Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sialalalalaehh

co zrobic z swinką morską? :(

Polecane posty

Gość sialalalalaehh

mam swinkę długowłosą poł roku. Problem w tym, że mam straszną alergię na nią. Miałam jakies 2 lata temu robione testy na alergię i wyszło, że tylko na roztocza, więc nie wiem jakim cudem. Przez to cały czas mam katar, dostałam zapalenia zatok od alergii i omal nie dostałam przez to zapalenia ucha srodkowego. Cały czas zatkany nos.. Doszłam do wniosku, że muszę ją gdzies oddac, ale jak nie chcę jej dawac byle komu. Chcę żeby ktos się nią dobrze zaopiekował, a ze znajomych nikt nie może zapewnic jej dobrych warunkow. Jedna koleżanka chciała, ale powiedziała, że będzie ją trzymac w piwnicy, a tam mają ciemno, smierdzi tam. Więc nie. Po za tym moja swinka jest bardzo niesmiała i tylko mnie się nie boi, więc nie wiem jakby ona sobie poradziła wsrod nowych ludzi.. Co mam robic? W ogole gdzie ją mogę oddac żeby miec pewnosc, że ktos się nią dobrze zajmie? Na samą mysl, że będę musiała ją gdzies oddac aż płakac mi się chce, ale chyba nie mam innego wyjscia.. Pomozcie, gdzie ją oddac? :((((((((((( : (

Gość asdfghjkl;
daj ogłoszenie na Tablica.pl że chcesz oddać świnkę morską i może się ktoś zgłosi

Gość siukkkia
nie znam się na alergii, ale może jakieś zastrzyki by pomogły? ja bym w życiu ukochanego zwierzątka nie oddała...

Gość fhdsgfhggdhs
a do zoologicznego oddac?

Gość sayaha
na Tablica nie koniecznie znajdzie się osoba, która odpowiednio zajmie się zwierzakiem, oddając świnkę do adopcji masz zapewnione że organizacja zapewni dobry dom zwierzakowi

Gość sayaha
@fhdsgfhggdhs jak im się w zoologu nie uda sprzedać świnki to oddadzą ją na karmówkę dla zwierząt.

Gość mika1234567899
nieoddawaj jej ja gdybym musiała moją oddać bym umarła wole mieć zatkany nos nyiż życ w swiadomości że jej życie już nie bendzie szcześliwe bez prawnego opiekuna!

Gość gość
Weź po prostu wyrzuć do śmietnika i już

Gość gość
No nie wiem moze niby przypadkiem,niech ci do kibla wpadnie? Niby przypadkiem spuścisz wodę i po problemie :)

Gość gość
Przecież to durne bydlę w ogóle nie czai bazy u kogo będzie

Gość gość
Prawdopodobnie problem ze swinka po dwoch latach zniknal... Na zatkany nos polecam plukanki ze sola. Jak ktos ma z tym problem to polecam sobie wpisac to w wyszukiwarke ( ja wyleczylam sie z uzaleznienia od kropli nosowych)

Gość gość
Oddaj ją mnie xd Nie no, ale tak na serio, to oddaj ją komuś z rodziny albo znajomemu. Nie oddawaj do obcych ludzi, bo nie wiesz jakie mają zamiary wobec niej i czy w ogóle wiedzą jak opiekować się świnką. Jeżeli jest długowłosa, to zanim ją oddasz uprzedź tą osobę, że będzie musiał codziennie ją czesać i ewentualnie przycinać sierść na lato. Myślę, że pomogłam, życzę powodzenia! ;3

Gość gość
Czy mogłabyś mi ją powierzyć Bożena lizurej ul.osadników 39 67-200 Głogów