Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwnie mi....................

roczniak...problem intymny

Polecane posty

witam mój synek ma rok i miesiąc od jakiegoś czasu jak jest bez pieluszki (przy przewijaniu, kąpieli itp) zaczepia się za siusiaka... nie wiem jak na to reagowac!! czy to normalne w tym wieku? wsyd mi zapytac kogo kolwiek a zreszta to naprawde prywatna sprawa...

Gość czekając na rozum
normalne dziecko poznaje swoej ciało wyluzuj :)

Gość kreolka___
a dlaczego ci wstyd? ty normalna jestes? to fizjologia u dziecka,a ty sie wstydzisz? kupy tez sie wstydzisz?

Gość juikolp
ale masz problem, oczywiście że to normalne, dla dziecka siusiak to jak ręka czy noga. Jak dotyka sobie palca o ręki to też cie to dziwi. mały poznaje swoje ciało.

Poważnie sie pytasz? dziecko poznaje swoje ciało, tak jak chwyta sie za ucho czy nos tak chwyta sie na penisa, roczne dzieci nie mają problemów intymnych wstyd przychodzi dużo później.

a jak reagowałaś kiedy było ciekawe jakie ma palce, uszy, kolanka? Przeciez to taka sama część ciała a dziecko jest ciekawe samego siebie...

Gość 090-09
to ty masz problem a nie dziecko, to normalne, takie dziecko nie ma przecież poczucia wstydu,

chodziło mi o to ze nie chciałam pytac np kolezanki która ma synka, tesciowej...bo to chodzi o siusiaka mojego malucha :p no tak mały poznaje swoje ciało ale ja sama nie wiedziałam czy na to reagowac, i jak? bo chce załozyc pampersa a on sie tam ciągnie i cięzko mu zabrac raczkę , ale skoro tak juz jest to niech będzie :) dzięki za wypowiedzi :)

daj mu do raczki podczas przewijania coś kolorowego i po kłopocie :) jesli nie ma żadnej infekcji która by była powodem dotykania penisa tylko fizjologia to odwróci uwage malucha i rób swoje.

Gość mysle ze to zalezy od kobiety
;D maly samiec;D mojej kolezanki maz ja sie raz kapal z malym to maly zlapal jego za penisa.. wiadomo jak to dziecko wszystko go interesuje;) tylko prosze tego nie podciagac pod pedofilie bo ja juz wiem do czego jestescie tu zdolni;)

Gość Autorko czujesz wstyd
podczas tak normalnego zachowania dziecka? To coś z tobą nie tak , może brak wiedzy zrekompensują ci jakieś dobre lektury zanim klapniesz dziecko po łapce że wogóle się "TAM" dotyka :D. Pamiętaj że ty sama też nie raz się dotykałaś prawda? A fuj , wstydź się ! Do spowiedzi !!! :D

Gość Ja mam takie przemyślenia,
No mój też ciągle gmera, a zwłaszcza jak siedzi na nocniku i już kilka razy się osikał :P Zawsze mu mówię pół żartem, żeby zostawił siusiaka, bo się osika. :P Tak szczerze to ja nie mam z tym problemu, ale jednak trochę mnie niepokoi, że mój syn (15 miesięcy) bardzo sobie ściska jąderka i siusiaka, ale normalnie tak kręci, że się dziwie, że go to nie boli, mąż aż cierpnie, jak to widzi... Boje się, że go coś swędzi, chociaż nie ma czerwone ani nic. Czy Wasi synowie tak mocna poznają tą cześć ciała?

Gość O kurcze , weszłam
bo myślałam że tu o jakąś infekcję chodzi a tu taka bzdura a nie problem ! Autorko, nie wiesz jak się zachować jak malec tak robi? To ja ci powiem . Spal się ze wstydu bo w tym wieku jako matka powinnaś juz cosik wiedzieć na ten temat.

Gość No to ja wam powiem...........
coś śmiesznego. Podczas wizyty u pediatry , mój synio postanowił ponaciągać sobie dla zabawy swojego siusiaka i robił to tak mocno że siusiak rozciągał się jak guma a jajeczka myślałam że zostaną zgniecione i aż się skrzywiłam i mówię do lekarza że on tak często podczas kąpieli robi i że aż strach patrzeć na co on zaczął się śmiać i powiedział " Bez obawy. Żaden facet nie skrzywdzi się w tym miejscu i jeżeli malec tak robi to znaczy że nic a nic go to nie boli , poza tym penis i jądra w tym wieku nie są tak wrazliwe jak u dorastającego chłopca czy mężczyzny"

jeju spal się ze wstydu ?? po prostu pytam ...to moje pierwsze dziecko, nie mam wiedzy na takie tematy, nie wiem kogo zapytac...moze źle ujęłam to w słowa ale chciałam wiedziec czy to normalne...czy cos własnie moze byc nie tak, czy moze byc to choroba (coś z cewką) czy dzieci w tym wieku tak po prostu robią, on sie tak ciagnie za tego siuska ze az sie boje momentami ze sobie zrobi krzywde a jak były upały i biegał w majteczkach to zdejmował i tak zaglądał co tam ma... poczym dotykał i znow ciagna i dosłownie miętolił... ja nie uwazam tego za cos złego , naprwde chciałam wiedziec czy to tak bywa... jeszcze raz podkreslam ze nie miała z kim na ten temat pogadac, bo mimo ze dziecko małe to nie miałam ochoty poruszac tych pytan w kręgu najblizszej rodziny czy znajomych- zeby za 15lat ktos przy uroczystosci nie wspominał ze oj jak miałeś rok to od siusiaka oderwac sie ciebie nie dało itp :P) jeszcze raz dzieki za wypowiedzi