Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogubiłamsię

decyzja życia, doradzicie?

Polecane posty

Gość ccccccccccccccccccc44
ale sposoby badań masz zupełnie inne -tak w wielkim skrócie

Gość SzCzerze mowiac
Tylko zacofani Polacy robia sobie siare za granica. Zaden inny narod w Europie nie jest taki zacofany z jezyka jak my. No moze Holendrzy ktorym sie wydaje ze umieja mowic a gooowno kumaja.

Gość Panienka Róża
A co z tą geografią: Geografia nauka przyrodnicza, humanistyczna i społeczna (wikipedia) A co z historią? Co filozofią? A co z kulturoznawstwem? Czyli jeżeli badamy to "społecznie" to jest to nauka społeczna, a jak badamy "humanistycznie" to humanistyczna?

Przecież masz odp w tym linku co wkleiłam! czytaj ze zrozumieniem

Gość pogubiłamsię
sie porobiło

Gość aj ja jaj
To mu przemow do rozasadku, z praca nie jest tak latwo, a co jesli bedziecie bez pracy 3 miesiace oszczednosci sie skoncza i trzeba bedzie wracac, do czego?

Gość Panienka Róża
Tak, wiem inne metody. Poza tym definicja nauk humanistycznych to: "grupa nauk, których przedmiotem badań jest człowiek jako istota społeczna", więc tak czy inaczej nauki humanistyczne i społeczne są bardzo do siebie zbliżone i wzajemnie się przenikają. Tego nie zaprzeczysz.

Gość pogubiłamsię
własnie on o tej opcji nie chce słyszeć, jest optymistą a ja pesymistą haha super! on chce wyjechac i tyle....twierdzi,że tak niczego się nie dorobimy tylko na pokomornym dożywocie na stancjii

Poczytaj sobie metodologię nauk społecznych i nauk przyrodniczych czy humanistycznych, tam masz wytłumaczone dość jasno różnice! Wszystko zależy od dziedziny w jakiej sie specjalizuje, bo określenie socjologia jest pojęciem zbyt ogólnym. I dlatego na socjologii masz długo takie przedmioty jak metodologia, statystyka czy ekonomia. Bo socjolog może zajmować się np tematyką ekonomiczną czy gospodarczą, i też powiesz na niego, że jest humanistą??

pojedź, wybadaj i jak się ułoży on do Ciebie przyjedzie myślę, że warto spróbować tylko oceńcie najpierw czy jesteście w stanie żyć daleko od rodziny ja też wyjechałam (co prawda nie z powodu pracy, ale jednak) no i z początku strasznie tęskniłam za rodziną..

Gość pogubiłamsię
ale on nie chce zebym jechala sama..........

Gość Ciekawie mówicie
Dlaczego tak straszycie dziewczynę... Początki nigdy nie są łatwe!!! Przecież nie musi iśc od razu pracowac do biura, może zając się czymś innym, ważne, żeby się uczyła języka, poznała dobrze miasto. Trzeba się starac, pokazac z dobrej strony. Trudno, żeby od razu wylądowac w raju.

Gość pogubiłamsię
własnie ja piszę,ze nawet raju nie wymagam , jestem skromna , chce zyc po prostu normalnie z nim.....chory kraj nasz tego mi niezapewni