Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo zmartwiona

jakie są szansę że donoszę ciąże?

Polecane posty

Gość bardzo zmartwiona

Witam. Trzy lata temu zaszłam w ciąże i nie miałam żadnych obaw, jednak w 12 tygodniu stwierdzono, że ciąża od 5 tygodnia się nie rozwija. Później zaszłam w ciąże po 8 miesiącach. Na początku miałam trzy razy krwawienia po których byłam w szpitalu i do 23 tygodnia brałam duphaston. Donosiłam i urodziłam po terminie. Jednak teraz, rok i 8 miesięcy po porodzie znów jestem w ciąży. Wprawdzie nieplanowanej ale nie było też zabezpieczeń, z pełną odpowiedzialnością co do możliwych konsekwencji. 5 testów ciążowych pozytywnych, 38 dzień cyklu. Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale koszmarnie się boję że znów może się coś stać. Jutro idę do lekarza, niestety innego niż poprzednio bo przeprowadziłam się, nie wiem jaki jest ten lekarz. Jeśli w poprzedniej ciąży brałam duphaston teraz też powinnam? Jakie są szanse że znów stracę ciążę? Nie przeszłabym tego kolejny raz... W obu poprzednich ciążach na samym początku zostawały wykryte torbiele na jajnikach. Czy to może mieć związek z moimi problemami? Skoro wtedy miałam torbiele tzn że i w tej ciąży też mogę je mieć? Czy torbiel może spowodować obumarcie płodu?

Gość no my tu nie jestesmy lekarzam
i jesli masz wątpliwosci idz do ginekologa!!!

Gość najpierw tooooooooooooooo
najpierw trzeba bylo wyleczyc te torbiele a dopiero potem zachodzic w ciaze jestes nie odpowiedzialna!!!!

Gość bardzo zmartwiona
tylko ze po każdej ciąży torbiele znikały samoistnie. A zaczynały się tworzyć tylko w ciąży. Zawsze byłam na bieżąco badana z tego powodu.

Gość kazdaciazajestinna
wiec nie wspominaj, tylko dla wlasnego ebzpieczenstwa nie nos ciezarow, nie skacz, nie przemeczaj sie, nie biegaj....Bedzie dobrze. Ja tez poronilam I ciaze- nie wiem dlaczego (miala tez przy tej poronionej ciazy krwiaki-ale one nie mialy raczej wplywu na poromnienie). Przy drugiej wszytsko bylo ok, przy trzeciej ciazy tez (ale przez 3 pierwsze miesiace musialam lezec bo mialam torbiel, ktora mogla sie rozlac -wchlonela sie). Jak widac kazda ciaza inna. Bedzie dobrze!!!

Gość kazdaciazajestinna
no i bez konsultacji z lekarzem nie bierz duphastonu. A jesli tak panicznie sie boisz to idz do ginekologa wczesniej i pwoeidz o co chodzi.