Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ihateperiod

Pracodawca w UK ciągle obcina mi godziny!!!Mam dość!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ihateperiod

Sorry,za tytuł,ale muszę się wyżalić.Pracuję w jednej firmie już kilka miesięcy i za każdym razem nie wypłacają mi wszytkich przepracowanych godzin.Nie mam ju siły,czas się zwolnić.Czy mogę jakoś odzyskać moje godziny,da się z tym coś zrobić?Można zgłosić to do jakiegoś urzędu?

Gość vshhsvshsh
Wiesz mozeez walczyc o swoje prawa. Zapisuj sobie dokładnie godziny w jakich pracujesz i idź po poradę prawną ( zazwyczaj porada jest za darmo, a jak już będą coś działać to płacisz). Nigdy nie walvzylam z pracodawcą ale wiem że np w restauracjach ( i to tych które powinny uchodzić za luksusowe) pomiataja ludźmi, oszukują z godzinami. Znam gościa którego zwolnili bez wypowiedzenia, postraszyl ze pójdzie do sądu a pracodawca się wystraszył o zapłacił odprawę. Jak ci nie beda chcieli normalnie płacić to postrasz sądem, jeśli nic nie da to naprawdę idź do sądu.

Nie powinnaś dać się tak wykorzystywać, jakaś pomoc prawna w uk jest Ci potrzebna. Tak jak wyżej: konsultacje zazwyczaj są za darmo, sama wszystkiego nie rozwiążesz, a tak to ktoś Ci pomoże. Kiedyś miałam koleżankę w Londynie, Monika Sharma się nazywala, która też zajmowała się takimi sprawami. Poszukaj w internecie, firm jest sporo teraz.

Gość idz do cab i zapytaj
citizen advice bureau, porady sa bezplatne, napewno cos wywalczysz, powodzenia:)

Gość wkurza mnie to wszystko..
Słuchajcie,może mi ktoś doradzi jak to jest z przerwami w UK.Gdzie można się dowiedzieć dokładnie w jaki sposób,za ile godzin pracy,itd ''odbierają '' przerwy.Mam taką sytuację,że pracuję w każdy dzien tygodnia inną ilość godzin i za każym razem(tzn. każdą wypłatą) mam bardzo dużo ''obcinane''.Kolega z pracy,który pracuje zawsze po 7 h nigdy nie ma odejmowanego czasu.Nie wiem do kogo się zwroić,bo akurat moj szef jest mało rozmowny w tej kwestii.Za wszelkie rady z góry dziękuję.

Gość marika..
powinnas miec w kontrakcie zapis odnosnie przerw i czy sa one platne czy nie itp. kontrakt jest podstawa.