Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niepoinformowana mama

Sex po cesarce

Polecane posty

Witam Mam pytanie do doświadczonych kobiet. Po jakim czasie współżyłyście ze swoimi mężczyznami po porodzie ( cc i naturalnym). Czemu lekarz zaleca wstrzemięźliwośc sexualną 6 tygodni ?

Gość miałam 2 x cc
po 1 cc już po 11dniach i było ok, po 2cc pierwsza próba po 3tyg-bolało, kolejne podejście po 4tyg i było ok.

Ja jestem po cc 15 dni Chcieli byśm zacząć ale boje sie ,żeby nie było później konsekwencji

Gość mumineeek
po cc 3 tyg i bylo ok

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Ja po naturalnym ponad 3 miesiące dopiero się zdecydowałam, ale bolało jak cholera. Syn ma rok a ja dopiero od niedawna zaczęłam cieszyc się seksem i przestało mnie bolec po około 10 miesiącach, chociaż teraz też nie mogę za długo i za 'ostro' :P. Po prostu źle się goiłam, długo mnie bolało. Lekarz zaleca 6 tygodni przerwy ze względu na połóg. Chociaż ja sobie po porodzie naturalnym nie wyobrażam seksu po 6 tygodniach, ledwo wtedy siedziałam. Cesarki nie miałam, więc się nie znam. :) Ale z tego co czytam na forum babki szybko się decydują. Powinno się czekac ze względu na to, że odchody połogowe mają bardzo bardzo dużo bakterii i jest to po prostu bardzo niehigieniczne.