochę masz wiedzy ogólnej przeczytanej w internecie albo z lekcji historii , gdy trochę poznasz życie i w kuper oberwiesz od życia to na podstawie własnych doświadczeń życiowych będziesz otwarty do życia, teraz aby pogawędzić poznaj dobrze historię powstania warszawskiego albo powstań śląskich lub wielkopolskich, poznaj nazwiska bohaterów, którzy o Polskę walczyli , teraz patrzysz na IO w Londynie i za chwilę to będzie historia, wystarczy, że poznasz nazwiska zawodników, którzy walczyli w rywalizacji i już można pogawędzić , a poza tym pamiętaj o powiedzeniu, mowa jest srebrem a milczenie jest złotem

" mowa jest srebrem a milczenie jest złotem " co do tego uwazam ze jest to madre powiedzenie ale chyba nikt nie chce w 'ekipie' osoby ktora ttlko siedzi i milczy, nie ma nic do powiedzienia. Z wiekiem sie to przelamuje ? Nie potrafie rozmawiac z ludzmi sprawia mi to ogromne trudnosci.. Na przyjaciol i znajomych nie narzekam bo mam ich co.prawda duzo nawet bardzo. Ale moj problem polega ze nie potrawie znajomosci powiekszac tylko mi sie pomniejszaja, tracac starych.