Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIVELAZIONE

Czy alkohol to dobry prezent?

Polecane posty

Gość NIVELAZIONE

kupiłam na wycieczce alkohol dla bliskiego kolegi jako upominek. dobry pomysł czy nie? on ma partnerkę i pomyślałam, że alkohol to taki niezobowiązujący prezent i że kobieta nie będzie się dopatrywać nie wiadomo czego

Gość trtrtretrgrt
a po chuj kupujesz jakieś upominki facetowi, który ma dziewczyne? stuknij się w czoło 🖐️

Gość NIVELAZIONE
bo to mój dobry znajomy, co w tym dziwnego?

Gość trtrtretrgrt
to, że skoro bierzesz pod uwagę to, że jego laska może sobie coś pomyśleć oznacza, że nie powinnaś się wpieprzać między wódkę a zakąskę i prowokować między nimi jakieś kwasy. Ale za tępa jesteś widzę, żeby to ogarnąć 🖐️

Gość NIVELAZIONE
sam jesteś tępy, jeśli tego nie rozumiesz! alkohol to niezobowiązujący prezent. gdybym dała mu perfumy czy coś z ciuchów mogłaby mieć pretensję, ale nie alkohol - szczególnie regionalną specjalność - ogarnij się!

Gość trtrtretrgrt
prezent to prezent, niezależnie od tego co to jest. Baba nie myśli "o, kupiła mu wódkę a nie perfumy, jest ok" tylko "po jaki chuj kupowała mu cokolwiek?" :o ale tak jak wyżej - nie ogarniesz 🖐️

Gość NIVELAZIONE
bez przesady. traktujesz kobiety jak pół mózgi, które nie potrafią odróżnić gestu sympatii od podtekstu :(

ostatecznie możesz go zapytać czy może bez problemu przyjąć ten upominek tzn. czy nie będzie miał z tego powodu nieprzyjemności

Gość jagódka-niebudka
alkohol to prezent neutralny tak jak słodycze

Gość NIVELAZIONE
no właśnie neutralny. spróbowałam dobrego alkoholu i chciałam, żeby on też spróbował- bez podtekstów

Gość Pierdogrzmot urzędniczy
po chooja kupiłaś koledze co ma partnerkę ? Bzykacie się ?

Gość witkowskii
ja myślę, że dobry, tylko warto pokusić się o jakiś oryginalny trunek np żubrówkę paloną, którą ostatnio jestem bardzo zachwycony :)

Gość aaalwinn
Jak najbardziej alkohol jest zawsze miło widziany, zwłaszcza przez mężczyzn. Moim sprawdzonym pewnikiem jest Żubrówka z trawką, zawsze wywołuje uśmiech

Gość oscar_akej
Ja ostatnio wyjeżdżałem służbowo do Aten i kupowałem właśnie żubróweczkę bizon grass. Lepiej wybrać nie mogłem ;)

Gość paweł gaweeł
Sprawdziła się? Właśnie jadę zagranicę i zastanawiam się nad prezentem dla moich znajomych

Gość gość
Ja zawsze jak jadę do Francji to biorę kilka butelek Żubrówki, Francuzi ją uwiebiają.

Gość gość
taaaa..... jakby to miał byc niezobowiązujacy prezent dla kolegi to jego baba by wiedziała i nie miałabys problemu. Nie wie ze chłop ma dobra koleżanke?

Gość gość
Przecież prezent alkoholowy daje się obojgu w tym przypadku i najlepiej wypić razem. Raczej niestosowne jest dawać prezenty chłopakowi jeśli ma dziewczynę. Chyba, że to jakieś oficjalne podziękowanie zwiazane z praca. Ja czasami lubię dać w prezencie jakiś fajny alkohol. Jak np jadę do Francji zabieram kilka butelek Żubrówki, w Polsce to raczej dobre wino

A nie możesz tego prezentu wręczyć im obojgu jako parze, tylko musi być dla niego? Jeśli nie ma podtekstów, to znaczy, że skoro jest Twoim kolegą, to jego dziewczyna powinna być Twoją koleżanką i nie rozumiem, dlaczego robisz prezenty jemu z osobna, zamiast obojgu naraz.

Gość Zimny Ogień
Bardzo dobry, elegancki prezent, ostatnio przyniosłam butelkę Żubrówki Palonej na babski wieczór i było super :)

Gość kankiel
Zależy dla kogo taki prezent - bo to też nie chodzi o to, aby kupić alkohol na siłę. Moi rodzice co rok dostają ode mnie wino, ale zawsze dobrane smakowo, takie jak lubią i po prostu wiem, że będą zadowoleni. W tym roku to będzie włoskie wino z zestawem słodyczy, taki kosz świąteczny, w gazeta Centrum Wina jest pokazany. I po prostu wydaje mi się, że taki prezent będzie bardziej praktyczny.

Gość gość
A niby czemu alkohol miałby być jakąś aluzją? :) To normalny prezent! Który zawsze się sprawdza w każdej sytuacji. Mnie na urodziny kumpel kupił dobry kokosowy likier z http://www.wodkiraciborskie.pl/ i byłam strasznie zadowolona. :)